Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
3 sonuçtan 1 ile 3 arasý

Konu: Cem Garipoðlu bu sorulara çok sinirlendi

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Cem Garipoðlu bu sorulara çok sinirlendi

Münevver Karabulut cinayetine iliþkin dava kapsamýnda hakim karþýsýna çýkan Cem Garipoðlu, cesedi Etiler'deki çöp konteynýrýna býrakýrken yanýnda korsan taksiciden baþka kimse olmadýðýný söyledi.

inayette kullanýlan testere ile ilgili sorulara sinirlenen Garipoðlu, "Bu soruya cevap vermek istemiyorum, çok kötü oluyorum" dedi. Baba Mehmet Nida Garipoðlu ise Münevver'i daha önceden tanýmadýðýný belirterek, "Cem hem kendisine, hem bize, hem de Karabulut ailesine çok büyük ceza verdi" diye konuþtu.

Bakýrköy 4. Aðýr Ceza Mahkemesi'nde görülen duruþmada tutuklu sanýklar Cem Garipoðlu ve babasý Mehmet Nida Garipoðlu hazýr bulundu. Münevver'in annesi Nagehan Karabulut ile babasý Süreyya Karabulut da duruþmaya katýldý. Duruþmada Emek Hareketi adlý gruba üye kadýnlar davaya müdahil olmak istedi. Ancak mahkeme, adý geçen kurumun doðrudan zarar görmediði gerekçesiyle talebi reddetti.

Mahkeme Baþkaný, duruþmada iddianameyi özetleyerek okuduktan sonra, Cem Garipoðlu'na söylemek istediði baþka bir þey olup olmadýðýný sordu. Garipoðlu ise, "Daha önce verdiðimiz ifademi tekrarlýyorum" dedi. "Daha önceki ifadelerinde hatýrlamadýðýn þeyler olduðunu söyledin. Bunlarla ilgili hatýrladýðýn bir þey var mý" sorusuna da Garipoðlu, "Hayýr" diye yanýt verdi.

Cinayetin nasýl iþlendiðine dair hakimin sorduðu sorulara Garipoðlu, "Münevver ile buluþtuktan sonra eve gittik. O mutfaktaydý. Telefonundaki mesajý gördüm. Ona mesajý sorunca 'sen babam mýsýn?' diye sordu. Ondan sonra kendimi kaybetmiþim, hatýrlamýyorum" diye yanýt verdi.

Testere almak için nalbura gittiði yönündeki sorular üzerine Garipoðlu, Münevver Karabulut'un o sýrada ölüp ölmediðini hatýrlamadýðýný, nalbura koþarak gidip, testere alýp geri geldiðini söyledi. Garipoðlu, testerenin fiyatýný hatýrlamadýðýný ve fiþini alýp almadýðýný da hatýrlamadýðýný belirtti.

"Bilgisayar yazýþmalarýnýzda Münevver'e bir sürprizin olduðunu söylemiþsin. O sürpriz neydi?" sorusuna ise Cem Garipoðlu, "Tam hatýrlamýyorum ama sanýrým yemek sürpriziydi" diye yanýt verdi. Mahkeme baþkaný, Cem Garipoðlu'na Münevver'i neden arka kapýdan içeri aldýðýný sordu. Bunun üzerine Garipoðlu, "Münevver kendisi arka kapýdan girmek istedi. Çoðu zamanda arka kapýdan giriyordu" diyerek, kapýnýn dýþarýdan açýlmadýðýný, öne tarafa gidip kendisinin açtýðýný söyledi.

Garipoðlu, "Cesedi çöp konteynýrýna býrakýrken yanýnda kim vardý?" sorusu üzerine de, "Oraya giderken ve cesedi býrakýrken yanýmda korsan taksiciden baþka kimse yoktu. Biz Münevver'le olaydan önce de 7-8 defa birlikte kaldýk ve kimse yoktu" yanýtýný verdi.

Cinayetin nasýl iþlediðini ve kanýn evin birçok noktasýna nasýl bulaþtýðýný soran avukatlara Garipoðlu, "Her þey kýsa sürede oldu. Çok panik yaptým. Herhalde o nedenle bulaþtý" dedi.

Karabulut ailesinin avukatý Rezan Epözdemir, babasý Nida Garipoðlu'nun yazdýðý mektupta oðluna nasýl ifade vermesi gerektiði konusunda bilgiler verdiði yönündeki iddialarý ve böyle bir mektup alýp almadýðýný sordu. Garipoðlu ise iddialarý yalanlayarak, "Babamdan böyle bir mektup almadým" diye yanýt verdi.

Epözdemir, daha sonra Cem Garipoðlu'na daha önce testere kullanýp kullanmadýðýný, evde temizlik yapýp yapmadýðýný sordu. Garipoðlu bu soruya sinirlenerek, "Bu soruya cevap vermek istemiyorum. Çok kötü oluyorum" dedi. Epözdemir'in bu yöndeki ýsrarlý sorularý üzerine mahkeme baþkaný uyarýda bulundu. Rezan Epözdemir bunun üzerine Garipoðlu'na, "Daha önce temizlik yaptýn mý?" sorusunu yöneltti. Garipoðlu ise "Hayýr yapmadým" demekle yetindi. Garipoðlu, "Bir insan vücudunda kaç litre kan vardýr" diye soran Epözdemir'e, "Olay bir anda oldu. Daha önce anlattýðým gibi oldu. Karþý tarafýn avukatý üzerimde neden bu kadar baský kuruyor anlamýyorum" dedi.

Mahkeme baþkaný Cem Garipoðlu'nun ardýndan babasý Nida Garipoðlu'na söz hakký verdi. Garipoðlu, "Taleplerimi ve söyleyeceklerimi yazýlý olarak mahkemeye ilettim. Kýsaca da bir þeyler söylemek istiyorum. Allah'ýn verdiði caný Allah alýr. Benim oðlum büyük bir hata yapmýþtýr. Karabulut ailesi ne yapsa haklýdýr. Keþke yapmasaydý. Geçmiþi geriye getiremeyiz. Cem hem kendisine, hem bize, hem de Karabulut ailesine çok büyük ceza verdi. Yüce mahkemeniz de onun cezasýný kesecektir. Allah Karabulut ailesine sabýr versin. 10 aydýr içerdeyim, kendi ailem gibi Karabulut ailesini de düþünüyorum" diye konuþtu.

Nida Garipoðlu ayrýca bu olay sonrasý medyanýn kendisi ve ailesi üzerinde çok büyük bir baský kurduðunu ve cinayeti ailece iþlemiþ gibi gösterildiðini savundu. Cinayet günü neler yaptýðýný anlatan Garipoðlu, "22.30 sýralarýnda eve gittim. Evde bir sorun olduðunu anladým. Cem dýþarý çýkmak istedi ve ne olduðunu sordum. O da kýz arkadaþý ile tartýþtýðýný söyledi.Onu Beylikdüzü'ndeki eve götürdüm" dedi.

Bunun üzerine mahkeme baþkaný "Beylikdüzü'nden sonra nereye götürdün" diye sordu. Garipoðlu ise, "Onu söylemek istemiyorum. Cinayet günü gerek kullandýðýmýz OGS'lerde gerekse cep telefonu sinyallerinde nereye gittiðimiz bellidir. Ayrýca ben Münevver Karabulut'u daha önce hiç görmedim. Olaydan sonra tanýdým. Böyle bir cinayet iþlesem evimde yapmam. Dað bayýra götürüp orada iþlerim. Cesedi kendi arabamla götürürüm" diye konuþtu.

Avukat Epözdemir, Nida Garipoðlu'na "Cem'in üzerinde boðuþma izleri var mýydý?" diye sordu. Garipoðlu ise hangi elinde olduðunu hatýrlamadýðýný ancak bir elinde iz olduðunu, izi sorduðunda ise oðlunun býçakla kestiðini söylediðini belirtti. Nida Garipoðlu, Beylikdüzü'ndeki evden çýkarken oðluna neler olduðunu sorduðunu, Cem'in ise "Bir tartýþma çýktý, herhalde öldü" diye yanýt verdiðini söyledi. Epözdemir bunun üzerine, "Nida Garipoðlu daha önceki ifadelerinde Cem'i evlerinin yakýdsorusu üzerine de, "Oraya giderken ve cesedi býrakýrkenýndaki bir kafeye götürdüðünü, ancak þimdi ise Cem'i alýp, Beylikdüzü'ndeki bir eve gittiklerini söylüyor" dedi. Garipoðlu ise "Polis bana baský yaptýðýnda Cem'le kafeye gittiðimizi söyledim. Oðlumu Beylikdüzü'ndeki evde ben sakladým" dedi.

Mahkeme heyeti duruþmaya yarým saat ara verdi.
    Konu veyselbakan tarafýndan (26-02-2010 Saat 15:57 ) deðiþtirilmiþtir. Sebep: resim

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Utanmadan Sýkýlmadan birde soruya sinirlenmiþ aslýnda o kadar çok yazacak çok þey varki ama bir PÝSLÝK için burayý KÝRLETEMEM....

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Kýz öldümü öldü. Ortada iþlenmiþ bir cinayet ve o cinayeti iþleyen herif varmý var. O zaman atacaksýn bunu hapise, vereceksin 100 yýl hapse. Hiç yormayacaksýn kafaný abi.....

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri