Þanlýurfa'da incelemelerde bulunduktan sonra programýnda olmamasýna raðmen sürpriz bir þekilde Mardin'e gelen YÖK Baþkaný Yusuf Ziya Özcan, özel bir hastanede boyun fýtýðý teþhisi ile yatan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Serdar Bedii Omay'ý ziyaret etti.

Üniversite rektörü Omay'a geçmiþ olsun dileklerini aktardýktan sonra kendisi ile basýna kapalý bir þekilde görüþen YÖK Baþkaný Özcan, hastane çýkýþýnda gazetecilerin sorularýný cevapladý. Özcan, Kürdoloji'nin önümüzdeki yýl eðitim vermeye baþlayacaðýný söyledi.

YÖK Baþkaný Özcan, hastane çýkýþýnda Kürdoloji konusunda þunlarý söyledi: "Üniversite zaten çözüm bulmuþ durumda. Mardin Artuklu Üniversitesi rektörümüzle konuþtuk. Önümüzdeki yýl Kürdoloji'de eðitim vermeye baþlayacaklar. Zamaný iyi kullanmalarý için ikinci dönemde Kürtçeyi seçmeli dersle baþlamalarýný isterdim. O zaman bakardýk, ders baþarýlý mý, kaç kiþi bu dersi talep eder diye. Hani öðretimde bir problem olacak mý diye. Ama hocamýz önümüzdeki yýl hem yüksek lisans hem de lisans seviyesinde öðrenci alacaklarýný söyledi. Bu gayet sevindirici. Belki daha da hýzlanmasýný istersiniz ama daha da hýzlý gitmez. Yeni açýlan her programda karþýlaþýlan sorunlar burada da karþýmýza çýkar."

Kürdoloji Bölümü'nün açýlmasý için YÖK olarak kendilerine baþka hiçbir üniversiteden baþvuru gelmediðini söyleyen YÖK Baþkaný Özcan, "Biliyorsunuz Ýstanbul Üniversitesi'nde bir merkez var, sadece onlar bize baþvurmuþlardý. Ama onlar da þimdiye kadar bir hazýrlýk yapmadýlar. Hazýrlýklarýný bitirirlerse biz de onay veririz. Bu bir arz-talep meselesidir. Burada bir talep olabilir, ama Ýstanbul'da talep yok. Olsaydý Ýstanbul'u zorlarlardý. Onlar da acele ederlerdi. Talep gelirse üniversitelerden biz de deðerlendiririz." diye konuþtu

YÖK Baþkaný ve beraberindekiler daha sonra Mardin'deki tarihi ve turistik mekânlarý ziyaret etti.

Star Haber