Konuya Etiketlenenler

Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
8 sonuçtan 1 ile 8 arasý

Konu: ÖLü PixeL Testi NasýL YapýLýr?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart ÖLü PixeL Testi NasýL YapýLýr?

Ölü pixel testi nasýl yapýlýr?

Ýlk önce bize gerekli olacak alet çantamýzý hazýrlamalýyýz.

Alet çantasý:

1-Notebook veya Masaüstü PC
    2-Monitör kablosu (vga-vga, hdmi-hdmi, dvi-hdmi hangisi Tv ve pc'imizin giriþ çýkýþlarýna uygunsa o tercih edilebilir.)
    3-Dead Pixel Buddy programý. Ýndir Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Yapýlmasý gerekenler:

1-Pc ile Tv'imiz arasýnda gerekli olan baðlantý saðlanýr. Tv, bilgisayar monitörü olarak kullanýlýr hale geldikten sonra...
    2-Dead Pixel Buddy programý çalýþtýrýlýr.

Programýn sol tarafýndaki black, white, red, green þeklinde devam eden düðmelerde týklama yaparak, tv'nin ekranýný farklý arka plan renkleri ile dolduruyoruz. Bunu yapmamýzda ki sebep; ölü pixel farklý renklerde olabileceði için, deðiþik arka plan renklerinde tespit etmenin daha kolay olmasýdýr.
    Örneðin: Beyaz bir ölü pixeli, beyaz bir arkaplan'da görmeniz imkansýzdýr. Ama siyah bir arka plan'da çok rahatlýkla kendini belli eder.

Yukarýdaki anlatýmdan da anlaþýlacaðý üzere bu iþin bir kýsmýný program yaparken, bize de bazý iþler düþmekte...O da her arka plan deðiþikliðinde dikkatlice ekraný gözlemlemekten ibarettir. Eðer var ise bize göz kýrpacaktýr zaten...

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Bende bir tane çýktý.Gerçi þüpheleniyordum ama doðru çýktý.Ama dünya standartlarýnda beþ ölü piksel kabul edilmiþ ve garanti kapsamýnada girmiyor.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Bende Pc nin Lcd Monitöründe Denedim MaþaLLah Hiç Yokmuþ.Hp Gerçekten KaLiteLi Ürün Üretiyor.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

kucer06 Abi Sen TeLevizyon'da mý Test Ettin Bu Proðramý?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Hayýr benim lg marka lcd monitörde.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Ýnca 22'' kullanýyorum 2 senedir.Aldýðýmdada 0 ölü pixel garantisi vardý.Temiz çýktý

Kullanýcý Bilgi Menüsü

saðol program güzel bendede hiç çýkmadý inþallah doðrudur

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý vini Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    saðol program güzel bendede hiç çýkmadý inþallah doðrudur
    Doðrudur Kardeþ.kucer06 Abi Test Emiþ MaLesef Onun Monitöründe Bir Tane Çýkmýþ.Proðram Doðruyu SöyLemese Onun Test Sonucuda Hiç ÖLü PixeL Yok Diye Çýkardý!..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri