Galatasaray'ýn eski futbolcusu Arif Erdem, sarý-kýrmýzýlý kulüpte eskiden beri ödemelerin gecikmeli yapýldýðýný, ancak kimsenin alacaðýnýn da kalmadýðýný söyledi.

Futbol Ekstra dergisinin Ocak ayý sayýsýnda röportajý yayýnlanan Arif, Galatasaray'da Fenerbahçe'deki gibi cebinden para veren yöneticinin hiçbir zaman olmadýðýný belirterek, “Ben 15 senedir bunu yaþadým. Ödemelerimizi hep geç alýrdýk, bunu herkes böyle kabullenirdi, ama kesin olan bir þey var ki, Galatasaray'da hiçbir futbolcunun bir lirasý kalmamýþtýr. Bu kadar iddialý söylüyorum. Benim 27 bin dolar kadar alacaðým var, bunu da yakýn zamanda alacaðýmý biliyorum” dedi.

Futbol hayatýndaki en büyük hatasýnýn, transfer olduðu Ýspanya'nýn Real Sociedad takýmýndan geri dönmek olduðunu belirten Arif Erdem, ”Þimdiki aklým olsaydý, keþke 6 ay deðil de orada 1-2 sene kalsaydým, sonra büyük bir takýma giderdim. Benim futbol hayatýmda en büyük yanlýþ olarak gördüðüm karar Ýspanya'dan Türkiye'ye dönmemdi” derken, Türk futbolcularýn Avrupa'da baþarýlý olabilmeleri için kendilerini gittikleri yere iyi adapte etmeleri gerektiðini anlattý.

Erdem, þunlarý söyledi: “Türk futbolcusu kafasýný burada býrakýrsa hiçbir zaman Avrupa'da baþarýlý olamaz. Kendisini oralý gibi görecek ve kafasýný burada býrakmayacak. Bunlarý baþaran Tugay var, Emre ve Nihat var. Þu anda Türkiye'den Avrupa'ya gidebilecek ve kalma baþarýsý gösterecek futbolcu yok. Avrupa'ya gidebilecek futbolcular zaten gitti. Ýleride tek tük belki çýkar. Beþiktaþlý Ýbrahim Akýn ileride gidebilir.”
Arif ayrýca, Fatih Terim'in A Milli Takým'ýn baþýna en baþýndan gelmesi halinde durumun daha farklý olacaðýna inandýðýný dile getirerek, “Fatih Terim, göreve baþtan gelseydi A Milli Takým Almanya'ya giderdi. Milli Takým'da yine baþarýlý oldu diyebiliriz. Çünkü umutlar hemen hemen bitmiþti. Ýyi de maçlar oynadýk, þanssýz bir þekilde veda ettik. Fatih hoca göreve baþtan gelseydi, bence kesin Almanya'ya giderdik diye düþünüyorum. Kendisi takýmýn baþýna biraz geç geldi” þeklinde konuþtu.

Alýntý hurriyet.com.tr