REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/5 12345 SonSon
43 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Sevgililer günü kutlamak şartmı? Sevgililer günü kimin icadı?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Warn Sevgililer günü kutlamak şartmı? Sevgililer günü kimin icadı?

kendi meslegimden konuşayım herkeste bir heyecan alamadınmı veremdinmi bu pahalı bu ucuz param yok kart çekermisin taksit yaparmısın eşim begenirmi vs. vs.
    arkadaşlar yıllarca dış odaklı bu tarz özel günlere gebe kaldık dünyanın çogu ülkesinin haberi bile yok bu sevgililer gününden ama biz kendimizi öyle şartlamışızki illakide kutlanacak paralar oluk oluk akacak!!!
    adam askeri ücretle çalışıyor taksitle tektaş almaya geliyor yaw aldıgın para belli diyorum neden kendini kasıyorsun eşim ondan istedi çok begenmiş diyor diyorum bak aynısının pırlanta olmayan ürünü var beşte bir fiyatına olmaz hayır ondan olacak diyor ayşede görmüş fatmada istiyor!!!
    milleti hep annler günü babalar günü sevgililer günü dogüm günü gibi ticari bir maksatla hep kıskaç altına almaya çalıştılar artık bu kafalardan sıyrılmak lazım bana göre hergün anneler günü babalar günü sevgililer günü çok şükür hepside yanımda ama ben bu alım zporlugu çeken ülkemde bu tarz özel günleri şartmış gibi uygulamaya karşıyım arkadaş kimse kusura bakmasın ecnebi zihniyetini bırakıp işimize gücümüze bakalım
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Sen o zaman oturup kendi işine gücüne bakacaksın.
    Bunca sene ailesi için saçını süpürge yapmış çocuklarını yetiştirmek için bunca zahmete katlanmış ailesi için her fedakarlığa katlanan bir kadına senede 1 gün hatırlayıp güzel bir çiçekle veya ufak bir hediye ile hatırlamak bence çok hoş bir davranış.
    başkalarının düşüncelerine ipotek koyma kimsenin hakkı değildir.
    saygılar.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı conker Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Sen o zaman oturup kendi işine gücüne bakacaksın.
    Bunca sene ailesi için saçını süpürge yapmış çocuklarını yetiştirmek için bunca zahmete katlanmış ailesi için her fedakarlığa katlanan bir kadına senede 1 gün hatırlayıp güzel bir çiçekle veya ufak bir hediye ile hatırlamak bence çok hoş bir davranış.
    başkalarının düşüncelerine ipotek koyma kimsenin hakkı değildir.
    saygılar.
    sen bu yazıyı iyi okumamışsın arkadaşım!!!
    ben diyorumki orada bana hergün sevgililer günü çok şükür hepsi aynımda yani kısacası bu günü özel kılmamak gerekir çiçeğini haftaya al yarın alma bugün al diğer günlerde al neden özellikle 14 şubat!!! ecnebi oyunu ticaqret kapısı anladınmı?
    İşte Davet Linkin!!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Tarihçesi Roma İmparatorluğu'na dayanan Sevgililer Günü, yıllar geçtikçe yavaş yavaş sevgililerin, aşıkların birbirlerine aşk mesajları yolladığı bir gün haline geldi. Sevgililer Günü, 1800 yıllardan sonra Amerika'da Esther Howland'ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasından bu yana günümüzde daha çok sayıda insanın kutladığı toplumsal bir olay haline geldi. Bu günle ilgili ilgili en yaygın görüş şöyle:
    Sevgiler Günü'nün başlangıç tarihi eski Roma İmparatorluğu zamanına uzanıyor. Eski Roma'da 14 Şubat günü bütün Roma halkı için önemli bir gündü. Çünkü bu günde Roma tanrı ve tanrıçalarının kraliçesi olan Juno'ya duyulan saygıdan ötürü tatil yapılırdı. Juno ayrıca Roma halkı tarafından kadınlık ve evlilik tanrıçası olarak da biliniyordu. Bu günü takip eden 15 Şubat gününde ise Lupercalia Bayramı başlıyordu.
    Bu bayram halkın genç nüfusu için büyük önem taşıyordu. Bunun nedeni ise yaşantıları kesin kurallar ile sınırlandırılmış, bunun doğal sonucu olarak bir birliktelik yaşama şansı olmayan bu gençler sadece bu bayram süresince bile olsa birbirlerinin partneri oluyorlardı. Hangi genç bayanın hangi genç erkek ile bir çift oluşturacağı eski bir gelenek olan ve Lupercalia Bayramı'nın arife günü yapılan bir çekiliş ile belli oluyordu. Romalı genç kızlar isimlerini küçük kağıt parçalarının üzerine yazıp bir kavanoza koyuyorlardı. Genç Romalı erkekler ise kavanozdan bu kağıtları çekerek üzerinde hangi kızın ismi yazıyorsa o kızla bayram eğlenceleri boyunca beraber oluyorlardı. Bu birliktelikler birbirine aşık olan çiftler için bayram süresinin dışına taşıp genellikle evlilikle sonlanıyordu.
    Aziz Valentine günü

İmparator 2. Claudius, Roma'yı kendi katı kuralları ile zalimce yöneten bir hükümdardı. Onun için en büyük problem ordusunda savaşacak asker bulamamaktı. Ona göre bu durumun tek sebebi Romalı erkeklerin aşklarını ve ailelerini bırakmak istememeleriydi. İşte bu yüzden Roma'daki tüm nişan ve evlilikleri kaldırdı. Aziz Valentine de Claudius'un hükümdarlığı zamanında Roma'da yaşayan bir papazdı. Kendisi gibi papaz olan Aziz Marius ile birlikte Claudius'un yasağına rağmen gizlice çiftleri evlendirmeye devam etti. Ancak imparator bu durumu bir süre sonra öğrendi. Aziz Valentine insanları evlendirmeye devam ettiği için tutuklandı ve yaptıklarının cezası olarak sopa ile dövülerek öldürüldü. Milattan sonra 270 yılının 14 Şubat'ı Hıristiyan şehitliğine gömüldü.
    Aynı zamanlarda Roma'daki putperestler, şubat ayı içinde kutlanan Lupercalia Bayramı'nı kendi putperest tanrıları için kutluyorlardı. Bayram öncesi yapılan geleneksel çekilişi ise seremoniye bağlı kalarak kendileri için uygulamaya başladılar. Hıristiyan Kilisesi'nin ilk kurulduğu yıllarda hizmet veren papazlar bu törenlerin, özellikle de evlenmemiş gençlerin putperestler ile birlikte anılmasından rahatsız oldukları için bir çözüm buldular. Bu gençlerin isimlerinin azizlerle birlikte anılmasını istedikleri için Lupercalia Bayramı'nın başladığı günü Aziz Valentine Günü olarak kutlamaya başladılar.
    Saint Valentine ve sevgililer günü

Milattan sonra ilk yüzyıllardan beri her yıl şubat ayının ondördünde kutlanan Sevgililer Günü'nün başlangıcı ile ilgili o günden günümüze kadar gelmiş çeşitli efsane ve hikayeler var. Bazı kaynaklara göre bu özel günün kutlanma sebebi Hıristiyanlığı seçtiği ve bu inancından vazgeçmediği için öldürülen Romalı Aziz Valentine. 14 Şubat 270 yılında ölen Valentine'nin ölüm günü o günden sonra Sevgililer Günü olarak kutlanmaya başlanmış. Efsanenin başka bir yönü ise Aziz Valentine'nin İmparator Claudius hükümdarlığı ile aynı dönemde bir tapınakta papaz olarak hizmet vermesi ile ilgili. Claudius Valentine'i emirlerine uymadığı ve kendisine başkaldırdığı için tutuklatıp öldürdü. Bu olaydan 226 yıl sonra 496'da Papa Gelasius Aziz Valentine'i onurlandırmak için Şubat 14'ü Aziz Valentine Günü olarak belirlemiştir.
    Sevgililer Günü'nin ilk kartı

Yıllar geçtikçe yavaş yavaş Şubat 14 sevgililerin, aşıkların birbirlerine aşk mesajları yolladığı bir gün haline geldi. Bununla pararel olarak Aziz Valentine de bütün sevenlerin koruyucu azizi haline gelip böyle anılmaya başlandı. Sevgililer Günü, 1800 yıllardan sonra Amerika'da Esther Howland'ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasından bu yana günümüzde daha çok sayıda insanın kutladığı toplumsal bir olay haline geldi. Bunun doğal sonucu olarak olayın ticari yönü çok gelişti. Neredeyse herkes her yıl 14 Şubat'ta sevgililerine veya eşlerine bu günün ruhu ile bütünleşen, karşı tarafa sevgilerini anlatan hediyeler veriyor.
    (ANKA)
    İşte Davet Linkin!!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

benim için saçma bir gun.
    evli değilim ama sevglim olsada olmasada bu sevgililer gununda extradan bi hediye almak, o günü kutlamak vs. karşıyım.. her gun hediye alırım o gun almam.. yahu bi kere herşeyin bi gunu olmak zorundamı, birde aynen CABBARİ ustanın dediği gibi. kimin icadı bu

ama olaya ecnebi zihniyeti olarak bakmıyorum, sadece saçma ve gereksiz...
    sevgilisi olan var olmayan var. nispet yapar gibi

Kullanıcı Bilgi Menüsü

size bişey diyeyimm sevgiliniz için sadece 14 şubatta degill belirli aralıklarla yapılması gerken bir davranış illa tek taş yüzük alıncagına ona bir demet gül versenizde olur bence illa 14 şubatta bişeyler yapılmamamlı herzaman yapılmalı çünkü sevdigimiz insan bizim herşeyimiz, dünyayları verseler degişrimisiniz onla..

Bize saçma gelebilir ama onlar bugünü çok önemsiyolar yapcak bişey yok
    Konu Özgür Erge tarafından (13-02-2010 Saat 14:50 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bu gibi şeylerin günü olmaz anamız eşimiz onlar bizim için değerli varlıklardır yılda bir kez değil onları her gün düşünmemiz ve sevgimizi göstermemiz gerekir diye düşünmekteyim bu arada arkadaşlar hediyenin küçüğü büyüğü de olmaz imkanı olan alır onada saygı duyarım bahçeden 1 tek çiçek bile koparıp eşine anasına götüren insanada saygı duyarım benim gözümde hiç bir fark yoktur yeterki gönülden olsun hatta gönülden verilen bir çiçeğin ben onların gözünde tek taş yada mücevherden daha kıymetli olduğu düşüncesindeyim saygılar!

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

sevginin günü olmaz bence çok saçma

Kullanıcı Bilgi Menüsü

az önce bir adam geldi hediye 10 adet gül almış 50 tl para vermiş pazarlık yapmış en ucuz yüzük 60 tl dediğimde birde ondan alma gerksinimi duydu edim sende para çok herhalde çiçek almışsın yok bu yetmez birde yuzuk alayım dedim diyor peki dedim diğer günlerde hediyeleşiyormusunuz yok senede bir defa diyor buda düşündürücü bir olay
    İşte Davet Linkin!!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

akşam evimde çorbam pişsin ALLAH saglık sıhhat versin bana göre hergün sevgililer günü biz eşimle 3 senedir karar aldık birbirimize bu özel günlerde hediye almıyoruz kendimizi kasmıyoruz ama yeri gelince hediyeleşiriz farklı zamanlarda mutlu olmak için o bana ben ona arada hediye alırız

Sayfa 1/5 12345 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri