REKLAM

Konuya Etiketlenenler

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: uydu yön bulmak için yardım

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart uydu yön bulmak için yardım

sizlere şöle bi sorum olucak eğer yardımcı olursanız bizim gibi yeni başlayanlara çok yardımcı olursunuz

şimdi diyelim ki bi adadayız ve çanak anten kurucaz elimizde sadece veriler var lnb nin duruş açısını çanağın duruş açısını ve yönünü nasıl buluruz

Enlem: 38.4762°
    Boylam: 27.0919°
    Çanak
    Elevasyon:42.8°
    Azimut: 156.9°
    Polarizasyon: -17.9

bunlar hakkında bilgisi olan rkadaşların yardımlarnı bekliyoruz

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Hocam senin veri ile işin yok Bak şimdi lnb yönü turksatta genelde saate ele alırsak saati 5.30 gibi düşün hotbird uydusunu ise 6.30 gibi tum yerlere asagı yukarı uydu kurdum bu sekil acı dereceleri

Kullanıcı Bilgi Menüsü

siz hangi uyduları izlemek istiyorsun..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bakın abilerim ben adadayım sadece veriler var sağdaki soldaki antenlere bakar gibi oraya 5 cm çevir buraya 2 cm çevir yok sadece veriler var bana ve bizim gibilere yardımcı olucak kimse yokmu aynı zaman da yayın hz ve db leri var uydunun verdiği yayın açıları var artık ne diyorsunuz o uydu burdan çekmez bu burdan çekmez bunlar neye göre bu çanak burayı çeker bu çanak burayı çekmez bunlar neye göre hesaplanıyo bunlar her çanak kuranın bilmesi gereken şeyler değilmi?. bu frekasta bu hz de nasıl tayin edilir yardım edicek kimse yokmu demek istediğim şu uydu uzayda bide ondan veri alıcazz .sadece uzaydaki uydunu yerini nokta olarak nasıl buluruzyok oraya çevir yok buraya 5 cm yanına koy bunlar saçma bunlar ezber görerek yapılan veya deneyerek yapılan şeyler bilerek yapan kimse yokmu . öğrenmeye çalışıyorum.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

pasa abi receiver tuner girişi hz girişi varmış okuduğum kadarı ile receiver tuner girişini neye göre yapıyolar uyduya göremi yoksa bulunduğun meridyene göremi çok manyak bi iş açıklarsan çok sevinirim

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı blacker00 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    bakın abilerim ben adadayım sadece veriler var sağdaki soldaki antenlere bakar gibi oraya 5 cm çevir buraya 2 cm çevir yok sadece veriler var bana ve bizim gibilere yardımcı olucak kimse yokmu aynı zaman da yayın hz ve db leri var uydunun verdiği yayın açıları var artık ne diyorsunuz o uydu burdan çekmez bu burdan çekmez bunlar neye göre bu çanak burayı çeker bu çanak burayı çekmez bunlar neye göre hesaplanıyo bunlar her çanak kuranın bilmesi gereken şeyler değilmi?. bu frekasta bu hz de nasıl tayin edilir yardım edicek kimse yokmu demek istediğim şu uydu uzayda bide ondan veri alıcazz .sadece uzaydaki uydunu yerini nokta olarak nasıl buluruzyok oraya çevir yok buraya 5 cm yanına koy bunlar saçma bunlar ezber görerek yapılan veya deneyerek yapılan şeyler bilerek yapan kimse yokmu . öğrenmeye çalışıyorum.
    Buralara bak bakalım
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Kim Olursan OL Bir Gün Mezar Taşında İki Satır Yazı Olursun...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

teşekkürler Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    işte burada iphone yaptığı şeyi arıyodum

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri