Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
18 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: Ford Otosandan ÞÝkayetÝm Var

Users Awaiting Email

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Ford Otosandan ÞÝkayetÝm Var

13,11,2003 KUÞADASI/AYDIN DÝKMENLER Bayisinden aldýðým 2004 model FORD konnekt model camlý koltuklu bir aracým var arabayý aldýktan 3-4 ay sonra sol arka EMNÝYET KEMERÝ yerinden çýktý sora araba 4000km ye geldikten sonrada sol ön tekerlekten ve direksiyondan sesler gelmeye baþladý.KUÞADASI FORD YETKÝLÝ SERVÝSÝNE götürdüm orda baktýlar arabaya ve bir arýza yok nasýlsa 15000km bakýmýna gelindiði zaman tekrar bakarýz dediler.11,05,2004 tarihinde araç 7960km de iken aracýn sol arka sürgü kapýsý makarasý deðiþti ön takýmdan gene sesler geliyor bu arada ama bir türlü arýzayý bulamadýlar.14,06,2004 tarihinde 16535kmde iken aracýn ön tekerlek rulmaný deðiþti ve bu rulman arýzasýnýda bizzat ben kendim gösterdim servisteki ustalara.Rulman deðiþtikten sonra gene ön takýmdan gelen sesler devam ediyordu bunun üzerine 14,07,2004 tarihinde 18912km de olan aracýn direksiyon kutusu deðiþti,ama sesler gene devam ediyor zaten araç 2 aylýkken ön sað ve sol camlardan sürekli zýrýldama sesi vardý ve ön göðüslükten sesler geliyordu bunu defalarca söylememe raðmen bir türlü kesemediler bunun üzerine ben FORD un ÝSTANBUL merkezini aradým þikayetlerimi bildirdim.en sonunda 2004 temmuz ayýnda arabamý ÝSTANBUL merkeze çekiciyle götürdüler ve bana bu arada kullanmak üzere kiralýk bir focus arba verdiler.06,08,2004 tarihinde ist. merkezden gelen faxta þunlar yazýyordu pedal katlama braketine destek yapýldý,sol z rot kolu deðiþti,ön taraftan gelen rahatsýz edici sesler giderildi.Fitiller ve kapý ayarlarý kontrol edildi vs. diye beyan edildi.Arabam istanbul dan geldiðinde 4 jant kapaðý çizikler içinde arabanýn içinde sigara izmaritleri vardý tavan döþemesinde yaðlý el izleri vardý bunun üzerine KUÞADASI servisi arbanýn tavan döþemesinin deðiþeceðini ve jant kapaklarýnýn yenisi takýlacaðýný söylediler bunun üzerine aracý ben teslim aldým.10 içinde bu parçalarý deðiþtirdiler.ÖN göðüslüðü japon yapýþtýrýcýsýyla yapýþtýrmýþlar..20,10,2004 tarihinde arabanýn altýnda yað akmasý sonucu kartel contasý deðiþtirilip etrafý sikonlandý ve teslim ettiler.25,11,2004 tarihinde ön göðüslüðün geldiði haberini verdiler ve arabanýn ön göðüslüðünü deðiþtirdiler.Bu olaydan sonra arabanýn iç aydýnlatmalarý ve cam silecekleri çalýþmadý bu arada arabayý 08,11,2004 tarihinde servis bana teslim ederken aracýn aküsü bitik durumdaydý araç çalýþmadý aküyü þarj edip ondan sonra aracý bana verdiler.Bu arada halen ön takýmdan gelen sesler devam ediyor bir türlü bu sesleri kesemediler.Bagaj kapaðýndan sesler geliyordu içindeki saçlarýn ek yerinde ayrýldýðý için bu sesi yapýyormuþ onuda dýþarýda kaportajýya yaptýrdýlar çünkü kendi servisinde kaporta bölümü yok.Daha doðrusu hiç bir bölüm yok sadece bunlarýn yaptýðý aracýn yaðýný deðiþtirmek suyuna bakmak o kadar.Daha sonra aracýn fren merkezini deðiþtirdiler balatalarý deðiþtirdiler.Bundan 5 -6 sonra aracýn frenlerinde sorun olduðu için servise gittim bu seferde aracýn diskleri bozuk dediler ondan sonra sipariþ verdiler diskler deðiþti.1-2 sonra aracýn farlarý kendi kendine aþaðý yukarý çalýþmaya baþladý servise gittim ve farlarýn deðiþmesi lazým dediler ve farlarý deðiþtirdiler bu arada alt takýmdan gelen sesler devam ediyor ama bir türlü bulamadýlar.Neyse daha fazla uzatmýyayým ama enson geçen servise gittim çünkü sesler daha çok arttý ve beni çok fazla rahatsýz etti servisteki usta baktý test sürüþüne çýktýk oda farketti arýzayý ama tam olarak nerden olduðunu anlýyamadý bu arada arabanýn þanjýmaný da kitlendi sonra kendiliðinden açýldý usta da þaþýrdý abi senin bu arabada var biþeyler ama bir türlü bulamadýk dedi.Daha sonra AKS getirdiler deðiþecek diye bana haber verdiler ve aracý servise çaðýrdýlar ertesi gün sabah aracý servise götürdüm býraktým öðleden sonra alýrsýnýz dediler.Aracý akþam üstü almaya gittiðimde servis müdürü KEMAL bey aracýn o sesi AKS dan deðilde baþka yerden yaptýðýný söyledi ama ben benim araca bakan ustaya sordum o abi biz sökemedik parçayý o yüzden deðiþtiremedik ve deniyemedik dedi ben þimdi kime inanayým kime güveneyim.Neyse 05,05,2006 tarihinde aracý sabah saat 9,30 da aracý servise býraktým onlar akþam üstü alýrsýn dediler bede tamam dedim ve býraktým.Akþam üstü aradým araç bugün yetiþmeyecek yarýn alabilirsiniz dediler.Ertesi gün öðlen vakti gittiðimde servise aracýn þanjýmanýnda sorun olduðunu söylediler parça sipariþi verdik dediler ama 4-5 günden önce gelmez dediler.Bende bunun üzerine bana bir araç verin yerine arabam tamir oluncaya kadar dedim olmaz dediler o zaman benim aracý geri verin parça gelince getireyim dedim bu seferde biz söktük þimdi toparlýyamayýz dediler ben maðdur durumdayým beni 10 gün boyunca araçsýz býrakýyorlar hemde çevremdeki insanlar benimle dalga geçmeye baþladýlar yine araban bozuk yinemi servise gidiyorsun diye.BEN SIFIR ARABA ALDIM RAHAT EDEYÝM DÝYE AMA FORD YÜZÜNDEN PÝSÝKOLOJÝM BOZULDU ÝNSANLARA SATAÞMAYA BAÞLADIM.Benim sorunumu çözemezse FORD bende her yere mail atacam gerekirse AMERÝKA ya yada ÝNGÝLTERE ye yollýyacam.Araba kiralýyacam camlarýna FORD ARABA ALMAYIN SORUNLARI VAR ÇÖZEMÝYORLAR DÝYE YAZI YAZACAM VE BÜTÜN GÜN ÞEHÝR ÝÇÝNDE DOLÞACAM ÖNEMLÝ YERLERDE DURACAM MESALA BAYÝNÝN YANINDA DURACAM VE EN KÖTÜ ÞEKÝLDE FORD UN REKLAMINI YAPICAM.

ÝSA DEÐÝRMENCÝ ARACIN PLAKASI 09 K 4185
    ÝNÖNÜ BULVARI NURÝ BÝLGÝN APT. 68/C KUÞADASI -AYDIN
    0256 614 74 20 Fax:0256 614 99 53
    Mail:[email protected]

Users Awaiting Email

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Haklı mücadelenizde sizin yanınızda ve destekçiniziz...Bir zamanlar bizde buna benzer o firmayla sorunlar yaşamıştık...Sıfır araç alıp haftada bir servise gitmekten bıkmıştık...Sonuçmu sattık kurtulduk...Bir dahamı tövbe...Bize sorun çıkaran değil sorunları çözen teknik servisler lazım...Hadi kolay gelsin size...Ve Allah sabır versin...

Users Awaiting Email

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Teşekkür ederim @tarantino arkadaşım yanımda olman beni sevindirdi.

Users Awaiting Email

Kullanýcý Bilgi Menüsü

arkadaşım yaşadıklarına çok üzüldüm
    sizin servisinizde iş yokmuş size yapmaları gereken ve hakkınız olan arabanızı değiştirmeleridir tekrar size sıfır araba vermeleri gerekiyordu siz bu kadar sorunu hiç yaşamadan

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Zaten bu firmalar aracı satıncaya kadar o kadar iyi davranırlarki ama parayı ödeyipde oradan ayrıldınızmı herşey biter siz arabayı alırken hiç yanınızdan ayrılmayan müşteri temsilcileri birdaha göremezsiniz yüzünüze bile bakmaz o yüzden hepsi aynı dır diye düşünüyorum

Users Awaiting Email

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý muzo Nickli Üyeden Alýntý
    Zaten bu firmalar aracý satýncaya kadar o kadar iyi davranýrlarki ama parayý ödeyipde oradan ayrýldýnýzmý herþey biter siz arabayý alýrken hiç yanýnýzdan ayrýlmayan müþteri temsilcileri birdaha göremezsiniz yüzünüze bile bakmaz o yüzden hepsi ayný dýr diye düþünüyorum
    söylediklerinin hepsi çok doðru aynen benim baþýma geldi.

Users Awaiting Email

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Arkadaþým yaþadýðýn sorunlara çok üzüldüm anladýðým kadarýyla bir çok farklý arýzalarla karþýlaþmýþsýn ve bunlar çözüme kovuþmamýþ, peki araç deðiþimi istedinmi ford otosan yetkililerinden ,eðer istedin ve bu kabul edilmediyse tüketici yasasýna göre kanunen araç deðiþikliði talebinde bulunabilirsin tavsiyem bulunduðun yöredeki il hakem heyetine baþ vur kesinlikle yeni bir araç deðiþimi olur.
    Kanunda þöyle diyor.
    Ayýplý mal
    Madde 4- Ambalajýnda, etiketinde, tanýtma ve kullanma kýlavuzunda ya da reklam ve ilânlarýnda yer alan veya satýcý tarafýndan bildirilen veya standardýnda veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliði etkileyen niceliðine aykýrý olan ya da tahsis veya kullaným amacý bakýmýndan deðerini veya tüketicinin ondan beklediði faydalarý azaltan veya ortadan kaldýran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayýplý mal olarak kabul edilir.

Tüketici, malýn teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayýbý satýcýya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleþmeden dönme, malýn ayýpsýz misliyle deðiþtirilmesi veya ayýp oranýnda bedel indirimi ya da ücretsiz onarým isteme haklarýna sahiptir. Satýcý, tüketicinin tercih ettiði bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarýndan biri ile birlikte ayýplý malýn neden olduðu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanýmdaki diðer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçý-üreticiden tazminat isteme hakkýna da sahiptir.

Ýmalatçý-üretici, satýcý, bayi, acente, ithalatçý ve 10 uncu maddenin beþinci fýkrasýna göre kredi veren ayýplý maldan ve tüketicinin bu maddede yer alan seçimlik haklarýndan dolayý müteselsilen sorumludur. Ayýplý malýn neden olduðu zarardan dolayý birden fazla kimse sorumlu olduðu takdirde bunlar müteselsilen sorumludurlar. Satýlan malýn ayýplý olduðunun bilinmemesi bu sorumluluðu ortadan kaldýrmaz. Bu madde ile ayýba karþý sorumlu tutulanlar, ayýba karþý daha uzun bir süre ile sorumluluk üstlenmemiþlerse, ayýplý maldan sorumluluk, ayýp daha sonra ortaya çýkmýþ olsa bile malýn tüketiciye teslimi tarihinden itibaren iki yýllýk zamanaþýmýna tabidir. Bu süre konut ve tatil amaçlý taþýnmaz mallarda beþ yýldýr. Ayýplý malýn neden olduðu her türlü zararlardan dolayý yapýlacak talepler ise üç yýllýk zamanaþýmýna tabidir. Bu talepler zarara sebep olan malýn piyasaya sürüldüðü günden baþlayarak on yýl sonra ortadan kalkar. Ancak, satýlan malýn ayýbý, tüketiciden satýcýnýn aðýr kusuru veya hile ile gizlenmiþse zamanaþýmý süresinden yararlanýlamaz. Ayýplý malýn neden olduðu zararlardan sorumluluða iliþkin hükümler dýþýnda, ayýplý olduðu bilinerek satýn alýnan mallar hakkýnda yukarýdaki hükümler uygulanmaz.

Satýþa sunulacak ayýplý mal üzerine ya da ambalajýna, imalatçý veya satýcý tarafýndan tüketicinin kolaylýkla okuyabileceði þekilde "özürlüdür" ibaresini içeren bir etiket konulmasý zorunludur. Yalnýzca ayýplý mal satýlan veya bir kat ya da reyon gibi bir bölümü sürekli olarak ayýplý mal satýþýna, tüketicinin bilebileceði þekilde tahsis edilmiþ yerlerde bu etiketin konulma zorunluluðu yoktur. Malýn ayýplý olduðu hususu, tüketiciye verilen fatura, fiþ veya satýþ belgesi üzerinde gösterilir. Güvenli olmayan mallar, piyasaya özürlüdür etiketiyle dahi arz edilemez. Bu ürünlere, 4703 sayýlý Ürünlere Ýliþkin Teknik Mevzuatýn Hazýrlanmasý ve Uygulanmasýna Dair Kanun hükümleri uygulanýr. Bu hükümler, mal satýþýna iliþkin her türlü tüketici iþleminde de uygulanýr.
    Garanti belgesi
    Madde 13- Ýmalatçý veya ithalatçýlar ithal ettikleri veya ürettikleri sanayi mallarý için Bakanlýkça onaylý garanti belgesi düzenlemek zorundadýr. Mala iliþkin faturanýn tarih ve sayýsýný içeren garanti belgesinin tekemmül ettirilerek tüketiciye verilmesi sorumluluðu satýcý, bayi veya acenteye aittir. Garanti süresi malýn teslim tarihinden itibaren baþlar ve asgari iki yýldýr. Ancak, özelliði nedeniyle bazý mallarýn garanti þartlarý, Bakanlýkça baþka bir ölçü birimi ile belirlenebilir. Satýcý; garanti belgesi kapsamýndaki mallarýn, garanti süresi içerisinde arýzalanmasý halinde malý iþçilik masrafý, deðiþtirilen parça bedeli ya da baþka herhangi bir ad altýnda hiçbir ücret talep etmeksizin tamir ile yükümlüdür. Tüketici onarým hakkýný kullanmýþsa, garanti süresi içerisinde sýk arýzalanmasý nedeniyle maldan yararlanamamanýn süreklilik arz etmesi veya tamiri için gereken azami sürenin aþýlmasý veya tamirinin mümkün bulunmadýðýnýn anlaþýlmasý hallerinde, 4 üncü maddede yer alan diðer seçimlik haklarýný kullanabilir. Satýcý bu talebi reddedemez. Tüketicinin bu talebinin yerine getirilmemesi durumunda satýcý, bayi, acente, imalatçý-üretici ve ithalatçý müteselsilen sorumludur.

Tüketicinin malý kullaným kýlavuzunda yer alan hususlara aykýrý kullanmasýndan kaynaklanan arýzalar, iki ve üçüncü fýkra hükümleri kapsamý dýþýndadýr. Bakanlýk, hangi sanayi mallarýnýn garanti belgesi ile satýlmak zorunda bulunduðunu ve bu mallarýn arýzalarýnýn tamiri için gereken azami süreleri Türk Standartlarý Enstitüsünün görüþünü alarak tespit ve ilânla görevlidir.

Umarým yardýmý olur.
    Saygýlar.

Users Awaiting Email

Kullanýcý Bilgi Menüsü

@vakkus arkadaşım teşekkür ederim ilgin için ama ben başvurdum ford otosana araç değişikliği için ama ticari araçlarda değişiklik olmaz dediler binek olsaydı o zaman hakkınız olurdu dediler.ve tüketici hakem heyeti 500ytl ye kadar olan sorunlarla ilgileniyor.Zaten bizim Türkiye de tüketiciyi hiçbir şekilde korumuyorlar.

Users Awaiting Email

Kullanýcý Bilgi Menüsü

arkadaşım malesefle seni kandırmışlar araç değişikliğinde binek yada ticari ayrımı kesinlikle yok ve ayrıca kanundada böyle birşey geçmiyor

Users Awaiting Email

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Bir arabanın başına gelebilecek başka bir şey kalmamış zaten.. Bir kabus yaşamışsın.. Geçmiş olsun.. Soğukkanlılığı elden bırakmadan mücadele ile sonuç alınabilir... Kolay gelsin..

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri