13,11,2003 KUÞADASI/AYDIN DÝKMENLER Bayisinden aldýðým 2004 model FORD konnekt model camlý koltuklu bir aracým var arabayý aldýktan 3-4 ay sonra sol arka EMNÝYET KEMERÝ yerinden çýktý sora araba 4000km ye geldikten sonrada sol ön tekerlekten ve direksiyondan sesler gelmeye baþladý.KUÞADASI FORD YETKÝLÝ SERVÝSÝNE götürdüm orda baktýlar arabaya ve bir arýza yok nasýlsa 15000km bakýmýna gelindiði zaman tekrar bakarýz dediler.11,05,2004 tarihinde araç 7960km de iken aracýn sol arka sürgü kapýsý makarasý deðiþti ön takýmdan gene sesler geliyor bu arada ama bir türlü arýzayý bulamadýlar.14,06,2004 tarihinde 16535kmde iken aracýn ön tekerlek rulmaný deðiþti ve bu rulman arýzasýnýda bizzat ben kendim gösterdim servisteki ustalara.Rulman deðiþtikten sonra gene ön takýmdan gelen sesler devam ediyordu bunun üzerine 14,07,2004 tarihinde 18912km de olan aracýn direksiyon kutusu deðiþti,ama sesler gene devam ediyor zaten araç 2 aylýkken ön sað ve sol camlardan sürekli zýrýldama sesi vardý ve ön göðüslükten sesler geliyordu bunu defalarca söylememe raðmen bir türlü kesemediler bunun üzerine ben FORD un ÝSTANBUL merkezini aradým þikayetlerimi bildirdim.en sonunda 2004 temmuz ayýnda arabamý ÝSTANBUL merkeze çekiciyle götürdüler ve bana bu arada kullanmak üzere kiralýk bir focus arba verdiler.06,08,2004 tarihinde ist. merkezden gelen faxta þunlar yazýyordu pedal katlama braketine destek yapýldý,sol z rot kolu deðiþti,ön taraftan gelen rahatsýz edici sesler giderildi.Fitiller ve kapý ayarlarý kontrol edildi vs. diye beyan edildi.Arabam istanbul dan geldiðinde 4 jant kapaðý çizikler içinde arabanýn içinde sigara izmaritleri vardý tavan döþemesinde yaðlý el izleri vardý bunun üzerine KUÞADASI servisi arbanýn tavan döþemesinin deðiþeceðini ve jant kapaklarýnýn yenisi takýlacaðýný söylediler bunun üzerine aracý ben teslim aldým.10 içinde bu parçalarý deðiþtirdiler.ÖN göðüslüðü japon yapýþtýrýcýsýyla yapýþtýrmýþlar..20,10,2004 tarihinde arabanýn altýnda yað akmasý sonucu kartel contasý deðiþtirilip etrafý sikonlandý ve teslim ettiler.25,11,2004 tarihinde ön göðüslüðün geldiði haberini verdiler ve arabanýn ön göðüslüðünü deðiþtirdiler.Bu olaydan sonra arabanýn iç aydýnlatmalarý ve cam silecekleri çalýþmadý bu arada arabayý 08,11,2004 tarihinde servis bana teslim ederken aracýn aküsü bitik durumdaydý araç çalýþmadý aküyü þarj edip ondan sonra aracý bana verdiler.Bu arada halen ön takýmdan gelen sesler devam ediyor bir türlü bu sesleri kesemediler.Bagaj kapaðýndan sesler geliyordu içindeki saçlarýn ek yerinde ayrýldýðý için bu sesi yapýyormuþ onuda dýþarýda kaportajýya yaptýrdýlar çünkü kendi servisinde kaporta bölümü yok.Daha doðrusu hiç bir bölüm yok sadece bunlarýn yaptýðý aracýn yaðýný deðiþtirmek suyuna bakmak o kadar.Daha sonra aracýn fren merkezini deðiþtirdiler balatalarý deðiþtirdiler.Bundan 5 -6 sonra aracýn frenlerinde sorun olduðu için servise gittim bu seferde aracýn diskleri bozuk dediler ondan sonra sipariþ verdiler diskler deðiþti.1-2 sonra aracýn farlarý kendi kendine aþaðý yukarý çalýþmaya baþladý servise gittim ve farlarýn deðiþmesi lazým dediler ve farlarý deðiþtirdiler bu arada alt takýmdan gelen sesler devam ediyor ama bir türlü bulamadýlar.Neyse daha fazla uzatmýyayým ama enson geçen servise gittim çünkü sesler daha çok arttý ve beni çok fazla rahatsýz etti servisteki usta baktý test sürüþüne çýktýk oda farketti arýzayý ama tam olarak nerden olduðunu anlýyamadý bu arada arabanýn þanjýmaný da kitlendi sonra kendiliðinden açýldý usta da þaþýrdý abi senin bu arabada var biþeyler ama bir türlü bulamadýk dedi.Daha sonra AKS getirdiler deðiþecek diye bana haber verdiler ve aracý servise çaðýrdýlar ertesi gün sabah aracý servise götürdüm býraktým öðleden sonra alýrsýnýz dediler.Aracý akþam üstü almaya gittiðimde servis müdürü KEMAL bey aracýn o sesi AKS dan deðilde baþka yerden yaptýðýný söyledi ama ben benim araca bakan ustaya sordum o abi biz sökemedik parçayý o yüzden deðiþtiremedik ve deniyemedik dedi ben þimdi kime inanayým kime güveneyim.Neyse 05,05,2006 tarihinde aracý sabah saat 9,30 da aracý servise býraktým onlar akþam üstü alýrsýn dediler bede tamam dedim ve býraktým.Akþam üstü aradým araç bugün yetiþmeyecek yarýn alabilirsiniz dediler.Ertesi gün öðlen vakti gittiðimde servise aracýn þanjýmanýnda sorun olduðunu söylediler parça sipariþi verdik dediler ama 4-5 günden önce gelmez dediler.Bende bunun üzerine bana bir araç verin yerine arabam tamir oluncaya kadar dedim olmaz dediler o zaman benim aracý geri verin parça gelince getireyim dedim bu seferde biz söktük þimdi toparlýyamayýz dediler ben maðdur durumdayým beni 10 gün boyunca araçsýz býrakýyorlar hemde çevremdeki insanlar benimle dalga geçmeye baþladýlar yine araban bozuk yinemi servise gidiyorsun diye.BEN SIFIR ARABA ALDIM RAHAT EDEYÝM DÝYE AMA FORD YÜZÜNDEN PÝSÝKOLOJÝM BOZULDU ÝNSANLARA SATAÞMAYA BAÞLADIM.Benim sorunumu çözemezse FORD bende her yere mail atacam gerekirse AMERÝKA ya yada ÝNGÝLTERE ye yollýyacam.Araba kiralýyacam camlarýna FORD ARABA ALMAYIN SORUNLARI VAR ÇÖZEMÝYORLAR DÝYE YAZI YAZACAM VE BÜTÜN GÜN ÞEHÝR ÝÇÝNDE DOLÞACAM ÖNEMLÝ YERLERDE DURACAM MESALA BAYÝNÝN YANINDA DURACAM VE EN KÖTÜ ÞEKÝLDE FORD UN REKLAMINI YAPICAM.
ÝSA DEÐÝRMENCÝ ARACIN PLAKASI 09 K 4185
ÝNÖNÜ BULVARI NURÝ BÝLGÝN APT. 68/C KUÞADASI -AYDIN
0256 614 74 20 Fax:0256 614 99 53
Mail:[email protected]

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri