REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/3 123 SonSon
21 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: abd ile tarihi kriz

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart abd ile tarihi kriz

ABD Temsilciler Meclisi Komitesi'nde "soykırım" tasarısının kabul edilmesinin ardından Türkiye Washington Büyükelçisi Namık Tan'ı istişareler için geri çağırdı.

Bu, Türk-Amerikan ilişkilerinde bugüne kadar yaşanan en önemli krizlerden birisi olarak gösteriliyor. Türkiye 2007 yılında da tasarının kabulünün ardından dönemin büyükelçisi Nabi Şensoy'u istişareler için geri çağırmıştı.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada ayrıca Komite'nin kararı kınandı.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi tarafından bugün kabul edilen tasarıyı üzüntüyle karşılamıştır. Türk ulusunu işlemediği bir suçla itham eden bu tasarıyı kınıyoruz. Bu tasarıyı destekleyenler, tarihi gerçekler ve uzman tarihçiler arasındaki konuyla ilgili fikir ayrılıklarını görmezden gelerek siyasi saiklerle yanlış ve haksız bir tutum benimsemişlerdir.

Tasarı, 1915 olaylarına ilişkin olarak içerdiği somut tarihi hataların yanı sıra, tamamen tek yanlı bir yaklaşımla hazırlanmıştır. Türkiye, Birinci Dünya Savaşı sırasında Anadolu halkının tümünün yaşadığı acı olayların tarihçiler tarafından önyargısız biçimde ve bilimsel yöntemlerle, tarihi kaynak ve arşivlere dayanılarak incelenmesi gerektiğine inanmaktadır. Siyasetçilerin tarihçilerin alanına yönelik müdahaleleri her zaman olumsuz etkiler yaratmıştır.

Tasarının, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nde kabulünün arzu edilmeyen sonuçlara yol açacağına esasen konuya ilişkin girişimlerimiz sırasında açıklıkla işaret edilmişti.

Tüm uyarılarımıza rağmen Komite tarafından kabul edilen bu tasarının Türkiye-ABD ilişkilerine zarar vermesinden ve Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi yönündeki çabaları sekteye uğratacak olmasından ciddi kaygı duyuyoruz.

ABD ile geniş bir ortak gündem çerçevesinde yürüttüğümüz çalışmaları olumsuz etkileyebilecek bu karar maalesef bir stratejik vizyon eksikliğine de işaret etmektedir. Washington Büyükelçimiz Namık Tan bu gelişme çerçevesinde bu akşam istişareler için Ankara’ya çağırılmıştır."

hürriyet

Kullanıcı Bilgi Menüsü

evet olsa ne yazar...bıktık atık bu tasrıdan.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ABD'DE ERMENİ TASARISINA ONAY!Son oy sonucu belirledi!

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili tasarıyı kabul etti. 46 üyeden 22 'Hayır', 24 'Evet' oyu çıktı.
    OBAMA YÖNETİMİ UYARDI
    Oturumdan hemen önce Obama yönetimi kongreye Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili tasarının geçmemesi için tavsiye bulundu. ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton konuyla ilgili uyarıda bulunmak için Temsilciler Meclisi Dışilişkiler Komite Başkanı'nı aradı. Cilnton tasarının geçmesinin Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme sürecini de riske atacağını belirtti.
    Bu arada ABD Başkanı Obama tasarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü aradığı belirtildi. Ancak daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ABD Başkanı Barack Obama ile dün yaptığı telefon görüşmesinin dışında ikinci bir görüşme gerçekleşmediği kaydedildi.
    KOMİTEDE FARKLI GÖRÜŞLER
    Görüşmenin açılışında konuşan Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Howard Berman, ''Hiçbir şeyin Türkiye'nin 'Ermeni soykırımı' gerçekliğine gözünü kapamasını haklı çıkarmadığı'' görüşünü savundu.
    Konuşmasında, ''soykırımın'' yirminin üzerinde ülke ve Avrupa Parlamentosu tarafından da tanındığını belirten Berman, ''İnsan haklarının teşvikinde bir dünya lideri olarak ABD'nin de bu ülkelere katılmada ahlaki sorumluluğu bulunuyor'' diye konuştu.
    ''Her ulusun kendi tarihiyle hesaplaşması'' gerektiğini söyleyen Berman, ''Türkiye'den bütün istediğimiz bu. Türkiye'nin 'soykırımın' gerçekliğini kabul etmesinin zamanı. Bu, Türk halkı için muhtemelen zor ve acılı bir süreç olacak, ancak günün sonunda Türk demokrasisini güçlendirecek ve Türk-Amerikan ilişkilerini daha iyi duruma getirecek' ifadelerini kullandı.
    Berman, ''Türkler bu tasarının ikili ilişkilerimiz için korkunç sonuçlar doğurabileceğini söylüyor. Gerçekten de belki bazı sonuçları olacaktır, ancak Türkiye'nin ABD ile olan ilişkilerine, en az bizim Türkiye ile olan ilişkilerimize değer verdiğimiz kadar değer verdiğine inanıyorum'' diye konuştu.
    ORHAN PAMUK ÖRNEĞİ
    Konuşmasında Nobel Edebiyat Ödülü alan Orhan Pamuk'a da değinen Berman, Pamuk'un 1915 olaylarıyla ilgili sözlerinden dolayı ''ülkesinden kovulduğunu'' ileri sürdü.
    Berman, konuşmasından önce, Ermenistan Parlemontusunun 3 üyesi, TBMM heyeti ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ile ''Ermeni soykırımının kurbanları'' olarak tanıttığı 3 misafirin de oturumu izlediğini duyurdu.
    Howard Berman'ın ardından söz alan milletvekili Ileana Lehtinen, tasarının geçmesinin ABD'nin güvenlik çıkarlarını riske atabilecek, istenmeyen sonuçlar yaratmayacağından emin olunması gerektiğini söyledi. ABD'nin yurt dışındaki operasyonlarına işaret eden Lethinen, tasarının üzerinde ''ciddi olarak'' düşünülmesine ihtiyaç olduğunu kaydetti.
    Milletvekili Dan Burton, tasarının kabul edilmesi halinde Türkiye ile Ermenistan arasındaki görüşmelerin yanı sıra Türk-Amerikan ilişkilerinin de tehlikeye gireceği uyarısında bulundu.
    ''Birinci Dünya Savaşı sırasında yaşanan acıların farkında olduklarını'' belirten Burton, şu anda böyle bir tasarıyı kabul etmenin zamanı olmadığını, bir katkısının olmayacağını kaydetti. Burton, ABD'nin bölgeye ilişkin politikasına işaret ederek, ''Özellikle İran konusunda Türkiye gibi dostlara ihtiyacımız var'' dedi. Tasarının geçirilmesi halinde İncirlik üssünün kaybedilebileceğine dair uyarıda bulunan Burton, ''Türkiye ile Ermenistan arasında görüşmeler sürerken bu konuları tartışmayı onlara bırakmanın en mantıklısı olduğunu'' kaydetti.
    IRAK VE AFGANİSTAN VURGUSU
    Milletvekili Michael McMahon da tasarının geçmesi halinde ABD'nin Irak ve Afganistan'daki çabalarının zarar göreceğini söyledi. Irak ve Afganistan konusunda Türkiye ile yakın bir işbirliği içinde olduklarına işaret eden McMahon, tasarının geçmesi ve ardından Türkiye'nin İncirlik üssünü kapatması halinde Amerikan ordusunun Irak'tan çekilirken daha tehlikeli rotalar kullanmak zorunda olacağına işaret etti. Türkiye'nin Afganistan'a olan katkılarına dikkati çeken McMahon, tasarının kabul edilmemesi çağrısında bulundu.
    Milletvekili Eni Faleomavaga da Türkiye ile Ermenistan arasında süren müzakerelere dikkati çekerek Başkan Berman'a, bu olurken Kongrenin böyle bir tasarıyı ele almasının nedenini sordu. Berman ise protokol sürecinin sürdüğünü, ancak protokollerin henüz iki ülkenin parlamentosunca onaylanmadığını, yakın dönemde de onaylanacağını zannetmediğini söyledi.
    -''TASARIYI GEÇİRMENİN TAM ZAMANI''-
    Tasarıya destek veren bazı milletvekilleri ise ABD'nin bu tasarıyı geçirmesinin ''tam zamanı'' olduğu görüşünü savundu.

''Soykırımı'' tanımanın ABD için bir zorunluluk olduğunu söyleyen bu milletvekilleri, tasarının Türk hükümetiyle değil, Osmanlı İmparatorluğu ile alakalı olduğunu ifade ettiler. Bazı milletvekilleri, ''bu tasarıyı geçirmenin insanlık için bir zafer olacağı'' gibi fikirler dile getirdi.
    Milletvekili Chris Smith, ''Türk hükümetinin 'soykırımı' inkar kampanyasının tüm Ermeniler için surata bir tokat olduğunu'' söyleyerek, ''Bu meclis Türkiye'nin bir dostu, ancak dostlar diğer dostlarının insanlık suçu işlemesine izin vermez ya da bu suçların inkarına ortak olmasına izin vermez'' diye konuştu.
    Oturum sırasında milletvekili Lethinen tarafından, ABD Başkanı Barack Obama'nın tasarının kabul edilmemesi yönündeki çağrısı da okundu.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

abd zaten bize hiç bir zaman dost olmadıki...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

abd dünyayımı yönetiyor napıyor hala anlamış değilim?

ben başbakan olsam türkiyedeki bütün ermenileri sınır dışı etmiştim

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı Catapult® Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    abd dünyayımı yönetiyor napıyor hala anlamış değilim?

ben başbakan olsam türkiyedeki bütün ermenileri sınır dışı etmiştim
    ermenilerden önce eğer başbakan olursan incirlikten amerkalı conileri kovala bu benden sana kardeş tavsiyesi

Kullanıcı Bilgi Menüsü

hala abd ye yaranılmaya devam edilsin adamlara şirin görünmek için taklalar atılsın b.....da boncuk bulacaz ya abd nin alın size abd kalleş abd arkadaşlar bunu söyledim ve hep söylemeye devam edeceğim TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOK VE OLMAYACAK o yüzden herkes aklını başına alsın adamlarda uzaktan kumanda var bir tuşa basıyor türkiyede gündem değişiyor lehimizemi hayır herzamanki gibi aleyhimize!

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Arkadaşım öyle bir durumdayızki eğer savaşa girersek türkiyeyi kaybederiz hemde komple çünki bütün endüstri makinalarının %95'i yabancılara ait kendi yaptımız bişey yok peki bunla ne alakası var derseniz uçak savar tank hastanedeki makinaya bağlı olanlar vb. vb.. bunları uydudan kapatabilirler yani kontrol edebilirler çok üzücü bi durum

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ya savaşmaya gerek yok ama tavrımızı bir şekilde göstermemiz gerekiyor savaşmak artık topla tüfekle olmuyor ama dediğin gibi elimizi vermişiz bütün vücudumuzu kaptırmışız istedikleri gibi memleketimde cirit atıyorlar ne derlerse evet diyoruz al soykırımcıda olduk biz daha abd ye oraya buraya avuç açalım bak daha bizim üzerimize ne etiketler yapıştıracaklar bunların bizle derdi osmanlıdan geliyor bir zamanlar dünyaya hükmeden atalarımız bunların gözünü öyle bir korkutmuşki en ufak bir delik arıyorlar memleketimi karıştırmak için cumhurbaşkanımız obama ile görüşüyor aylarca gazete manşetlerinden düşmüyor adam buraya geliyor memleket meseleleri unutuluyor vay efendim obama şu camiye gitti yok efendim çok memnun ayrıldı adamlar senin ağzına bir parmak bal çalıyorlar herşey unutuluveriliyor ama al seni soykırım yapmakla suçlayıveriyorlar bunların ilk presidenti benim atamın önünde ceketini ilikleyip esas duruşta atatürkümü dinlerken şu memleketimin düştüğü acı durumu varın artık siz düşünün izinsiz toprağını ekemiyorsun toprağın altındaki petrolü ve minarelleri kullanamıyorsun demiryollarını kullanamıyorsun vay efendim antlaşma varmış haydi yerim ben o antlaşmayı ben ekemeyim ben satamayım ben üretemeyim o zaman ben niye bu yaşıyorum

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı veyselbakan Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    hala abd ye yaranılmaya devam edilsin adamlara şirin görünmek için taklalar atılsın b.....da boncuk bulacaz ya abd nin alın size abd kalleş abd arkadaşlar bunu söyledim ve hep söylemeye devam edeceğim TÜRKÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOK VE OLMAYACAK o yüzden herkes aklını başına alsın adamlarda uzaktan kumanda var bir tuşa basıyor türkiyede gündem değişiyor lehimizemi hayır herzamanki gibi aleyhimize!
    bakın şimdi yine palyoz veya ergenekon tutuklamaları gelir ama önemli değil bizde ermeni çok ondan daha cok amerikalı da var amerikalı hoca ne diyor amerika dünyanın abisi polisi onun için biz amerikadan daha iyi mi bileçeğiz doğrudur şimdi başbakan çıkar bir oneminute yapar olay kapanır yok öyle birşey amerka sayesinde ermeni dünya nezlinde haklılık kazanıyor tv naklen kayıt altına alınan hocalı katliamını siz dünyaya gösterseydiniz adamların kafaları hamile kadınlar nasıl katlediliyor fazla değil 10dk bu görüntüler gösterilse bakın işler nasıl tersine dönüyor ama yok bizde çok ermeni çok amerikalı var ama 2002 4 martında yine tasarı oylanacağı zaman tayibbey ve gilün neler söylediklerini bir hatırlasanız azına geleni sayıyorlar ama şimdi kınadık oakadar

Sayfa 1/3 123 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri