Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
20 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Elazığ'da deprem

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Elazığ'da deprem

    ÖLENLERİN KİMLİKLERİ

    Nermin Yıldız
    Gönül Yıldız
    Tuğba Yıldız
    Zilan Yıldız
    Emre Çiçek
    Ayten Çiçek
    Davut Yüksel
    Kibar Yüksel
    İzzet Çimen
    Nurettin Çimen
    Yeter Akdağ
    Emrullah Akdağ
    Yusuf Akdağ
    Elazığ'da bu sabaha karşı saat 04.32'de meydana gelen Richter ölçeğine göre 6.0 büyüklüğündeki depremde 40'ı aşkın kişi yaşamını yitirdi, 100 kişi yaralandı. Merkez üssü Karakoçan ve komşu Kovancılar ilçelerine bağlı bazı köylerde yıkılan evlerin enkazında kalanlar oldu, yüzlerce yaralı hastanelere taşındı.

    Depremin yıktığı köylerde kurtarma çalışmaları devam ederken, ekaz altından her an cesetler çıkıyor. Elazığ Valiliği Kriz Merkezi, Okçular, Yukarı Kanatlı ve Kayalı köylerinde ölü sayısının 41'e çıktığını açıkladı. Hastanelerde 10'u ağır 100 kadar yaralı bulunduğu belirtildi.

    ÇADIR KENT KURULUYOR

    Depremde evlerin büyük bölümünün yıkıldığı Elazığ'ın Kovancılar İlçesi'ne bağlı köylerde kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Çadırkent kurma çalışmaları başlatıldı

    Günün ağarmasıyla birlikte Okçular ve Yukarı Kanatlı köylerinde evlerin büyük bölümünün yıkıldığı görüldü. Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından Türk Kızılayı'nın Ankara'daki Afet Operasyon Merkezi'nde kriz masası oluşturuldu. Bölgeye 20 kişilik afet müdahale ekibi ve yardım malzemesi gönderildi.

    Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, deprem haberinin ardından Türk Kızılayı Elazığ Bölge Afet Yönetim Merkezi, Erzurum Bölge Afet Yönetim Merkezi ve Muş şubesinden 20 afet müdahale uzmanını bölgeye gönderdi.

    Afet müdahale ekibi ilk planda, 250 çadır, bin battaniye, 1 seyyar mutfak ve çok sayıda kumanya bölgeye ulaştırdı. Evlerinde hasar olan vatandaşlar için yeterli sayıda “Mevlana Evi” olarak adlandırılan çelik afet evlerinin de bölgeye ulaştırılması için çalışma başlatıldı.

    Bölgede ortaya çıkabilecek kan ihtiyacının karşılanabilmesi için bölgeye yakın kan merkezleri alarm durumuna geçirildi.

    Türk Kızılayı'nın Diyarbakır ve Malatya kan merkezlerinden bölgeye kan sevkıyatı için hazırlıklar tamamlandı. Bölgeye ulaşan afet müdahale ekibi yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.

    Ayrıca bölgeye gönderilen seyyar mutfaktan halka ve kurtarma çalışmalarına katılan görevlilere sıcak yemek dağıtımı yapılacak.

    ÇEVRE İLLERDE HİSSEDİLDİ

    Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'ne bağlı Başyurt Beldesi olarak belirlediği deprem geniş bir alanda hissedildi. Yerin 5 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Elazığ'ın yanı sıra başta Tunceli, Diyarbakır ve Malatya olmak üzere çok sayıda ilde hissedildi, binlerce kişi uykularında yataklarından fırladı.

    Çok sayıda evin yıkıldığı köylerden yüzlerce yaralı çevre ilçelerdeki ve Elazığ'daki hastanelere taşındı.

    10 KÖYDE EVLER YIKILDI

    Elazığ Valisi Muammer Erol, depremin ardından kriz masası oluşturulduğunu ve hasar gören yerlere kurtarma ve sağlık ekiplerinin sevk edildiğini söyledi.

    Kovancılar Kaymakamı Selçuk Aslan, depremin 10 köyde yıkıma neden olduğunu, bu köylere ekiplerin sevk edildiğini söyledi. Kaymakam Aslan, “Deprem şehir merkezlerinden çok köyleri vurdu. Bir çok ev yıkıldı, çok sayıda yaralı var” dedi.

    ÇİÇEK VE BAZI BAKANLAR BÖLGEYE HAREKET ETTİ

    Elazığ'daki depremin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sürekli bilgi veriliyor.
    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve AK Partili bölge milletvekilleri incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a hareket etti.

    BAŞBAKANLIK: 5.5

    Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından yapılan ilk yazılı açıklamada, Elazığ'da saat 04.32'de meydana gelen depremin büyüklüğünün 5.5, derinliğinin ise 10.42 kilometre olduğu kaydedildi.

    27 ARTÇI

    Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün internet sitesindeki verilere göre, saat 04.32'deki ilk depremin ardından bölgede, büyüklükleri 4.1 ile 2.6 arasında değişen 27 sarsıntı meydana geldi.

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    o bölgede yaşayan arkadaşlarımıza geçmiş olsun ölen vatan daşlarımıza da allah rahmet eylesin inşallah bir daha allah böyle afetler yaşatmaz ülkemize amma ne yapalım bu ülkemizin gerçekleri inşallah daha sağlam konutlar yapılır da böyle acılar yaşamayız

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    elazığdaki deprem sivasıda etkiledi bizim ev biraz sallanır gibi oldu

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    ölen insanlarımıza allahtan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum bunun dışında gerçekten üzüntümü anlatacak başka bir söz bulamıyorum!

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart


  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart


  7. #7

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart


  8. #8

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart


  9. #9

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart


  10. #10

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart


Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •