Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
Sayfa 2/5 ÝlkÝlk 12345 SonSon
42 sonuçtan 11 ile 20 arasý

Konu: Kara çarþaflarý yýrttýlar

Kullanýcý Bilgi Menüsü

CHP'nin Mersin teþkilatý bugün çok tartýþýlacak bir olaya imza attý. Kadýn Kollarý Ýl Baþkaný Havva Ongunsel'in öncülüðünde toplanan partili kadýnlar Hilafet’in kaldýrýlýþýnýn 86. yýl dönümünü kutladýklarý etkinlikte yanlarýnda getirdikleri çarþaflarý yýrtýp, ayaklar altýna alarak çiðnedi.

"Cumhuriyet'e sahip çýkma" adý altýnda yapýlan eylemde, çarþaflarýn parçalanma görüntüleri akýllara CHP’nin yerel seçimler öncesi yaptýðý, hem parti içerisinde hem de kamuoyunda büyük ses getiren "çarþaf açlýmý"ný getirdi.

"LAÝKLÝÐE AYKIRI" TEPKÝSÝ

Deniz Baykal, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinin propaganda sürecinde 2008'in Aralýk ayýnda Ýstanbul Eyüp'te partisine katýlanlar arasýnda yer alan çarþaflý kadýnlara rozet takmýþtý.

CHP Ýstanbul Ýl Baþkaný Gürsel Tekin'in öncüðünde gerçekleþen çarþaf açýlýmý, parti içinden özellikle Güldal Mumcu ve Canan Arýtman gibi katý laik çizgideki vekillerin tepkisini çekmiþ, vekiller süreci laikliðe aykýrý bulmuþtu.

"EVLERÝNDE ATATÜRK RESMÝ VAR"

Deniz Baykal ise seçim öncesi laiklik isyanýna varan açýlýmý savunmuþ ve bir grup toplantýsýnda, CHP'nin kapýsýnýn herkese açýk olduðunu, kimseye sýrtlarýný dönmediklerini belirtip, rozet takarak partisine üye yaptýðý çarþaflý kadýnlarýn hepsinin evinde Atatürk resmi olduðunu da sözleri eklemiþti.

ÖNÜMÜZDEKÝ CHP ÝKTÝDARINDA...

Daha sonra CHP'ye üye olan çarþaflýlar Eyüp'ten belediye baþkan aday adayý olan yakýnlarýnýn aday gösterilmemesi üzerine Baykal'ýn taktýðý rozetleri atarak CHP'yi kendilerine karþý samimi olmamakla suçlamýþtý.

Bir yýl önce çarþaflýlara rozet takýp kendi içinde ideolojik bir devrim yapan CHP için Deniz Baykal, þu günlerde sýk sýk "önümüzdeki Cumhuriyet Halk Partisi iktidarýnda..." diye baþlayan cümleler kurup bir takým vaatlerde bulunurken, il baþkaný öncülüðündeki partili kadýnlarýn bugün çarþafý ayaklar altýna almasý, "Hangisi CHP; çarþaflýya rozet takan mý, yoksa çarþaf yýrtan mý?" sorusunu akýllara getirdi...

Deniz Baykal, Eyüp'te bir kapalý spor salonunda düzenlenen partiye toplu katýlým töreninde çarþaflý ve türbanlýlara rozet takarken, Ýstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen de, toplu fotoðrafa çekiminde, "Hep beraber alkýþlarmýyýz. Ýþte Türkiye'nin özlediði tablo bu" diye anons yapmýþtý...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý toycan Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    edit
    iyide burada konu akp degilki ortada bir rezalet var buna bir þey de ayrýca akp bir siyasi parti islam ile ilgisi yok
    Konu HCakir tarafýndan (04-03-2010 Saat 01:17 ) deðiþtirilmiþtir. Sebep: alýntý silindi..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

insan haklarý evrensel beyannamesine imza atarak kiþisel hak ve özgürlüklerden bahsedip...her bireyin eðitim hakkýndan bahsedip bunu kabul edip sonra da uygulamamak...yasaklar koymak kiþilerin inanç özgürlüðüne saldrýmak nasýl bir çaðdaþlýk nasýl bir sosyallik anlayýþýdýr???bu mu chp nin sosyal parti olma açýlýmý??yazýk gerçekten çok yazýk...basit oyunlara alet oluyorlar ama farkýnda bile deðiller..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

mevcutta bulunan butun siyasetçilere hakkýmý helal etmiyorum.
    benim vekilliðimi yapandan, mhpden chpden baþbakana ve cumhurbaþkanýna kadar.
    hiçbirine vatandaþlýk hakkýmý helal etmiyorum..
    baþöortü dediler, balyoz dediler darbe dediler ergenekon dediler, bu ülkeyi mahfettiler.
    çarþaf iþi resmen þowa dönmüþ.... cumhuriyetcilik öyle olmaz.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

cenabu ALLAHIN kanun ve kurallarýna karþý geliniyor yazýk ve ayýp

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý ESES-58 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    arkadaþlar, bu protesto ne kadar aymazlýk ve cahillikse,CHP bunu yaptý diye KARA çarþafa sahip çýkmak ÝSLAM la baðdaþtýrmakta bir o kadar cahilliktir,bilgisizliktir.önce kara çarþafýn mahiyeti, tarihçesi nedir? CHP liler aklýnca yýrtýyor,kendilerini modern gösteriyor,sahip çýkanlarda ne için kara çarþafa sahip çýkýyor.lütfen bilinçli olalým,kamplaþma oluþturan þeyleri sanki çok özel bir simgeymiþ gibi sahiplenmeyelim.onlar zaten kara bir çarþaf yýrtýyor.
    insan giydiði þeyi savunur...onun için anlamý vardýr çünkü...bizim için biþey ifade etmese bile...bu çarþaf olabilir, türban - baþörtüsü olabilir... beyaz gömlekte olabilir siyahda....farketmez... illede onu savunuyordiye simgeleþmesi sözkonusu deðil...savunduðu þey dini inanç tan dolayý ise islamla baðdaþmamasý mümkünmü? kara çarþaf islamda farz deðil...ancak bazý takva sahibi hanýmlar ehli tarikat erbabý nýn tavsiyesi üzerine kara çarþafý tercih ediyorlar...illede islamda farz diye deðil...sýrf takva...
    selametle...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

UMUTER kardeþim tüm kalbimle sana katýlýyorum.Selamlar
    Konu hilalyýldýz tarafýndan (04-03-2010 Saat 12:02 ) deðiþtirilmiþtir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý wtwt99 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    iyide burada konu akp degilki ortada bir rezalet var buna bir þey de ayrýca akp bir siyasi parti islam ile ilgisi yok
    bu olayda chp herhangi bir yönetici ve ya millet vekili var mý yok ama olay chp ye malediliyor demokrasiden bahsediliyor ama tahammül yok tarafmýyýz deðiliz ama siz yazýyý kaldýrarak taraf oldunuz yazýya kýzan olaçak doðru bulan olaçak madem demokrasiyi konuþuyoruz çarþafý yýrtan yýrtsýn giyen giysin akp ye gelince siyasi parti doðru ama birgün demokrasi savunucusu birgün laik birgün ýlýman islamcý nedemekse birde akp bu OSMAN KARATAS - 13/ARA/2007 10:36

SAYIN ALTAYLI YAZINIZI OKUDUM.PEK MEMNUN OLAMADIM.NASIL KÝ BÝZLER SÝZÝN GÝBÝLERE YILLARDIR KATLANDIYSAK BUNDAN SONRADA SIZLER BIZLERE KATLANMAK DURUMUNDASINIZ. ÇÜNKÜ DÜMEN BIZE GEÇTÝ.
    HAZMEDECEKSINIZ,SINDIRECEKSÝNÝZ,BAÞKA ÇARENÝZ YOK. BÜKEMEDÝÐÝNÝZ BÝLEÐÝ ÖPMEK DURUMUNDA KALACAKSINIZ.
    HÜKÜMETTE BÝZÝZ......
    CUMHURBAÞKANIDA BÝZÝZ....
    YOK OLAN YÖKDE BÝZÝZ....
    YARGIÇTA BÝZÝZ...
    HAKÝMDE BÝZÝZ...
    MEDYADA BÝZÝZ...
    ÇOK YAKINDA GENELKURMAYDA BÝZÝZ.....SÝZLER FAZLA DÜÞÜNMEYÝN BIRAKIN KENDÝNÝZÝ BÝZE...........

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bizim burada bir yöre var herkes kara çarþaf giyer oranýn adetidir birileriniz atatürkün annesi zübeyde hanýmýn çarþaflý resmini koysun ben koyamýyorum onuda bu zihniyetsiz zihniyet yýrtsýn cumhuriyet elden gidiyormuþ kokanalara bakýn be sizene ister açýk gezerim ister kapalý boyalý kokanalar

Sayfa 2/5 ÝlkÝlk 12345 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri