REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
10 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Bayat Ekmeklerinizi Atmayın Değerlendirin..

  1. #1
    Users Awaiting Email

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Bayat Ekmeklerinizi Atmayın Değerlendirin..

    Bayat ekmeği nasıl değerlendirelim?

    * Bayat ekmeği değerlendirmenin en basit ve en bilinen yolu, köfte harcının içine katmaktır.

    * Ekmek fırında veya açıkta bekletilerek kıtırlaştırıldıktan sonra öğütülüp galeta unu haline getirilir. Galeta unu, köfte yaparken, ekmek yerine harca katılabilir.

    * Bayat ekmeği küp küp kesip fırında kıtırlaştırdıktan sonra çorbaların içine atarak değerlendirebiliriz.

    * Bayat ekmeği yumuşatmak istenirse ekmek dilimleri bir kevgire konulur; kevgir, su dolu bir tencerenin üzerine oturtulup kapatılır. Su kaynadıkça, ekmeği nemlendirip yumuşatır.

  2. #2
    Users Awaiting Email

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    || TARİFLER ||


    Ekmek çorbası


    Malzemeler: 150 gr ekmek içi, 200 gr süzme yoğurt, 10 su bardağı et suyu, 1 çay kaşığı kırmızı biber, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1/2 tatlı kaşığı tuz.


    Yapılışı: Elde ufalanan ekmek içi akşamdan yoğurt ile bir kapta iyice karıştırılır. Ertesi gün yeniden iyice karıştırılır. Bir tencerede et suyu kaynatılır. Yoğurtlu ekmek içi, karıştırılarak et suyuna yedirilir. Tuzu da ekledikten sonra hafif ateşte 5 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır. Bir tavada kızdırılan tereyağına kırmızı biber katılarak karıştırılır. Sonra çorbaya ilâve edilir. Çorba sıcak sıcak içilir.

    ***

    Peynirli bayat ekmek köftesi


    Malzeme: 1 adet bayat ekmek, yarım kalıp sert beyaz peynir, 1 demet maydanoz, 2 yumurta, 1 adet orta boy soğan, köfte baharı, tuz ve pul biber, galeta unu.


    Yapılışı: 1 adet bayat ekmek, üzerine su serpilerek nemlendirildikten sonra ufalanır. İçine yarım kalıp sert beyaz peynir rendelenir; 1 demet maydanoz doğranır; 2 yumurta kırılır; 1 adet orta boy soğan rendelenir; tuz, köfte baharı ve pul biber katılır. Karışım yoğurularak köfte şeklinde parçalara ayrılır. Köfteler önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta ununa bulanıp kızgın yağda kızartılır. Üzerlerine kürdan batırılarak servise çıkarılır.

    ***

    Bayat ekmek kanepesi


    Bir kabın içinde 1 çorba kaşığı salça, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı kekik, yarım çay bardağı süt, 200 gr ezilmiş beyaz peynir, 2 yumurta iyice karıştırılır. Bu karışım, kanepe şeklinde ve ince bayat ekmek dilimlerine sürülür. Dilimler, fırın tepsisine dizilir; hafif pembeleşinceye kadar kızartılır. Kızartılmış dilimlerin üzerine 1’er ince dilim domates; bunun üzerine de 2 ince dilim sosis yerleştirilir. Kanepeler, kürdanlı olarak servis tabağına alınıp, soğutmadan, kıvırcık marul yaprakları eşliğinde servise çıkarılır.

    ***

    Vişneli ekmek tatlısı


    Malzeme: 1 kilo toz şeker, 5 su bardağı su, 1 kilo vişne, 2 adet bayat ekmek, krema veya kaymak.


    Yapılışı: Bayat ekmekten 2 cm kalınlığında dilimler kesilir. Kabuklar düzgünce kesilerek çıkarılır. Daha sonra dilimler ortadan kesilerek iki parçaya ayrılır; fırın tepsisine dizilir. Orta ısıda hafif pembeleşinceye kadar kızartılır. 1 kg toz şeker, 5 su bardağı su, bir tencerede kaynatılıp şurup yapılır. Çekirdekleri çıkarılmış 1 kg vişne, şuruba katılır; 1-2 taşım kaynatılır. Vişne taneleri bir tabağa alınır. Ateşten alınan vişne şurubu, soğumadan, kızartılmış ekmek dilimlerinin üzerine kepçe ile gezdirilir. Sonra tepsi ağır ateşte tutularak, içindeki şurup, koyulaşana kadar kaynatılır. Ara sıra tepsi hafifçe sallanarak, ekmeklerin dibe yapışmaması ve şurubu iyice emmesi sağlanır. Şurup koyulaşınca, tepsi ateşten alınıp soğutulur. Ekmek dilimleri tabaklara yerleştirilir. Üzerine krema veya kaymak konulur. Bunun üzerine de vişne taneleri yerleştirilir.

    Alıntı..
    Konu Nakkus tarafından (10-05-2006 Saat 17:54 ) değiştirilmiştir.

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    maalesef bizim ülkemizde bayat ekmekler dogru çöpe gidiyor ne yazık
    oysa bunu beslediğimiz hayvanlara kadar verebiliriz benim kuşlara veriyorum yerler tavuklara veririm yerler çöpe atmak hiç hoş değil günahtır..
    nakkuş ablamında dediği gibi en iyisi köfte harcı yapmaktır abla bir yapta yiyelim bee
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

    http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    haklısın cabbari ama biz yeriz bayat taze farketmiyo

  5. #5
    Users Awaiting Email

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Alıntı CABBARİ Nickli Üyeden Alıntı
    maalesef bizim ülkemizde bayat ekmekler dogru çöpe gidiyor ne yazık
    oysa bunu beslediğimiz hayvanlara kadar verebiliriz benim kuşlara veriyorum yerler tavuklara veririm yerler çöpe atmak hiç hoş değil günahtır..
    nakkuş ablamında dediği gibi en iyisi köfte harcı yapmaktır abla bir yapta yiyelim bee
    istediğin köfte olsun ablacım hemen yaparım :033102smile_1_prv:

  6. #6
    Users Awaiting Email

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Mesele ekmeği bayatlatmamak...

  7. #7

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    bu işi en iyi yabancılar yapıyor admlar hiç ekmek bayatlatmıyolar çünki 2 - 3 dilim ekmekyedikleri için fazla ekmek almıyolar ama biz sanki karnımız doymayacak gibi 3 - 5 tane ekmek alıyoruz sonrada bayatlıyor ve çöpeee

  8. #8

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Alıntı muzo Nickli Üyeden Alıntı
    bu işi en iyi yabancılar yapıyor admlar hiç ekmek bayatlatmıyolar çünki 2 - 3 dilim ekmekyedikleri için fazla ekmek almıyolar ama biz sanki karnımız doymayacak gibi 3 - 5 tane ekmek alıyoruz sonrada bayatlıyor ve çöpeee

    harikasın muzo çok dogru..
    insanlar ekmegi çok alıyorlar doymayoız diye ama turistlere dikkat edin adamlar 2-3 dilimle doyuyorlar birde bira içmeseler adamlar tıg gibi saglıklarına dikkat ediyorlar..
    selametle..
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

    http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

  9. #9

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    arkadaşlar ekmeği çöpe atmak dinimizce günah ve yasaktır, ayrıca bayat ekmek sağlık açısından son derece faydalıdır, midenin asidini ve yağını alır buna emin olunuz ve atmayınız..

  10. #10

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bu konuda aşırı israf var.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •