''Beş vakit namaz kılmayıp Cuma’yı, Bayram namazını, teravih namazını kaçırmayışımız bana biraz ticari geliyor. Çünkü saydığımız namaz türleri cemaatle oluyor. Mahallenin esnafı en azından Cuma günleri camide görünerek diğer Müslümanları kendisine müşteri o larak tutabiliyor.''

Bu diğer müslümanlar bu esnafı pazar, salı ,çarşamba, perşembede görmüyormu.O zaman ayni şeyi demiyolarmıdır ulen bu esnaf bizi yiyor galiba diye.Din olayının ticari anlamda kullanıldığına katılırım ama bu çok saçma, bu adam oranın esnafıysa derdi ticaretse (çok para kazanmak da diyebiliriz) ki eğer böyle satabiliyosa malını bence değil 5 rekat hergun 10 rekat namaz kılardı. Kaldıki zaten kendi de demiş bu namazlar cemaatle kılınıyor diye; diğerlerini dükkanında kılıyodur belki, belki kaza ediyordur.Çok eskidenmiş o namaz vakti dukkanı bırak git gel şimdi ne o rahatlık var ne o emniyet.
Ben küçük heryerde büyüdüm bu yaşıma kadar bizim köyde hiçkimse hakkında '' ulen gordunmu çok sigara satsın dukkanda diye cumaya gelmiş yada sen yat yat sonra bayram namazına gel uyanık seni '' lafını duymadım

selametle hayırlı cumalar