Herkes konuþtu bir tek o sustu. 'Çarþamba günü konuþacaðým, her þeyi anlatacaðým' diye randevu verdi. Ve Çarþamba geldi. Erman Toroðlu Lig TV'den neden gönderildiðinin yanýtýný Hürriyet'teki köþesinde verdi.

Erman Hoca "biri bana çaktý ama kim çaktý bilmiyorum" diyor ama aslýnda açýkta ipini çekenin ismini örneklerle verdi..

Ýþte Erman Hoca'nýn o yazýsý

Ýhale bana kaldý...

MARATON KLASÝK OLMUÞ BÝR PROGRAM

Geçtiðimiz 20 yýlda benim aklýmda kalan dört adet artýk klasik olmuþ televizyon programý var: Arena, Siyaset Meydaný, 32. Gün ve Maraton.Diðer üçü siyasi, ekonomik, toplumsal programlar, bizimki futbol programý. Hoþ zaman zaman ben buna ekonomiyi de, toplumu da katýyordum. Bence fena da olmuyordu. Arena, Siyaset Meydaný ve 32. Gün zaman zaman banttan da yayýnlanan programlar. Ama bizimkinin bant þansý yok. Hep canlý canlý. Bazen 2.5 saat, bazen 4.5 saat. Bir de karþýnýzdaki yelpazeyi göz önüne getirdiðinizde, varýn gerisini siz düþünün.

ÝHALE ALINDIÐINDA LONDRA'DAYDIM ÝHALE KAYBEDÝLSEYDÝ MARATON DEVAM EDECEKTÝ

- Maraton’u Digitürk’ün dýþýnda bir ‘güç’ün kaldýrdýðýna inanýyor musun? Maraton bir güç ise eðer, baþka bir güç onu kaldýrdý. Perde arkasýnda neler var, bilmiyorum. Birisi bana çaktý da kim çaktý, bilmiyorum!

- Maraton’un bittiðini size kim söyledi? Bana kimse söylemedi, Vatan Gazetesi’nden öðrendim bunu. Tayfun Bayýndýr’ýn haberinden öðrendim.- Ertan Özerdem, Maraton’un kaldýrýlmasýnýn sebepleri konusunda net bir þey söyledi mi? Kendisiyle yaptýðýmýz toplantýda önce bir çay söyledim. Baktým çay kesmiyor, sonra viskiye döndü. Eðer ihale kaybedilseydi, “Maraton devam eder miydi” diye sordum.

“Devam edecekti” dedi. Sonra kendisine Ali Yýldýrým’ýn, “Yýllardýr söz verdiðiniz halde Erman Toroðlu’nun iþine niye son vermediniz?” sözlerini hatýrlattým, “Bu konuda bir þey söylemem” dedi. 10 dakika sonra da, “Eðer bunu yazarsan inkar ederim” dedi. Ben de, “Ýnkar edersen, o senin sorunun olur” cevabýný verdim. Ertan Özerdem ile konuþurken, Digitürk Genel Müdür Yardýmcýsý Kadir Kardaþ da vardý.- Maraton programý devam edecek mi? Bilmiyorum. Hayat neler geler gösterir belli olmaz.- Herhangi bir televizyon kanalýndan, Maraton’u devam ettirmeniz için bir teklif aldýnýz mý? Þu anda onlarý konuþmak için çok erken.- Erman Toroðlu bundan sonra ne yapacak? Sezon sonuna kadar bekleyecek mi? Beklemeyecek, Hürriyet’te yazacak.- Birilerinin sizden intikam aldýðýný düþünüyor musunuz? Bu olayda þahsi intikamlar söz konusuysa bu da benim için önemli deðil. Eðer müesseseler kulüp baþkanlarýnýn veya yöneticilerinin þahsi intikamlara, dolaylý yoldan alet ve teslim oluyorlarsa, pes derim.Tam ihale baþladýðýnda Pegasus uçaðýyla Ýstanbul-Londra seferine baþlamýþtým. Londra’ya indiðimde ihalenin Digitürk tarafýndan alýndýðýný öðrendim. Üç gün Londra’daki dostlarýmla gezdim tozdum. Döndüm, Ýstanbul’da bir restorana gittim, önüme bir Vatan gazetesi getirdiler. Digitürk Genel Müdürü Ertan Özerdem ile Sanem Altan röportaj yapmýþlar, bu röportajýn üzerinde 8 sütun manþet; “Çanlar Erman Hoca için çalýyor” baþlýðý ve benim kelle resmim...

ARAÞTIRMAYA BAÞLADIM

Genel Müdür’ün konuþmalarý ile yukarýdaki haberin ayrýntýlarý örtüþüyor. Yani, benim olayým, benim ile þirket arasýnda gözüküyor. Bu sonuçta þahýslar ne kadar etkili, onu bilemem. Aslýnda bu tarz bir yazý yazmak istemedim. Ama suçlamalar öyle boyutlara gitti ki, ‘doðru muydu yanlýþ mýydý’ araþtýrma yapmaya baþladým. O zaman yukarýdan baþlayarak aþaðý doðru inelim:

1. mesaj çok uzadý 2. mesajdan devam edilecek