Baþkan Özhan Canaydýn dün katýldýðý bir TV programýnda ilginç açýklamalar yaptý.

Canaydýn, görevde kaldýðý süre içinde en büyük hatasýnýn ve kendisini üzen olayýn Ribery’nin gidiþi olduðunu söyledi. Metz ile Marsilya kulübünün oyununa geldiklerini belirten Canaydýn, “Ribery, Marsilya’ya gitmek istiyordu; ancak Metz vermiyordu. G.Saray burada kullanýldý. Paradan bile ürken Ribery’yi, karýsý ve ailesinin de baskýsýyla kaybettik.” dedi.

Riva Projesi konusunda genel kuruldaki bazýlarýnýn ihanetine uðradýklarýný vurgulayan G.Saray Baþkaný, “2003’ten beri Riva ile ilgileniyorum. Yýlbaþýndan önce projenin genel kuruldan geçmesini isterdim. Nisanda seçilecek yeni yönetim için Riva kurtarýcý olacaktýr.” açýklamasýný yaptý.

G.Saray’ýn 150 milyon dolar borcu bulunduðunu dile getiren Canaydýn, mutlaka eski günlere döneceklerini belirterek, futbolculara verilen çeklerin karþýlýksýz çýkmasýna da üzüldüðünü söyledi. Futbolcularýnýn kendisine güveninin tam olduðunu kaydeden Canaydýn, “Oyuncularla problemimiz olmaz. Futbolcular kulübüne sadýktýr. Hepsi kampa katýlacaktýr. Gelmeyen de gelmesin, kimse G.Saray’dan büyük deðildir.” þeklinde konuþtu.

Þu anda G.Saray’ýn menfaatleri yönünde ne gerekiyorsa onu yapmaya çalýþtýklarýný belirten Canaydýn, seçim ortamýna girmenin yanlýþ olacaðýný ifade ederek, “Zamaný gelince adaylýðýmý açýklarým. Ben her zaman baþkanlýk gücünü kendimde bulurum. G.Saray’a baþkan olmak için doktor raporu gerekmiyor.” ifadesini kullandý.

Taraftarýn, yönetime tepkisinin ücretsiz bilet alamamaktan kaynaklandýðýný söyleyen Canaydýn, “Yönetimlerde ve icraatlarda hatalar olur. Sevaplar ve günahlar insanlar içindir. Herkes bunun muhakemesini kendi içinde yapar.” dedi. Federasyon baþkanlýðý seçimi ile ilgili de konuþan Canaydýn, Kulüpler Birliði toplantýsýnda bir isim üzerinde mutabakata varacaklarýný belirtti.

Kaynak: Zaman