Galatasaray, ara transfer döneminde ard arda yaptýðý transferlerle gündemin ilk sýrasýna oturdu. Yeni transfer politikasýnda, futbolcularýn Avrupa'da da gündem yaratacak isimlerden oluþmasý dikkat çekiyor.
Her kulvarda baþarýyý yakalamak isteyen sarý-kýrmýzýlýlarda Haldun Üstünel henüz 'Ada'dan dönmüþ deðil.
Neill ve Jo'yu renklerine baðlayarak defansif ve ofansif anlamda eksiklerini gideren Galatasaray'da, kadrosunda bulundurduðu Jo, Neill, Elano, Baros, Keita, Kewell gibi yabancýlarýn daha önceki yýllarda bir arada oynayan futbolcular olduðu ve Keita hariç hepsinin yolunun Ýngiltere Premier Lig'den geçtiði dikkatlerden kaçmýyor.
Transfer politikasýnda önemli deðiþikliklere giden Galatasaray, yeni transfer politikasýnda daha çok adý dünya çapýnda duyulmuþ isimlere yöneliyor. Yönetim transferleri yaparken de futbolcularýn yetenekleri bir yana takýma ve Türkiye'ye adaptasyonu da en aza çekebilmek için oldukça stratejik bir adým atýyor.
Baros, Kewell'la Liverpool'da birlikte top koþtururken, Keita'yla da Lyon'da ayný renkleri taþýmýþtý. Jo ise bilindiði gibi Neill'la Everton'da ayný formayý giymiþti ve Brezilyalý Elano'yla da Manchester City'de ter dökmüþtü.
Jo'nun geliþiyle Nonda'yý muhtemelen askýya alacak olan yönetimin, Brezilyalý'nýn daha önce birlikte oynadýðý vatandaþý Elano'dan daha fazla yararlanmak istediðini de ortaya koyuyor. Birbirlerini tanýyan bu iki isimle sarý-kýrmýzýlýlar, tek taþta iki kuþ vurdu bir anlamda.
Saha içinde böylesine önemli isimlerle mücadele eden Galatasaray'ýn, teknik direktörlük görevini de Barcelona'dan gelen Riijkard'ýn yapmasý yeni politikayý gözler önüne seriyor.
Galatasaray, Riijkaard'ýn önderliðinde, geçmiþinde Premier Lig tecrübesi bulunan yabancý yýldýzlarýyla hem daha da güçlendi hem de Avrupa'da söz sahibi olacak bir yapýya ulaþtý. Avrupa Ligi, Süper Lig ve Türkiye Kupasý'nda hedefe kilitlenen sarý-kýrmýzýlýlar, bu kadrosuyla rakiplere gözdaðý veriyor.


Teþekkur:
Beðeni: 


Alýntý

Yer imleri