Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 10/19 İlkİlk 12345678910111213141516171819 SonSon
181 sonuçtan 91 ile 100 arası

Konu: Sizce Tekel işçilerimi haklı? Hükümetmi haklı?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı kral.123 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Arkadaşlar konu aslında tekel işçileri değil tekel işçileri sebep oldu, hükümet bence kanayan yaraya parmak bastı. yıllarca siyaset,bürokrasi,siviltoplum kuruluşları,üst düzey asker,polis,hakimler,savcılar,ilbaşkanları,eş dost ahbap yani kısaca ARKANDA DAYIN OLSUN diyen zihniyetin yani bizlerin istediği benim çocuğumda işe girsin,bende emekli olayım,çocuğuma 10 yaşında S.S.K no su alayımda erken emekli olsun ben OY veriyorum DEVLET bakacak tabi, 40 yaşında emekli olanlar,malulen emekli olmak için çetelerle ilişki kuranlar(geçenyıllarda ankarada yakalandılar)memurken işçi maaşı alanlar,hastanede 2 saate 70 hastaya bakıp özel muayenehanesine gidenler,zam gelince zamlı etiketi yapıştırıp vatandaşı düşünmeyen ve fiyat indiriminde ise batıyoruz vatandaşa ilacı kim verecek bu halde vatandaş mağdur olacak diyenler,devlet dairelerinde vatandaş dışarıda beklerken tırnaklarına oje sürenler,kahvesini yudumlayıp keyif çatanlar sonrada özelleştirme olacak keyfim kaçacak diye sokağa dökülenler,askari ücretle çalışıp 350 lira ev kirası ödeyenler,600 lira maaş alıp çoluk çocuk evlendirmek için kapı kapı iş dilenen emekliler, çocuğunun üniversite harcırahını yatıramayan askari ücretli ve emekliler bu yazabildiklerim bence kanayan yaranın sadece bir kısmı ve dilimin döndüğüce anlata bildiklerim birde yazamadıklarım var evet şimdi karar verelim kim haklı diye... hayır vermeyelim çünki birine haklı dersek konuyu kapatmış olurz her zaman olduğu gibi gelin destek olalım çözüm üretelim ve kanaya yarayı iyleştirelim bu günki siyasilerin,sivil toplum kuruluşların ve en önemlisi medyanın yaptığı gibi yarayı kaşıyıp kanatmayalım. İLAÇ VERELİM TAM GÜN TEDAVİ EDELİM çünki hastanın buna ihtiyacı var herkese fikrinden dolayı teşekkür ederim

tüm yazdıklarına canı gönülden katılıyorum kalemine ve fikrine sağlık teşekkürler!!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı veyselbakan Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    cabbari usta günaydın eğer böyle bir anket açmışsan bunun siyasete dayanacağınıda bilmen gerekirdi neticede ortada görünen bir grev var ve bu grev hükümete dayanıyor çıkış ücretleri olsun hükümetle anlaşmalar olsun diğer partilerin yapacakları söylemler olsun hep bu tekel işçileri ile alakalıdır sizin söylediğiniz futbol oynayın ama ortada top olmasın gibi bir şey olmuş ama anket seviyeli geçtikten sonrada niye olmasınki ustam fikirler ve düşünceler insanları incitmesin yeteli ! saygılar
    sevgili veyselbakan bu aet değilki özgürce konuşulan bir topic ama iş başbakanın iyiliğine kötülüğüne tercih sebebi olmayan sataşmalara gelirse siyasete dökülür özelliğini kaybeder selametle
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı osmanke Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Arkadaşlar bende işçiyim ben hükümet taraftarı değilim fakat bu konu için haklı buluyorum bir çok insan asgari ücretle çalışmakta ev geçindirmekte iken bu insanlarımız verilenleri geri çeviriyor sendikalar şimdiye kadar çıkarılan işçilerin hangisinin hakkını savunabilmiş,ki şimdi bu insanları galeyana getirip birileri için peşkeş çekiyorlar sendikalar,işçilerin her ayın bir gününü göz göre,göre gasp ediyorlar. saygılar
    sayın osmanke bu memlekette birçok insan askeri üçretle çalışıyor diyorsun tamam .ama küçük bir azınlıkta onbinlerce işcinin bir yılda aldığını bir saatte alıyor buna ne dersin.hep işcilerin aldıklar göz önüne alınıyor çünkü sistem böyle.istemeyn e birşey yok .bu ülkede herkes hakkını arıyor bırakında işcilerde arasın .sendikalar işciye sahip çıkmazken iyimi yapıyorlardı 8 yıl işciyi sattılar hükümette onları sattı .

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bakın arkadaşalr byrda işçi kosmını genel oalak nitelendirmeyelim
    ben askerdeyken işçi sınıfı memur sınıfına göre 3 kat fazla maaş alırdı akşam sabah servisleri vardı ogle yemekleri vardı memurun ne yemegı ne servisi vardı hepsini cebinden karşılardı şimdi olay işçi,lerr değil tekel işçileri aldıkları maaşa bakarap şimdiki teklife bakarak yorum yapıyoruz yoksa işçileri genel oalrak nitelendirmeyelim
    selametle
    İşte Davet Linkin!!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

akıllı olalım doğru tektir.3 kişinin yapacağı işi 30 kişi yapacak ,750 yerine 1500 alacak ve ben haklıyım diyecek o yetmiyormuş gibi bir de baş kaldıracak.devlete yazıklar olsun bunların tümü iki ayaklı h.....n .bu işçilerin tümüne saddam gibi yapmak lazım.MEDYA YA UYARAK AYAKLANIYORLAR.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

işçiler süresiz ölüm orucuna başaldılar bakalım sonu nereye varır

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı fakara Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    akıllı olalım doğru tektir.3 kişinin yapacağı işi 30 kişi yapacak ,750 yerine 1500 alacak ve ben haklıyım diyecek o yetmiyormuş gibi bir de baş kaldıracak.devlete yazıklar olsun bunların tümü iki ayaklı h.....n .bu işçilerin tümüne saddam gibi yapmak lazım.MEDYA YA UYARAK AYAKLANIYORLAR.
    zaten medyanında istediği şey bu değilmi milleti gayelana getirip hükümeti zora sokmak aydın doğan ve yardakçıları bu işi iyi beceriyorlar
    İşte Davet Linkin!!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bir kere hepinizi temin ederim "TEKEL İŞÇİSİ 3000 TL MAAŞ ALMIYOR." Kim uydurdu bilmiyorum ama Tekel işçisinin aldığı maaş 1300-1400 TL civarındadır. Gidin bakalım o Kızılay Meydanı'na, sorun herhangi bir işçiye "Maaşınız ne kadar? diye. Ardından size buruş buruş olmuş bordrosunu cebinden çıkarıp verecektir. Ayrıca Tekel işçilerinin yatarak para kazandığını savunmuşsunuz. Benim babam da Tekel'de çalışmaktadır. Benim babam tek başına 30-35 tonluk tır ve kamyonu tek başına sarmış birisidir. Bu sebeple tüm işçiler için olmasa da en azından babamın hakkını burada "3000 TL maaş alıyorlar." diye uyduruk uyduruk konuşanlara karşı yedirtmem.

İşyerinde kamyon sarılacak olur mesela. Babam tek başına gider. Eğer altından kalkamazsa ite kaka birilerini getirerek beraber sarmaya çalışırlardı. Bilmiyorum belki de kimisi sırf zorla getiriyor diye babama küfür de etmiş olabilir. Ancak bunu bilemem ama benim babam önceki mesajımda yazdığım gibi 30 tonluk kamyonu tek başına sarmış adamdır. Hatta babamda şu an "Hipertansiyon" hastalığı var ve bu hastalık yüzünden ilaç taşımak zorunda kalıyor malesef.

İşçiler Tekel'i yemediler mi ? Yediler. Çoğu yatarak mı para kazandı ? Evet kazandı. Misal vereyim:
    Babam gibi kamyona tütün saran işçiler için terleme ve tütün tozu nedeniyle temizlenmeleri için bir banyo yapılmış ve bu banyodan sıcak su akar. Kimi küstah Tekel işçileri sırf evlerinde su harcamamak ve ay sonunda su faturasının hafif gelmesi için evlerinde değil, işyerinde banyo yaptığını iyi biliyorum. Bir diğeri yemekhanede çalışan bir elemanın artan eti göbeğine sarıp tam evine götürmek isterken yakalandığını da çok iyi biliyorum ve hala da unutmam.

Lütfen benim yazdıklarımı çarpıtmayın. Ben özelleştirmeye karşı değilim. Sadece işçilerin mevcut hakları korunsun. 1300 TL vermesinler, 750 TL versinler ama 12 ay tam çalışsınlar, 1 yılı doldurup hak sahibi olsunlar. Zaten onların da savunmak istediği mesele budur.

Ayrıca Tayyip bey; "Ben tüyü bitmemiş yetimin hakkını yatarak para kazanan işçilere yedirtmem." diyor. Demekki ortada bir yetim hakkı varsa onu da "Ben yerim" demek istiyor. Ayrıca başbakan Tekel işçilerini siyasi bir rant gibi görmeye başladı.

Ayrıca Tekel işçilerine sanki başka ülkenin insanıymış gibi bakamazsınız. Onlar da sizin kanınızdan canınızdan insanlar. Onların da dedeleri Kurtuluş Savaşı'nda savaşmış insanlar sizlerinki de.

Şimdi toparlayalım meseleyi: Tekel işçisi asla 2000-3000 TL maaş almıyor. Bir Tekel işçisinin en fazla 1300 TL alıyor. Üstelik Tekel işçisi mevcut haklarını korumak istiyor. Maaşları da yükselsin istemiyor. Sadece 12 ay çalışıp iş sahibi olmak istiyor. Sakın ola bu yazdıklarım saptırılmasın.

Alın bakalım size esas Tekel işçisinin bordrosu:
    Konu eura tarafından (06-02-2010 Saat 16:38 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı fakara Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    saddam diyorsun saddam ın sonunun ne oldugunu biliyorsun insanca yaşamak için bu eylem asgari ücret komisyonundakilere seslende yüregin varsa kendilerine verdikleri ücretin yarısını bu millete versinler hiç kimsenin aklına gelmiyor bir işçi emekli olmak için enaz 25 sene çalışacak ama vekillerimiz yemin ettigi zaman süper emekli oluyor ondan sonra çıkıp şu işçi şu kadar bu işçi bu kadar alıyor kul hakkı yetim hakkı diye nutuk atıyorlar önce kendi aldıklarına baksın sonra vatandaşın aldıgı ile ugraşsın aklımızı başımıza alalım kendi rahatları için bu yüce milleti birbirine düşürüyorlar bu gün birlik beraberlik günüdür şunuda unutmayın şimdi tekel işçileri yarın başka kurum işçileri daha sonrada esnaflar sanatkarlar nasibini alacak bu kıyımdan.....
    Konu CABBARİ tarafından (06-02-2010 Saat 15:52 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bir arkadaşımız pm atmış demişki tekel işçisinin en fazla aldıgı para 1300 1500 tl dir demiş lütfen bilip bilmeden konuşmayalım uslubumuza dikkat edelim demiş!!
    şimdi bu arkadaş dogru söylüyor hükümet dogru söylüyor işçi dogru söylüyor sendika dogru söylüyor yalnış nerde?
    İşte Davet Linkin!!

Sayfa 10/19 İlkİlk 12345678910111213141516171819 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri