Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
5 sonuçtan 1 ile 5 arası

Konu: Fazla Oturanlar Risk Altında

  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Fazla Oturanlar Risk Altında

    Bilim insanları, çok fazla oturmanın ölüm riskini artırdığını saptadı. Buna göre vaktinin yarısını oturarak geçiren insanlar spor yapmalarına rağmen aşırı kilo ve kalp krizi riskiyle karşılaşabilir.

    Bilim insanları ciddi bir uyarıda bulunarak, fazla oturmanın ölümcül olabileceğini belirtti. Uzmanlar düzenli egzersiz yapılsa bile, çok uzun süre oturarak durmanın önemli sağlık bozuklukları ortaya çıkarabileceğini ifade etti.
    Yapılan araştırmalar çok fazla Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. seyreden, bilgisayar başında oturan veya araba süren insanlarda kilo sorununun ve kalp krizini riskinin önemli ölçüde arttığını ortaya koydu.
    İsveç Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. Sağlık Bilimleri akademisyeni Elin Ekblo-Bak, vücudun dört saat oturduktan sonra zararlı tepkiler vermeye başladığını, şeker ve yağ düzenlemekten sorumlu olan genlerin çalışmayı durdurduklarını belirtti.
    DÜZENLİ Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. YAPMAK ÇÖZÜM DEĞİL
    Dünya Sağlık Örgütü uzmanlarından Tim Armstrong ise, düzenli Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. yapan bir insanın saatlerce oturarak yaptığı sporun etkisini ortadan kaldırabileceğini belirtti. Bu yüzden günde bir kez egzersiz yapmak yerine gün içine yayılmış egzersizlerin daha yararlı olacağını ifade etti.
    Londra’da bir Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. şirketinde çalışan 31 yaşındaki Aytekin Can, her gün masa başında saatlerce oturduğunu, boş zamanlarından ise dövüş sporlarıyla ilgilendiğini belirtti. Huffington Post gazetesine konuşan Can, “Oturmanın çok zararlı olduğunu düşünmek istemiyorum. Ümidim yaptığım sporun sağlığıma yeterince katkıda bulunması” dedi.
    17 BİN KİŞİLİK ARAŞTIRMA
    Kanada’da 17 bin insan üzerinde birkaç yıldan beri sürdürülen araştırmanın sonucunda çok fazla oturmanın tam olarak ne kadar zararlı olduğunun saptanamadığı belirtildi. Araştırmanın başındaki isim Peter Karzmarzyk, “Yine de Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. yapıyor olsun ya da olmasınlar, çok fazla oturanlarda ölüm riski artıyor” dedi.
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. ’de 2003 ve 2004 yıllarında yapılan anketler, Amerikalıların vakitlerinin yarısını masa başında veya araba sürerken geçirdiklerini ortaya çıkarmıştı. Uzmanlar, bu durum engellenemeyecek olsa da, Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. yapmaktan vazgeçilmemesini öneriyorlar.

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    aslında fazla oturmak zararlı ve bende iş yerinde çok fazla otururum bendede biraz kilo var biraz demiyim acayip olmaya başladı eski zayıf günlerimi gerçekten özledim

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    kendi adıma konuşayım devamlı oturuyorum işim masa başı maalesef

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Aynen arkadaslar bende masa bası bı ısteyım sabahtan aksama kadar oturuyorum
    boyun ve bel agrısından olüyorum...
    Diğer tehlikelerde cabası...

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    gercekten cok oturmanın zara cok

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •