Milli maç arasýný hazýrlýk karþýlaþmasý yaparak deðerlendiren Beþiktaþ, Hajduk Split ile Hýrvatistan'da karþý karþýya geldi. Split'te oynanan karþýlaþmayý siyah-beyazlýlar, 2-1 kazandý.

Beþiktaþ, hazýrlýk maçýnda karþýlaþtýðý Hajduk Split'i 2-1 maðlup etti.
Poljud Stadý'nda oynanan mücadeleye Siyah-beyazlýlar, Cenk Gönen, Ýbrahim Toraman, Pedro Franco, Serdar Kurtuluþ, Ramon Motta, Necip Uysal, Sezer Öztürk, Bruno Dentinho, Manuel Fernandes, Filip Holosko ve Michael Eneramo 11'iyle baþladý.
Düþük tempoda baþlayan maçýn ilk dakikalarý orta alan mücadelesi þeklinde geçti. Beþiktaþ, aradýðý golü 13. dakikada Necip Uysal ile buldu. Manuel Fernandes'in kullandýðý serbest vuruþta ön direkte kafa vuruþu yapan Necip, meþin yuvarlaðý aðlara gönderdi: 0-1.
Golün ardýndan topa daha çok sahip olan siyah-beyazlýlar, Bruno Dentinho ile farký ikiye çýkardý. 27. dakikada Beþiktaþ'ýn geliþtirdiði atakta Fernandes'in pasýnda topla buluþan Dentinho, iki rakibini çalýmladýktan sonra ceza sahasýnýn hemen içinden çektiði þutla topu filelerle buluþturdu: 0-2.
Ýlk yarýnýn son bölümünde Kouassi'nin golüne engel olamayan Beþiktaþ, soyunma odasýna 2-1 önde gitti.
reklam

Ýkinci yarýya iki ekip de tempolu baþladý ve karþýlýklý ataklar gerçekleþtirdi. Dengede giden oyunun 60. dakikasýnda Necip Uysal, Ramon Motta ve Filip Holosko yerlerini Mehmet Akgün, Uður Boral ve Gökhan Süzen'e býraktý. Dentinho da 67. dakikada yerini Julien Escude'ye býraktý. Kontrollü bir oyun sergileyen siyah-beyazlýlar, savunmada dirençli oynadý ve rakibine gol izni vermeyerek sahadan 2-1 galip ayrýldý.
Karþýlaþmayý, Beþiktaþ Kulübü Baþkaný Fikret Orman, Futbol A Takýmýndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kavalcý, Yeni Stattan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Umut Güner, Taraftarlar, Dernekler ile Basketbol ve Kürek Þubeleri'nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özköse ve Futbol Genel Direktörü Önder Özen de tribünden takip etti.