REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: Komutana kışlada ‘dayak’ cezası

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Komutana kışlada ‘dayak’ cezası

Türk Silahlı Kuvvetleri, kışlada dayak ve şiddetin son bulması konusunda örnek bir karar verdi

Vatani görevini İzmir’de yapan Er Muhammed İbrahim Kum’u darp eden Piyade Üstçavuş Fatih Örs askeri mahkemeye verilirken, bölük komutanı disiplin, tabur komutanı da uyarı cezası aldı. Kum ailesinin başvurduğu TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu da olaya el koydu.
    Edinilen bilgiye göre, Muhammed İbrahim Kum, Narlıdere’deki İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda Ekim 2009’da silah altına alındı. Kum, askerliğinin 10’uncu gününde, 280 askerin önünde takım komutanı Üstçavuş Fatih Örs tarafından dipçik ve hortumla bayılıncaya kadar dövüldü. Kum ve arkadaşları, olayı telefonla ailesine aktardı. Nazan Kum, bundan sonra yaşananları Milliyet’e şöyle anlattı:
    “ Önce ensesine tüfekle vurup yere düşürmüş, sonra hortumla dövmüş. Kan revan içinde kalınca askerler ‘komutanım ölecek’ diye bağırmışlar. O da ‘ölürse ölsün bayrağa sarar şehit oldu deriz’ diye karşılık vermiş. Oğlumu yemin törenine çıkarttırmadılar. Tören sonrasında oğlumu sıkıştırıp ‘komutanlarım suçsuz’ diye imzalı yazı almışlar”. Milli Savunma Bakanlığı, Meclis komisyonunun sorusu üzerine verdiği yanıtta darp olayı doğrulanırken, “bu kapsamda; Takım Komutanı P. Üçvş, A. Fatih Örs hakkında gerekli yasal işlemin yapılarak askeri mahkemeye sevk edildiği, bölük komutanına nezaret eksikliği nedeniyle disiplin cezası verildiği, tabur komutanının ise bu tür olayların bir daha olmaması maksadıyla yazılı olarak uyarıldığı
    tespit edilmiştir” denildi.

kaynak haber milliyet

Kullanıcı Bilgi Menüsü

askerde dayak yemeyen varmı.?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

basri dayak yedikde valla beni hortumla bayılana kadar dövmediler ayrıca dipçikle ensemede vurmadılar tamam asker ocağı ana kucağı değil ama bu kadarıda yakışmaz yani sonuçta karşındaki bir insan öldürene bayıltana kadar dövemezsin bence cezalarını fazlası ile çekmeleri gerekiyor!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı veyselbakan Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    basri dayak yedikde valla beni hortumla bayılana kadar dövmediler ayrıca dipçikle ensemede vurmadılar tamam asker ocağı ana kucağı değil ama bu kadarıda yakışmaz yani sonuçta karşındaki bir insan öldürene bayıltana kadar dövemezsin bence cezalarını fazlası ile çekmeleri gerekiyor!
    öylesine sordum usta.
    ama o astsubay askeri resmen askerlikten soğutmuş..

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

disiplin şart ama o fazla olmuş

Kullanıcı Bilgi Menüsü

evet basri haklısın disiplin verecem derken işin suyunu çıkarmış(O da ‘ölürse ölsün bayrağa sarar şehit oldu deriz’ diye karşılık vermiş.) eğer böylede bir kelime kullanılmışsa gerçekten o şahsın psikolojisinde bir sorun olduğu düşünülmelidir!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Ben Askerliğimi 66/1 tertip olarak ISPARTA da yaptım. O zamanda bölük komutanımız bir ÜST TEĞMENDİ. Lakabı KARA ŞİMŞEKTİ lakabı kimseyi yanıltmasın sakın çünki tam bir ACEMİ ASKER babası idi bir gün bölüğü topladı bölükte yaklaşık 450 kişi civarı malum acemi birliği neyse her kesin önünde dedi bakınız buraya gelen ACEMİ ASKERLERE Dayak atan yada Küfür eden olursa ve kulağıma gelirse yada görürsem hiç gözünün yaşına bakmam gereğini yaparım. Neyse kısa bir zaman sonra bu oalyın üzerinden 3 gün falan geçti bizde eğitimde idik KARAŞİMŞEK Anfide imiş. O eğitim esnasında hata yapan bizim gibi bir ACEMİ ASKER olmuştu Bölük Çavuşu çocuğa hem küfür etti hemde bir kaç okkalı tokat attı. Hemde gözümüzün önünde birden bire ANFİDEN gelen sesle irkildik ÜST TEĞMEN bir bağırıyor ama ortalık nasıl çınlıyor ( Çavuşşş buraya gellll ).. Neyse Çavuş koşa koşa gitti KARA ŞİMŞEĞİN yanına.Emir vermiş BÖLÜĞÜ TOPLA diye hemen bir düdük 10 dakika içinde eğitim alan Bölük Toplanıverdi. kara Şimşek geldi başladı anlatmaya :
    Ben size Eğitmenler olarak (ERBAŞLARI) kasdederek Dayak yok Küfür yok demedimmi diye
    bir bağırmaya başladı. Çavuşlar nasıl tırsıyor ama inanın titriyorlar neyse o Küfür eden ve dayak atan çavuşa Bölük önünde 2 tane bir Asıldı çavuş aynen yerde hemen ayağa kalktı
    Çavuş. Üsteğmen hemen git yazıcıya ifadeni ver dedi koşa koşa gitti çavuş sonra bölük dağıldı tabii biz eğitime devam ettik. Fakat işin kokusu ertesi gün çıktı KARAŞİMŞEK çavuşu EMRE İTAATSİZLİK + İç Hizmet kanunun Dayak olayını düzenleyen maddesi uyarınca tam 21 gün ANTALYA daki Askeri cezaevine göndermiş. Evet ondan sonra ne mi oldu ne bir küfür nedebir dayak hadisesi işte OLAY budur. Dostlar Her yerde KÖTÜ amaçlı insanlar vardır ama şuda unutulmamalıdır.TSK kendi işlerini görecek kadar AYDIN BİR KURUMDUR.Ne yapılırsa yapılsın bu kurum TSK dır Kanımızdır canımızdır. BU KURUM KENDİ BAĞIRSAKLARINI da TEMİZLEMEYİ GAYET İYİ BİLİR...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri