Konuya Etiketlenenler

Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
8 sonuçtan 1 ile 8 arasý

Konu: 4G ile hýz rekoru kýrýldý

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart 4G ile hýz rekoru kýrýldý

    Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde, 4G teknolojisi üzerinden saniyede 1 GB veri indirilerek dünya rekoru kýrýldý.

    Ericsson, Barselona’da düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde, LTE/4G Teknolojisi üzerinde saniyede 1 GB “downlink” hýzýna ulaþan bir demo gerçekleþtirerek dünya rekoru kýrdý.

    Ericsson Üst Düzey Yöneticisi Johan Wibergh konuyla ilgili olarak þu açýklamayý yaptý: "2020’de 50 milyar cihaz mobil teknolojilerle baðlanýyor olacak. Bir baðlantý ile kendine deðer katabilecek her cihazýn bir baðlantý sahibi olacaðýný öngörüyoruz. Örneðin hastalar uzaktan hastanelere baðlanabilecek, kýrsal alanlardaki öðrenciler dünyanýn herhangi bir yerindeki üniversitelere ulaþabilecek ve kurtarma görevlileri daha etkili bir yanýt alabilmek için bu baðlantý sayesinde hastalara ait canlý videolar gönderebilecekler.”

    Johan Wibergh sözlerini þöyle sürdürdü: "Mobil geniþbant kullanýmý, akýllý telefon ve internete baðlý dizüstü kullanýcýlarý sayesinde hýzla artýyor. Teknolojik liderliðimiz ve servis alanýndaki uzmanlýðýmýz ile kullanýcýlara en iyi deneyimi sunacak ve artan kullanýmý yönetecek þebekeler oluþturma konusunda da onlara en iyi desteði veriyoruz.”

    Ericsson bugüne kadar beþ önemli global telekom operatörü ile ticari LTE anlaþmalarý imzaladý. Bu operatörler arasýnda ABD’den AT&T, Verizon ve MetroPCS, Norveç ve Ýsveç’ten TeliaSonera ve Japonya’dan DoCoMo bulunuyor.

    Dünyadaki en hýzlý LTE/4G demosu Ericsson’un ticari LTE donanýmý üzerinde çalýþtýrýldý, Multi Carrier (Çoklu Taþýyýcý) ve MIMO (Multiple-Input-Multiple-Output / Çoklu-Giriþ-Çoklu-Çýkýþ) teknolojileri de kullanýldý. Bu teknolojilerin birlikte kullanýmý sayesinde dünya rekoru olan saniyede 1 gigbit’lik LTE/4G hýzýna ulaþmak mümkün oluyor. Demoda her biri 20 MHz’den toplamda 80 MHz’lik 4 telekom taþýyýcýsý ve 4x4 MIMO kullanýldý.

    Açýk standartlarý kullanmakta olan Ericsson, sunulmuþ LTE özellikleri anlamýnda en yüksek etkiye sahip bulunuyor. LTE’ye yönelik temel patentlerin yüzde 25’ini elinde tutmayý bekleyen Ericsson, böylece sektördeki en büyük patent sahibi kurum olacak.

    Demo, Barselona’daki La Fira fuar merkezinde düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi’nin 6. salonundaki Ericsson alanýnda gerçekleþtirildi. Kurulan altyapý sadece davetliler tarafýndan kullanýldý.

  2. #2

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Yuhh diyorum. bu nasýl hýz
    1gb/sn Þaka gibi

  3. #3

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    var ya bu internet bende olsa ooooooooofffffffffffff bea 4G ye bak 3G yanýnda halt etmiþ 5 yýl sonrada 5G çýkarsa hiç þaþmam buda 1 sn de 2GB veri indirir heralde

  4. #4

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    teknoleji hergün yol katlediyor

  5. #5

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    vay be! yaþa ki göresin. þaþýrmamak elde deðil...
    ÝSTÝKBAL GÖKLERDEDÝR
    K. ATATÜRK

  6. #6

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    biz hala 8mb net baðlatýyoruz 2 mb kullanýyoruz telekom sömürgeleri
    No longer just a minute

  7. #7

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    serhat 15'in dediði gibi.....
    aynen katýlýyom.
    hýrsýzlarýn eli herdaim
    bizim cebimizde.
    akrep koyacam cebime.
    hýrsýzlarýn elini soksunda,
    elleri kurusun.

  8. #8

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    Hýz rekorunu onlar kýrýyor bize de düþen pay bravo demek oluyor

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •