- Benden Bu Kadar
Söz: Þamil Benli Müzik: Hüseyin Canan Karataþ- Sessizce
Söz & Müzik: Orçun Bora Kurdoðlu- Ummadýðým Anda
Söz & Müzik: Yýldýz Tilbe- Ýtiraf Ediyorum
Söz & Müzik: Hakan Altun- Karayemiþ Dibine
Söz & Müzik: Erkan Ocaklý- Geceler
Söz: Hakan Altun Þiir: Bedirhan Gökçe Müzik: Taner Kalkuloðlu- Gidiyorum
Söz & Müzik: Taner Ýþçi- Hançer
Söz: Aþkýn Tuna Müzik: Hakan Altun- Aþýðým Aþýk
Söz: Kemal Yarbaykoç Müzik: Ali Ýhsan Kýsaç- Çayýr Biçerim
Söz: Ali Kaya Aydýn Müzik: Hacý Kahveci
Albüm ile ilgili diðer bilgiler
Cengiz Kurtoðlu, uzun süren sessizliðini, Sessizce albümüyle bozarak, dört yýl aradan sonra hayranlarýnýn ve müzikseverlerinin karþýsýna çýkýyor…
1984 yýlýnda Sen Sözden Anlamaz Mýsýn albümüyle profesyonel müzik yaþantýsýna baþlayan sanatçý, geçen süreden günümüze; Unutulan, Yýllarým, Bizim Þarkýmýz, Hayatýmý Yaþýyorum, Aþkýmýz Ýçin, Gözlerin, Sensiz Kutladým, Seven Benim, Seviyorum, Hain Geceler, Gözü Yaþlý Yaþanmýyor, Sözlerim Sevenlere, Hiç Aklýma Gelmemiþti, Yalancý Bahar, Yorgun Yýllarým, Sensiz Olmuyor, Ayrýlýk Saati, Canýn Saðolsun albümlerini yapmýþtýr.
Her albümü satýþ rekorlarý kýran sanatçýnýn; Liselim, Yýllarým, Gelin Olmuþ Gidiyorsun, Duyanlara Duymayanlara, Hain Geceler, Yorgun Yýllarým, Küllenen Aþk, Unutulan, Duvardaki Resim, Yarimi Ellere Gelin Etmiþler gibi hit olmuþ eserleri, herkes tarafýndan sevilmiþ, klasikleþen eserler olarak müzik arþivlerine girmiþtir.
Sanatçý, Sessizce adýný verdiði albümünde, birçok deðerli müzisyen ve sanatçý ile birlikte çalýþtý. Bedirhan Gökçe Geceler adlý þarkýda okuduðu þiiriyle, Hakan Altun söz ve bestesi kendisine ait olan Ýtiraf Ediyorum ve Geceler’in sözleriyle, yine Hançer adlý eserinin bestesiyle, hem verdiði eserleri hem de albümün Müzik Direktörlüðünü yaparak, sanatçýya destek olmuþlardýr. Albümde ayrýca, Aþkýn Tuna, Taner Ýþçi, Taner Kalkuloðlu, Erkan Ocaklý, Hacý Kahveci, Ali Kaya Aydýn eserlerini görmek mümkün…
Sanatçýnýn oðlu Orçun Bora Kurdoðlu, albüme ismini veren Sessizce adlý þarkýnýn sözlerini yazdý ve besteledi. Albümün ayný zamanda ilk klip parçasý olan, Yýldýz Tilbe’nin Ummadýðým Anda eserini de ustalýkla seslendiren ve Tilbe’nin kendisinden de dinlediðimiz þarkýyý bu kez de Cengiz Kurtoðlu yorumuyla dinleyeceksiniz. Yine; sanatçýnýn klasikleþmiþ eserlerinden olan, 1987’de “YILLARIM” adlý albümünde okumuþ olduðu, sözleri Kemal Yarbaykoç’a bestesi Ali Ýhsan Kýsaç’a ait olan Aþýðým Aþýk eseri yeni düzenlemesiyle albümde yer alan, diðer sevilen eserlerden.
Çayýr Biçerim ve Karayemiþ Dibine adlý parçalar Karadeniz Müziðinin güzel eserlerinden olmakla birlikte, sanatçý Çayýr Biçerim þarkýsýnýn bir bölümünü Lazca olarak seslendirdi.
Ýlyas Tetik’in Kemanýyla, Göksel Kartal Kanunu, Hakan Altun ve Ali Yýlmaz Ud&Cümbüþle, Ritim Sazlarda Mehmet Akatay ve Ömer Arslan, Piyano ile Gürkan Keser, Gitarlarda Serhan Yadsýman, Uður Varol ve Hakan Yelbiz, Baðlamalarda Þarbon Mustafa, Ali Yýlmaz, Klarnette Göksun Çavdar ve Ali Çelksu, Akordeonuyla Yaman Hadi, Tulumuyla Mahmut Turan ve Kemençede Ramazan Yanýk albümde yer alan eserleri çalarak albümde emeði geçen kiþilerdir.
Sessizce’nin Aranjörlüðünü Aydýn Kara, Seçkin Özer ve Cengiz Kurtoðlu yaptý. Stüdyo Maestro ve Cinan’da gerçekleþtirilen kayýtlarýn Mix-Mastering’ini ise Candar Köker tarafýndan yapýldý. Fotoðraflarý Ali Eþitmez çekti.
Cengiz Kurtoðlu’nun 20. Albümü olan Sessizce, Esen Müzik etiketiyle 08/03/2010 tarihinden itibaren tüm müzik marketlerde ve digital satýþ kanallarýnda yerini alacak ve müzikseverlerin beðenisine sunulacaktýr.
![]()

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri