REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
10 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Komutanı kim dinledi

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Komutanı kim dinledi

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ’a ait ses kaydı, dün Vakit Gazetesi internet sitesinde yayımlandı.

Genelkurmay’dan yapılan açıklamada “Ses kaydının, Sayın Genelkurmay Başkanı’nın yurtdışında askerî personele yapmış olduğu bir konuşmadan yararlanılarak düzenlendiği anlaşılmıştır” denildi. Kaydın ‘ortam dinlemesi mi, bir personelin telefon kaydıyla mı’ yapıldığı araştırılıyor.

TÜRKİYE yargı kriziyle tırmanan gerginliği aşmaya çalışırken, dün öğle saatlerinde Milli Güvenlik Kurulu toplantısı başlamadan önce internet sitelerine yeni bir ses kaydı düştü. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’a ait olan ses kaydının yurtdışındaki bir konuşmadan alındığı belirtildi. Gündeme bomba gibi düşen ses kaydında askeri personele seslenen Başbuğ, “Ankara Seferberlik Kurulu Bölge Başkanlığı’ndaki yaşadığımız bir olay. Evet, bunlara biz görev verdik. Ben verdim, hiç kimse de ırgalamasın, ben verdim” diyor.

Ses kaydı dün ilk olarak Vakit Gazetesi’ne ait internet sitesi “habervaktim”de yayınlandı. Video paylaşım sitesi “metacafe”den alındığı ifade edilen ses kaydının, Orgeneral Başbuğ’a ait olduğu akşam saatlerinde Genelkurmay’dan yapılan iki maddelik kısa açıklamayla doğrulandı.

Açıklamayla doğrulandı

Açıklamada “Yapılan ilk incelemede, söz konusu ses kaydının, Sayın Genelkurmay Başkanı’nın yurtdışında askerî personele yapmış olduğu bir konuşmadan yararlanılarak düzenlendiği anlaşılmıştır” denildi. Ortam dinlemesiyle mi yoksa bir subayın telefon kaydıyla mı yapıldığı araştırılan kaydın devamında Orgeneral Başbuğ, kozmik odanın aranmasına ilişkin, “Giremezsiniz desen ne yapacaklar, girebilirler mi oraya? Nah girerler. Yok böyle bir şey, giremezlerdi yani” diyor. Orgeneral Başbuğ, en son yurtdışı gezisini 26-27 Ocak’ta NATO Askeri Komite Toplantısı’na katılmak için Brüksel’e yapmıştı. Konuştuğu kişilere hata yapmamaları uyarısında bulunan Orgeneral Başbuğ, şunları söylüyor:

Onlara biz görev verdik

“Şimdi değerli arkadaşlar, adamlar hataları istismar ediyorlar. Bu önemli. Burda hata var. Hata iyi niyetli oluyor, bilinçli oluyor, cehaletten ileri geliyor. Hatanın çeşitli şeyleri olabilir. Ayrı bir konu ama şunu bilmemiz gerekir ki, bir hata var ve bu hata istismar ediliyor, kullanılıyor. Örnek, bu Ankara Seferberlik Kurulu Bölge Başkanlığı’ndaki yaşadığımız bir olay. Evet, bunlara biz görev verdik. Ben verdim, hiç kimse de ırgalamasın, ben verdim. O görevi arkadaşlar icra ediyorlar. Uzun süredir icra ediyorlar. Yapılan ne, bu adamlar sürekle orada, yapılan na? Nedir yapılan: Daha görev yaptığınız bölgenin karekteristiğini bir kere tam bilmeniz lazım yani. Bölge hassas bir bölge ve bir yığın adam var orada. Benim adamımın bunu görmesi lazım, sizin görmeniz lazım, görmüyor. O zaman bu bir hatadır. Uzun süre o görevi yapıyorsunuz, izleniyorsunuz yani. Kendiniz bunu hissetmeniz lazım. Anlamanız lazım. Anlayamıyorlar. Profesyonel yeteneklerde sıkıntılar var.

Nah girerler

Efendim işte bu Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’na gelecekler, arayacaklar. Yani ne yapacaksınız? Bir; aratmayacaksınız, aratmazsanız ne olacak? Arayabilirler mi? Girdim. ‘Giremezsiniz’ desen ne yapacaklar, girebilirler mi oraya? Nah girerler. Yok böyle bir şey, giremezlerdi yani. İki; oraya böyle giremezsiniz, bilmem ne yapamazsınız, ne olacak o ondan sonra? Silahlı kuvvetlerin üzerinde şey gibi kalacaktı. Ne gereği var. Kuşku doğuracak. Buyur, buyur ara efendim işte yok Özel Kuvvetler’in kozmiğine girildi. Ee tabi bunun psikolojik etkisi de vardır. Gireriz, giremeyiz, girdik bilmem ne tamam doğru.

Herşeyin zamanı var

“Bilgi sızmaları oluyor maalesef, efendim Silahlı Kuvvetler’de hiç bilgi sızması olmaz. Olur. Yani maalesef olur. Niye? Maalesef çürükler yüzünden. Ama işte zarar. O zaman bu şekilde olan arkadaşları, sizin iyi tespit etmeniz lazım. Tabur komutanlığının, sizin sorumluluğunuzda. Diğer önemli bir konu şu anda belki de en önemli konu. Bu da özellikle son bir iki yıldır, gördüğümüz TSK’ya karşı yürütülen faaliyetler. TSK’ya karşı yürütülen psikolojik harekattır. Bunu herkes anlamıyor. Herkes gibi ben de doluyum, ama belki herşeyi biraz daha bilen birisi olarak dimdik olacağız, dimdik duracağız fakat her şeyin bir zamanı var. Artı biz ne yapıyoruz tabi ki asimetrik psikolojik harekat unsurları gerçekten ayrıntılı, kapsamlı olarak biliyoruz, bu basit de değil. Ha burda benim görevim ne, her defasında çıkıp ortaya şikayet etmek, şimdilik ortaya şikayet ediyoruz. Makamlar şikayet makamları değil olayları uzaktan seyrediyoruz anlamına gelmez, tamam mı? Tabiki her şeyin zamanı, yordamı herşeyi herkes bilmez, tamam.”[IMG] Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. [/IMG]

Kullanıcı Bilgi Menüsü

F tipi cemaat dinledi

Kullanıcı Bilgi Menüsü

aslında çok kolay o konuşmada olanların cep telefonlarını şöle bir elden geçireceksin hafıza kartı vs, birde o mekandaki kamera kyıtlarını izleyeceksin,önemli şahsiyetlerin olduğu yerler devamlı kamerayla kayıt edilir kesin bulunur o konuşmayı kayıt eden

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Valla öle böle dinlenmiş ama mühim olan kimin dinlediği değil dinlenmiş olması bununlada kalsa iyi ya bugünkü tutuklama dalgasına ne demeli hiç iyi görmüyorum valla bir darbe olursa ülke 20 yıl geriye gider.Askerin üstüne çok gidildi bana her an patlamaya hazır bombaymış gibi geliyor allah sonumuzu hayır etsin

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Zaten meselenin özü esasında şudur.AKP oyları inişe geçince yine mazlumları oynamaya başlayarak TSK+YARGI ile uğraşarak yine OY AVCILIĞINA çıktılar.Ah birde bu tip Soruşturmayı DENİZ FENERİNDE görsek.!!! Ama orada yayın yasağı var olmaz.......
    Fakat Arkadaşlar BURHAN KUZU bu gece haberlerde tuhaf bir şey yumurtladı YARGITAY BAŞSAVCISI Akp hakkında Kapatma Davası açmaya hazırlanıyor eğer bu gerçekleşir ise hemen ERKEN SEÇİME gideceklerinin sinyalini verdi.Ama nede güzel olur heleki AÇILIM YAPACAĞIZ diye pkk lıları DAVUL ZURNA ile karşıladıkları şu günlerde.!!! Askerler söz konusu oldumu VATAN HAİNİ. YARGI tu KAKA.!!! Diğer bir deyişle pkk İN + ASKER out.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı Dijitalci Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Zaten meselenin özü esasında şudur.AKP oyları inişe geçince yine mazlumları oynamaya başlayarak TSK+YARGI ile uğraşarak yine OY AVCILIĞINA çıktılar.Ah birde bu tip Soruşturmayı DENİZ FENERİNDE görsek.!!! Ama orada yayın yasağı var olmaz.......
    Fakat Arkadaşlar BURHAN KUZU bu gece haberlerde tuhaf bir şey yumurtladı YARGITAY BAŞSAVCISI Akp hakkında Kapatma Davası açmaya hazırlanıyor eğer bu gerçekleşir ise hemen ERKEN SEÇİME gideceklerinin sinyalini verdi.Ama nede güzel olur heleki AÇILIM YAPACAĞIZ diye pkk lıları DAVUL ZURNA ile karşıladıkları şu günlerde.!!! Askerler söz konusu oldumu VATAN HAİNİ. YARGI tu KAKA.!!! Diğer bir deyişle pkk İN + ASKER out.
    :45:

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı Dijitalci Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    :45:
    yüreğine sağlık ama kaba bir tabir var sessiz atın tekmesi pek olur diye ordu sessizliğe büründü zannediyorki ben ne dersem iii de kötüde karalasamda darbecide desem ordu sesini çıkaramaz ama bilmiyorki bir gece yatmış ertesi gün başka yerde uyanmış fazla havalara girdi ama allah hayıra çıkarsın

Kullanıcı Bilgi Menüsü

gülenciler anlaşıdığı gibi bayağı yere nufus etmişler helal olsun ama çark tersine dönünce ne yapaçaklar merak ediyorum erbakan hocanın paralarını unutmayın dişli diye hatrı sayılır bir bakan vardı o da gözden kaçmış tayible bayağı ortaklığı olan bakan dink fıratında sesi çıkmıyor bukadar cabuk doymuş olamaz birde akp bdp ortaklığı var yapılmaya calışılanlar ortada amerika kariıtı cin sovyet paktını savunan askerler olması çok manidar kimin kime hizmet ettiğini gözden kaçırmıyalım ve durmak yok yola devam yolun sonuna bir bakın derim

Kullanıcı Bilgi Menüsü

askeriyeye çomak sokmak, pimi çekilmiş el bombasını milletin eline vermek gibi.
    bi patlarsa var yaaaaa. düşünmek bile istemiyorum. allah yardımcımız olsun.
    olan yine fakir halkımıza ve millete olur. kodamanlar ortalık durulana kadar avrupaya kaçarlar.ortalık durulana kadar tatil yaparlar.işte bu yüzden 3. dünya ülkesi olmaktan kurtulamıyoruz ya..! zihniyet meselesi bu..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

işin özü kimin dinledigi degil ortada bir konuşma var önemli olan bu bir genelkurmay başkanına yakışmayacak bir konuşma ve bu konuşma gösteriyorki bunlar olayın içinde mevcut yönetimi begenmiye bilirsin ama bir devlet adamı olarak böyle entirikalar çeviremezsin

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri