Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 2/5 İlkİlk 12345 SonSon
42 sonuçtan 11 ile 20 arası

Konu: Kara çarşafları yırttılar

Kullanıcı Bilgi Menüsü

CHP'nin Mersin teşkilatı bugün çok tartışılacak bir olaya imza attı. Kadın Kolları İl Başkanı Havva Ongunsel'in öncülüğünde toplanan partili kadınlar Hilafet’in kaldırılışının 86. yıl dönümünü kutladıkları etkinlikte yanlarında getirdikleri çarşafları yırtıp, ayaklar altına alarak çiğnedi.

"Cumhuriyet'e sahip çıkma" adı altında yapılan eylemde, çarşafların parçalanma görüntüleri akıllara CHP’nin yerel seçimler öncesi yaptığı, hem parti içerisinde hem de kamuoyunda büyük ses getiren "çarşaf açlımı"nı getirdi.

"LAİKLİĞE AYKIRI" TEPKİSİ

Deniz Baykal, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinin propaganda sürecinde 2008'in Aralık ayında İstanbul Eyüp'te partisine katılanlar arasında yer alan çarşaflı kadınlara rozet takmıştı.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in öncüğünde gerçekleşen çarşaf açılımı, parti içinden özellikle Güldal Mumcu ve Canan Arıtman gibi katı laik çizgideki vekillerin tepkisini çekmiş, vekiller süreci laikliğe aykırı bulmuştu.

"EVLERİNDE ATATÜRK RESMİ VAR"

Deniz Baykal ise seçim öncesi laiklik isyanına varan açılımı savunmuş ve bir grup toplantısında, CHP'nin kapısının herkese açık olduğunu, kimseye sırtlarını dönmediklerini belirtip, rozet takarak partisine üye yaptığı çarşaflı kadınların hepsinin evinde Atatürk resmi olduğunu da sözleri eklemişti.

ÖNÜMÜZDEKİ CHP İKTİDARINDA...

Daha sonra CHP'ye üye olan çarşaflılar Eyüp'ten belediye başkan aday adayı olan yakınlarının aday gösterilmemesi üzerine Baykal'ın taktığı rozetleri atarak CHP'yi kendilerine karşı samimi olmamakla suçlamıştı.

Bir yıl önce çarşaflılara rozet takıp kendi içinde ideolojik bir devrim yapan CHP için Deniz Baykal, şu günlerde sık sık "önümüzdeki Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında..." diye başlayan cümleler kurup bir takım vaatlerde bulunurken, il başkanı öncülüğündeki partili kadınların bugün çarşafı ayaklar altına alması, "Hangisi CHP; çarşaflıya rozet takan mı, yoksa çarşaf yırtan mı?" sorusunu akıllara getirdi...

Deniz Baykal, Eyüp'te bir kapalı spor salonunda düzenlenen partiye toplu katılım töreninde çarşaflı ve türbanlılara rozet takarken, İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen de, toplu fotoğrafa çekiminde, "Hep beraber alkışlarmıyız. İşte Türkiye'nin özlediği tablo bu" diye anons yapmıştı...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı toycan Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    edit
    iyide burada konu akp degilki ortada bir rezalet var buna bir şey de ayrıca akp bir siyasi parti islam ile ilgisi yok
    Konu HCakir tarafından (04-03-2010 Saat 00:17 ) değiştirilmiştir. Sebep: alıntı silindi..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

insan hakları evrensel beyannamesine imza atarak kişisel hak ve özgürlüklerden bahsedip...her bireyin eğitim hakkından bahsedip bunu kabul edip sonra da uygulamamak...yasaklar koymak kişilerin inanç özgürlüğüne saldrımak nasıl bir çağdaşlık nasıl bir sosyallik anlayışıdır???bu mu chp nin sosyal parti olma açılımı??yazık gerçekten çok yazık...basit oyunlara alet oluyorlar ama farkında bile değiller..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

mevcutta bulunan butun siyasetçilere hakkımı helal etmiyorum.
    benim vekilliğimi yapandan, mhpden chpden başbakana ve cumhurbaşkanına kadar.
    hiçbirine vatandaşlık hakkımı helal etmiyorum..
    başöortü dediler, balyoz dediler darbe dediler ergenekon dediler, bu ülkeyi mahfettiler.
    çarşaf işi resmen şowa dönmüş.... cumhuriyetcilik öyle olmaz.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

cenabu ALLAHIN kanun ve kurallarına karşı geliniyor yazık ve ayıp

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı ESES-58 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    arkadaşlar, bu protesto ne kadar aymazlık ve cahillikse,CHP bunu yaptı diye KARA çarşafa sahip çıkmak İSLAM la bağdaştırmakta bir o kadar cahilliktir,bilgisizliktir.önce kara çarşafın mahiyeti, tarihçesi nedir? CHP liler aklınca yırtıyor,kendilerini modern gösteriyor,sahip çıkanlarda ne için kara çarşafa sahip çıkıyor.lütfen bilinçli olalım,kamplaşma oluşturan şeyleri sanki çok özel bir simgeymiş gibi sahiplenmeyelim.onlar zaten kara bir çarşaf yırtıyor.
    insan giydiği şeyi savunur...onun için anlamı vardır çünkü...bizim için bişey ifade etmese bile...bu çarşaf olabilir, türban - başörtüsü olabilir... beyaz gömlekte olabilir siyahda....farketmez... illede onu savunuyordiye simgeleşmesi sözkonusu değil...savunduğu şey dini inanç tan dolayı ise islamla bağdaşmaması mümkünmü? kara çarşaf islamda farz değil...ancak bazı takva sahibi hanımlar ehli tarikat erbabı nın tavsiyesi üzerine kara çarşafı tercih ediyorlar...illede islamda farz diye değil...sırf takva...
    selametle...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

UMUTER kardeşim tüm kalbimle sana katılıyorum.Selamlar
    Konu hilalyıldız tarafından (04-03-2010 Saat 11:02 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı wtwt99 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    iyide burada konu akp degilki ortada bir rezalet var buna bir şey de ayrıca akp bir siyasi parti islam ile ilgisi yok
    bu olayda chp herhangi bir yönetici ve ya millet vekili var mı yok ama olay chp ye malediliyor demokrasiden bahsediliyor ama tahammül yok tarafmıyız değiliz ama siz yazıyı kaldırarak taraf oldunuz yazıya kızan olaçak doğru bulan olaçak madem demokrasiyi konuşuyoruz çarşafı yırtan yırtsın giyen giysin akp ye gelince siyasi parti doğru ama birgün demokrasi savunucusu birgün laik birgün ılıman islamcı nedemekse birde akp bu OSMAN KARATAS - 13/ARA/2007 10:36

SAYIN ALTAYLI YAZINIZI OKUDUM.PEK MEMNUN OLAMADIM.NASIL Kİ BİZLER SİZİN GİBİLERE YILLARDIR KATLANDIYSAK BUNDAN SONRADA SIZLER BIZLERE KATLANMAK DURUMUNDASINIZ. ÇÜNKÜ DÜMEN BIZE GEÇTİ.
    HAZMEDECEKSINIZ,SINDIRECEKSİNİZ,BAŞKA ÇARENİZ YOK. BÜKEMEDİĞİNİZ BİLEĞİ ÖPMEK DURUMUNDA KALACAKSINIZ.
    HÜKÜMETTE BİZİZ......
    CUMHURBAŞKANIDA BİZİZ....
    YOK OLAN YÖKDE BİZİZ....
    YARGIÇTA BİZİZ...
    HAKİMDE BİZİZ...
    MEDYADA BİZİZ...
    ÇOK YAKINDA GENELKURMAYDA BİZİZ.....SİZLER FAZLA DÜŞÜNMEYİN BIRAKIN KENDİNİZİ BİZE...........

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bizim burada bir yöre var herkes kara çarşaf giyer oranın adetidir birileriniz atatürkün annesi zübeyde hanımın çarşaflı resmini koysun ben koyamıyorum onuda bu zihniyetsiz zihniyet yırtsın cumhuriyet elden gidiyormuş kokanalara bakın be sizene ister açık gezerim ister kapalı boyalı kokanalar

Sayfa 2/5 İlkİlk 12345 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri