Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
3 sonuçtan 1 ile 3 arasý

Konu: Toroðlu ipini çeken ismi açýkladý

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Toroðlu ipini çeken ismi açýkladý

Herkes konuþtu bir tek o sustu. 'Çarþamba günü konuþacaðým, her þeyi anlatacaðým' diye randevu verdi. Ve Çarþamba geldi. Erman Toroðlu Lig TV'den neden gönderildiðinin yanýtýný Hürriyet'teki köþesinde verdi.

Erman Hoca "biri bana çaktý ama kim çaktý bilmiyorum" diyor ama aslýnda açýkta ipini çekenin ismini örneklerle verdi..

Ýþte Erman Hoca'nýn o yazýsý

Ýhale bana kaldý...

MARATON KLASÝK OLMUÞ BÝR PROGRAM

Geçtiðimiz 20 yýlda benim aklýmda kalan dört adet artýk klasik olmuþ televizyon programý var: Arena, Siyaset Meydaný, 32. Gün ve Maraton.Diðer üçü siyasi, ekonomik, toplumsal programlar, bizimki futbol programý. Hoþ zaman zaman ben buna ekonomiyi de, toplumu da katýyordum. Bence fena da olmuyordu. Arena, Siyaset Meydaný ve 32. Gün zaman zaman banttan da yayýnlanan programlar. Ama bizimkinin bant þansý yok. Hep canlý canlý. Bazen 2.5 saat, bazen 4.5 saat. Bir de karþýnýzdaki yelpazeyi göz önüne getirdiðinizde, varýn gerisini siz düþünün.

ÝHALE ALINDIÐINDA LONDRA'DAYDIM ÝHALE KAYBEDÝLSEYDÝ MARATON DEVAM EDECEKTÝ

- Maraton’u Digitürk’ün dýþýnda bir ‘güç’ün kaldýrdýðýna inanýyor musun? Maraton bir güç ise eðer, baþka bir güç onu kaldýrdý. Perde arkasýnda neler var, bilmiyorum. Birisi bana çaktý da kim çaktý, bilmiyorum!

- Maraton’un bittiðini size kim söyledi? Bana kimse söylemedi, Vatan Gazetesi’nden öðrendim bunu. Tayfun Bayýndýr’ýn haberinden öðrendim.- Ertan Özerdem, Maraton’un kaldýrýlmasýnýn sebepleri konusunda net bir þey söyledi mi? Kendisiyle yaptýðýmýz toplantýda önce bir çay söyledim. Baktým çay kesmiyor, sonra viskiye döndü. Eðer ihale kaybedilseydi, “Maraton devam eder miydi” diye sordum.

“Devam edecekti” dedi. Sonra kendisine Ali Yýldýrým’ýn, “Yýllardýr söz verdiðiniz halde Erman Toroðlu’nun iþine niye son vermediniz?” sözlerini hatýrlattým, “Bu konuda bir þey söylemem” dedi. 10 dakika sonra da, “Eðer bunu yazarsan inkar ederim” dedi. Ben de, “Ýnkar edersen, o senin sorunun olur” cevabýný verdim. Ertan Özerdem ile konuþurken, Digitürk Genel Müdür Yardýmcýsý Kadir Kardaþ da vardý.- Maraton programý devam edecek mi? Bilmiyorum. Hayat neler geler gösterir belli olmaz.- Herhangi bir televizyon kanalýndan, Maraton’u devam ettirmeniz için bir teklif aldýnýz mý? Þu anda onlarý konuþmak için çok erken.- Erman Toroðlu bundan sonra ne yapacak? Sezon sonuna kadar bekleyecek mi? Beklemeyecek, Hürriyet’te yazacak.- Birilerinin sizden intikam aldýðýný düþünüyor musunuz? Bu olayda þahsi intikamlar söz konusuysa bu da benim için önemli deðil. Eðer müesseseler kulüp baþkanlarýnýn veya yöneticilerinin þahsi intikamlara, dolaylý yoldan alet ve teslim oluyorlarsa, pes derim.Tam ihale baþladýðýnda Pegasus uçaðýyla Ýstanbul-Londra seferine baþlamýþtým. Londra’ya indiðimde ihalenin Digitürk tarafýndan alýndýðýný öðrendim. Üç gün Londra’daki dostlarýmla gezdim tozdum. Döndüm, Ýstanbul’da bir restorana gittim, önüme bir Vatan gazetesi getirdiler. Digitürk Genel Müdürü Ertan Özerdem ile Sanem Altan röportaj yapmýþlar, bu röportajýn üzerinde 8 sütun manþet; “Çanlar Erman Hoca için çalýyor” baþlýðý ve benim kelle resmim...

ARAÞTIRMAYA BAÞLADIM

Genel Müdür’ün konuþmalarý ile yukarýdaki haberin ayrýntýlarý örtüþüyor. Yani, benim olayým, benim ile þirket arasýnda gözüküyor. Bu sonuçta þahýslar ne kadar etkili, onu bilemem. Aslýnda bu tarz bir yazý yazmak istemedim. Ama suçlamalar öyle boyutlara gitti ki, ‘doðru muydu yanlýþ mýydý’ araþtýrma yapmaya baþladým. O zaman yukarýdan baþlayarak aþaðý doðru inelim:

1. mesaj çok uzadý 2. mesajdan devam edilecek

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Ve iþte araþtirma sonuçlari

1- Gül: “Beni uykusuz býrakýyor” demiþti “Maraton’un kalkmasýnýn sebebi siyasi olabilir” diyenler oldu. Katýlmýyorum, çünkü þu anda iktidarda olan partinin kurucularýndan olan Cumhurbaþkaný Abdullah Gül çok yerde beyanat vererek, “Maraton’dan þikayetçiyim çünkü beni gece yarýlarýna kadar uykusuz býrakýyor” demiþtir. Baþbakan Tayyip Erdoðan’ýn Maraton hakkýndaki düþüncelerini sevgili dostum, arkadaþým merhum Hasan Doðan’dan dolayý biliyorum.

2- “Toroðlu’nun iþine niye son vermediniz” dediler Maraton’un ‘badem!’ olma kararý nerede alýndý? Yayýn ihalesine çýkýldýktan sonra Türk Telekom ile Digitürk ekipleri üst düzey toplantýlar yaptýlar ve sonunda el sýkýþýp ihaleye beraber girme kararý aldýlar. Ýhaleye iki gün kala Ulaþtýrma Bakaný Binali Yýldýrým’ýn da bulunduðu, Türk Telekomcularla beraber yapýlan toplantýda, ‘ihaleye Digitürk’le beraber girilmeme’ kararý alýndý. Türk Telekom tek baþýna girecekti. Bu isteðin daha yukarýlardan da geldiði söyleniyor.Ýþte burada Digitürk tarafýnda panik baþladý. Belki de bu arada karþýlýklý vaatler verildi. Mesela ihaleye iki gün kala Ertan Özerdem’in odasýna Fenerbahçe Baþkaný Aziz Yýldýrým, asbaþkaný Ali Yýldýrým ve Ýstanbul Büyükþehir Belediyespor Baþkaný Göksel Gümüþdað girdiler. Burada Ali Yýldýrým’ýn Özerdem’e, “Yýllardýr söz verdiðiniz halde Erman Toroðlu’nun iþine niye son vermediniz?” cümlesi var. Bunu saðda solda söyleyen de Göksel Gümüþdað’dýr.

3- Kulüpler Birliði’nde hiç gündeme gelmedi “Erman Toroðlu’nu Kulüpler Birliði istemedi” denildi. Ben kulüp baþkanlarýyla hep belli mesafede durmuþumdur. Ama böyle bir önemli olayda bazý kulüp baþkanlarýný bizzat aradým. Bazýlarý da beni aradýlar. Söylediði cümleler netti: “Bu konuyla ilgili Kulüpler Birliði toplantýsýnda Erman Toroðlu’nun ‘E’si bile geçmedi. Ve böyle bir istek getirilseydi, kesinlikle reddedilirdi.” Yalnýz burada iki ayrýntý var... Bu Kulüpler Birliði toplantýsýndan sonra dört kulüp baþkaný; Fenerbahçe Baþkaný Aziz Yýldýrým, Kayserispor Baþkaný Recep Mamur, Sivasspor Baþkaný Mecnun Otyakmaz ve Ýstanbul Büyükþehir Belediyespor Göksel Gümüþdað sohbete oturuyorlar... Burada benim mevzum geçiyor.... Ve sonra bu grup yemeðe gidiyor.Araþtýrmaya devam ediyorum ve Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma’yý arýyorum, diyorum ki: “Kayserispor Baþkaný’nýn Þansal Büyüka’ya gönderdiði teþekkür mektubunun henüz imzasý kurumadý.” Neler diyor Recep Mamur: “Ýyi ki Maraton programý var, iyi ki sizler varsýnýz, yoksa biz Anadolu takýmlarý mahvolacaðýz. Bana küfreden ve baský yapan bu seyirciye karþý benim yanýmda dimdik ayakta duruyorsunuz. Ýkinize de teþekkür ediyorum.” Ve Süleyman Hurma devam ediyor: “Baþkanýmla bizzat konuþtum. Bana söylediði; ‘Mektubun arkasýnda sonuna kadar duruyorum. Ben o 4-5 kulüp baþkanýyla yenen yemekte ne Erman Toroðlu’nun ne Þansal Büyüka’nýn ne de Maraton’un aleyhinde konuþmadým. Yalnýz Aziz Yýldýrým dedi ki; ‘Ertan Özerdem’le konuþtum, sezon sonunda Erman Toroðlu’nu görevden alacak... Ben en ufak bir yorum yapmadým.”

4- “Elbirliðiyle Erman Toroðlu’nu yollamalýyýz” Ýhale bitiyor. Þu anda Süper Lig’de oynayan bir kulübün baþkaný (ismi bende saklý) Aziz Yýldýrým’ý arýyor... “Baþkan, tebrik ederim. Çok güzel bir ihale oldu” deyince Yýldýrým’ýn cevabý enteresan: “Henüz iþimiz bitmedi, elbirliðiyle bu Erman Toroðlu’nu yollamamýz gerekiyor.” Buna benzer, kulüp baþkanlarýyla ilgili birkaç detay daha var. Ama bakýn ben bunlara detay olarak bakýyorum, esas olarak görmüyorum. Çünkü esas olan Maraton ile Digitürk’tür.5- Küfürle mücadelemiz için teþekkür etmiþlerdi “Erman gidecek küfür bitecek” diyenler de oldu...Küfürle en fazla mücadele eden adam benim. Ýþte Kayserispor Baþkaný Recep Mamur’un söyledikleri. Biraz geriye gidin, Aziz Yýldýrým’ýn 2006 yýlýnda Beyoðlu’nda bir Fenerium maðazasý açarken kameralara söyledikleri: “Türkiye’de küfürle sadece iki kiþi mücadele ediyor. Buradan ikisine de açýk teþekkür ediyorum; birisi Þansal Büyüka’dýr, diðeri Erman Toroðlu.”

6- Futbol Federasyonu destekliyordu “Futbol Federasyonu Maraton’u istemiyor” diyebilirler. Nitekim sayýlarý az da olsa diyenler oldu. Bizzat Futbol Federasyonu ve yönetim kurulu üyeleri Maraton Digitürk’te bittikten sonra ne duruma geldiler, neler söylediler, herkes biliyor. Futbol Federasyonu, Maraton’un kesinlikle devam etmesinden yanaydý. Hatta þunu söylüyorlardý: “Maraton iþimizi kolaylaþtýrýyor.”

7- Sarvan: Ýþimiz çok daha zorlaþtý “Hakemler hakkýnda konuþmalar... Pozisyonlarýn tekrarlarý... Hakemler rencide oluyor... Hakemler rahatsýz...” diyenler ve sebebi bunlarda arayanlar da vardý. Veya öyle söylüyorlardý. Merkez Hakem Kurulu (MHK) Baþkaný Oðuz Sarvan ve MHK Baþkan Vekili Yüksel Okçuoðlu bizzat telefon açarak, “Ýnanamadýk, þimdi bizim için çok kötü oldu. Hakem camiasý olarak en büyük desteði sizden görüyorduk” cümlelerini sarfettiler ve, “Bundan sonra iþimiz çok daha zorlaþtý” dediler.

8- Türk halký “Maraton”u seviyor Seyirciye bakýyorsunuz,yüzde 100 fanatik olmayan, biraz aklý selim olan seyirci “Maraton” diyor. Çünkü Maraton açýk kanalda yayýnlanmadý. Biz Þansal’la Digitürk’te yani, þifreli yayýnda buna baþladýðýmýzda çoðu kimse, “Unutulur gidersiniz. Açýk kanalda çalýþsanýz iyi olurdu. Artýk bittiniz” dedi. Maraton bitti de gördüðünüz gibi þimdilik ortalýðý çok karýþtýrarak bitti.

9- MHK bizden þikayetçi deðildi Maç bitiyor, daha soyunma odasýna gitmeden futbolcu ve teknik adam diyor ki: “Bunu akþam Maraton’da yorumlayacaklar, o zaman göreceksiniz.” Kim bunu söyleyenler; caný yananlar.Yine ismi bende saklý bir üst düzey FIFA hakemi, bir maçý idare ederken sarý kart gösteriyor, futbolcu hakeme diyor ki: “Gösterdiðin kart yanlýþ, akþam Maraton’da görürsün.” Peki kim bunu söylüyor, caný yanan futbolcu. MHK de bundan þikayetçi deðil, niye çünkü orada hiçbir çýkarý olmadan, hiçbir kulübe baðlýlýðý ya da Futbol Federasyonu’na baðlýlýðý olmadan, renklere çýkar saðlamadan oyun kuralý yorumlanýyor. Çünkü geçmiþte de bazý MHK Baþkanlarý dediler ki: “Türkiye’de biz bazý yerlere ulaþamýyoruz. Oralara Maraton ulaþýyor, Allah razý olsun.”

10- Ýsim babasý Büyüka’dýr Maraton’un isim babasý Þansal Büyüka’dýr. Onu çocuðu gibi büyüttü. Kolay deðil, 14 yaþýna geldi, çocuk okusaydý þu anda Lise 1’de idi. Ne yapalým, bu sene de bazý sebeplerden dolayý kaydýný dondururuz, o çocuk gene eðitimine bir yerde devam eder.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

- Maraton’u Digitürk’ün dýþýnda bir ‘güç’ün kaldýrdýðýna inanýyor musun? Maraton bir güç ise eðer, baþka bir güç onu kaldýrdý. Perde arkasýnda neler var, bilmiyorum. Birisi bana çaktý da kim çaktý, bilmiyorum! - Maraton’un bittiðini size kim söyledi? Bana kimse söylemedi, Vatan Gazetesi’nden öðrendim bunu. Tayfun Bayýndýr’ýn haberinden öðrendim.

- Ertan Özerdem, Maraton’un kaldýrýlmasýnýn sebepleri konusunda net bir þey söyledi mi? Kendisiyle yaptýðýmýz toplantýda önce bir çay söyledim. Baktým çay kesmiyor, sonra viskiye döndü. Eðer ihale kaybedilseydi, “Maraton devam eder miydi” diye sordum. “Devam edecekti” dedi. Sonra kendisine Ali Yýldýrým’ýn, “Yýllardýr söz verdiðiniz halde Erman Toroðlu’nun iþine niye son vermediniz?” sözlerini hatýrlattým, “Bu konuda bir þey söylemem” dedi. 10 dakika sonra da, “Eðer bunu yazarsan inkar ederim” dedi. Ben de, “Ýnkar edersen, o senin sorunun olur” cevabýný verdim. Ertan Özerdem ile konuþurken, Digitürk Genel Müdür Yardýmcýsý Kadir Kardaþ da vardý.

- Maraton programý devam edecek mi? Bilmiyorum. Hayat neler geler gösterir belli olmaz.

- Herhangi bir televizyon kanalýndan, Maraton’u devam ettirmeniz için bir teklif aldýnýz mý? Þu anda onlarý konuþmak için çok erken.

- Erman Toroðlu bundan sonra ne yapacak? Sezon sonuna kadar bekleyecek mi? Beklemeyecek, Hürriyet’te yazacak.

- Birilerinin sizden intikam aldýðýný düþünüyor musunuz? Bu olayda þahsi intikamlar söz konusuysa bu da benim için önemli deðil. Eðer müesseseler kulüp baþkanlarýnýn veya yöneticilerinin þahsi intikamlara, dolaylý yoldan alet ve teslim oluyorlarsa, pes derim.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri