Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 18/19 İlkİlk ... 8910111213141516171819 SonSon
181 sonuçtan 171 ile 180 arası

Konu: Sizce Tekel işçilerimi haklı? Hükümetmi haklı?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

selam arkadaşlar bende senelerdir şantiye şefliği yapıp yüzlerce işçi ile çaliştım,tekel işçilerin istedikleri aslında zorbalık,her işin bir sonu vardir senelerdir tekel özelleşecek diye işçiler yüzünden ertelenmiş lakin artık işin sonuna gelinmiştir.işçilerin tezminatı ve tüm haklari yani sıra yeni işi olanağı tanınıyor ben defalarca şantiye bitti diye işden çıktım ve hiç bir iş garantisi olmadan iş buldum çoğu zaman tezminatimi bile alamdım.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı firuz Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    selam arkadaşlar bende senelerdir şantiye şefliği yapıp yüzlerce işçi ile çaliştım,tekel işçilerin istedikleri aslında zorbalık,her işin bir sonu vardir senelerdir tekel özelleşecek diye işçiler yüzünden ertelenmiş lakin artık işin sonuna gelinmiştir.işçilerin tezminatı ve tüm haklari yani sıra yeni işi olanağı tanınıyor ben defalarca şantiye bitti diye işden çıktım ve hiç bir iş garantisi olmadan iş buldum çoğu zaman tezminatimi bile alamdım.
    sizinki daha fena
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ne ooldu işçilere? medyada görünmez oldular ne oldu greve ölen falan yok herhalde
    sanırsam hükümet galip geldi bu işte
    İşte Davet Linkin!!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Danıştay 12. Dairesi, 4 Şubat 2010 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı'nın, TEKEL işçilerinin de aralarında bulunduğu geçici personelin 4/C'ye geçiş için 30 günlük süre içinde ilgili kurumlara başvurmasını öngören hükmünün yürütmesini durdurdu.

TEK GIDA-İŞ Sendikası, Bakanlar Kurulu'nun, ''Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki Geçici Mahiyetteki İşleri Yürütmek Üzere Geçici Personel İstihdamı ve Bu Personele Ödenecek Ücretler Hakkında Karar''ın 2. maddesi (1/a) bendinde yer alan ''30 günlük süre içinde'' ibaresi, bunun dayanağı Bakanlar Kurulu Kararının 1. maddesinin 1. fıkrasında yer alan ''30 gün içerisinde'' ibaresinin iptali ile davacı sendika üyeleri açısından, 31 Ocak 2010 itibariyle iş akitleri kamu tarafından feshedilmiş ve 30 günlük sürenin 2 Mart 2010'da doluyor olması da gözetilerek, öncelikle idarenin savunması alınıncaya kadar yürütmenin durdurulmasına karar verilmesi istemiyle Danıştay'da dava açmıştı.

Davayla ilgili ilk incelemesini yapan Danıştay 12. Dairesi, geçici personelin 4/c'ye geçiş için 30 günlük süre içinde ilgili kurumlara başvurmasını öngören hükmünün yürütmesini durdurdu.

31 Ocak 2010 itibariyle iş akitleri kamu tarafından feshedilen TEKEL işçilerine 4/c'ye geçiş için tanınan 30 günlük süre yarın doluyordu.

Daire kararının gerekçesinde, temel hak ve çalışma hayatına ilişkin bir konuda Bakanlar Kurulu'nun başka bir kararına atıfla süre zorunluluğunun getirilmesinin hukuka aykırı olduğu kaydedildi.
    İşte Davet Linkin!!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Değerli kardeşlerim bakıyorumda bu konu insanları ikiye bölmüş. Bazı arkadaşlar işçiler haklı derken bazıları hükümet haklı diyor. En mantıklı sanırım şu olacak bende emekliliği dolmuş bir işçiyim ancak lise öğrencisi ve henüz ilkokul çağında oğlum var devlet okulunda okuyorlar keşke imkanım olsada daha kaliteli özel okullar okutabilseydim.Maalesef en ucuz okul 10.000 TL. hükümet tutturmuş işçileri 4c ye geçirme planı hesabına. O insanların yerine kendinizi bi koyun. Diyelim 2000.-TL. Maaş alıyorlar 4c ye geçirince yarısı kadar maaş alacaklar siz olsanız ne yaparsınız. Sonra bu insanların suçu ne belki bu hükümet almadı onları işe ancak ne yapsın bu insanlar. Sağlıklı ve objektif bakarsanız doğruyu daha iyi anlarsınız bu yüzden hükümet haklı işçi haksız şeklinde yorum yapmak yanlış. Sevgiler.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

enbüyük haksızlık zamanında grev yapan tayibbey abdullah gül istanbul belediye başkanı yani şuan ki kadro ne b... yemeye grev grev demişler neymiş dertleri birde bunu bilmek lazım kendine gelinçe iyi başkasına gelince yazık bekara karı boşamak kolay gecen grevcilerden biri camiye giderken öldü türbanlıların haklarını arayanlar orada da birsürü türbanlı var yoksa bunlar akp li değil mi çok yazık işine gelen haberlerde akp ampülüyle aydınlananlar işlerine gelmedimi ışığı söndürüyor ne hikmetse

Kullanıcı Bilgi Menüsü

A29

bizde böyle muhalefetler olduğu sürece daha çok tekel işçileri çıkar haklıymış gibi

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı esxco Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    bizde böyle muhalefetler olduğu sürece daha çok tekel işçileri çıkar haklıymış gibi

Ekmek için verilen mücadele daima haklıdır Allah kazanılan ekmeğin rıskını kesmesin kimseyide ekmeğinden etmesin,
    Alay edenler bir gün alay edilir pozisyona düşerseniz, biz sizin için daha çok çıkar demeyeceğiz.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ben hukumeti desteklemiyorum ama biraz fazla abartildi gibime geliyor ve bazilari bundan cikar sagliyorlar

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bana göre siyaset yapıyorlar 80 milyar tazminat alan var emekli olsa bu kadar alırlarmı
    siyasetçinin dolmuşuna geliyorlar bence

Sayfa 18/19 İlkİlk ... 8910111213141516171819 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri