Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arasý

Konu: Öðlen namazýna nasýl kalkýlýr?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Icon2 Öðlen namazýna nasýl kalkýlýr?

35 yaþýna kadar ateist olarak yaþayan, beþ yýl önce Kuran'ý Kerim'in etkisiyle hidayete erdiðini söyleyen Bülent Akyürek namaz konusunda çok konuþulacak bir kitaba imza attý;
    "Dünyaya Ahmedinecat'ýn karýsý olarak gelmek ve ona milyonlarca çocuk doðurmak isterdim!" sözleriyle ilgimi çekip okumaya baþladýðým Bülent Akyürek, tartýþýlacak bir kitaba imza attý.

Ýronik dilinin yaný sýra sert üslubuyla, adeta "kelime mühendisliði" yapan Akyürek, "Öðlen namazýna nasýl kalkýlýr?" kitabýyla, okurunu namaz konusunda azarlýyor adeta...
    35 yaþýna kadar ateist olarak yaþayan ve "Kuran-ý Kerim'in sopasýný yedim ve kendime geldim" diyen Bülent Akyürek'e göre günümüz Müslümanlarý çok gevrek ve gevþek.

ÇOCUKLARIN CEHENNEME GÝDERSE NE YAPARSIN?

Kendisini diliyle yüreði arasýnda barikatý olmayan bir yazar olarak tanýmlayan Akyürek namaz kýlmayan ve çocuðuna namaz kýlmayý öðretmeyenler için kullandýðý þu ifadeyle bu özelliðini ortaya kokuyor; “Çocuðunuza bir sakýz alan amcaya hemen teþekkür etmesini öðretiyorsunuz ama namaz kýlarak Rabbinize þükretmediðiniz gibi çocuklarýnýza namazý aþýlamadan baþkalarýna teþekkür etmesini öðretiyorsunuz. Çocuklarýmýz nezaket sahibi bir insan olarak cehenneme giderlerse ne yapacaðýz? Hangisi daha önemli? Çocuk, her þeye teþekkür ettiði zaman rýzkýn Allah’tan geldiðini unutuyor…” Bülent Akyürek'i yakýndan tanýyan, okuyan, takip edip, beraber karýþ karýþ Anadolu'yu gezdiði bir dostu Haber 7'ye kýsa biyografisini yazdý;

Elazýð’da doðdu. 1985’te Ankara’ya yerleþti. Paraya ihtiyacý olduðu zaman garsonluk yaptý. Lise iki terk ama on beþ binin üstünde kitap okuyup 20’ye yakýn kitap yazdý. Türkiye’nin ilk yer altý yazarý. Otuz beþ yaþýna kadar ateist ve nihilist dünya görüþünü benimsedi ve beþ yýl önce ahret görüþü deðiþti. Son yýllarýn en sert Ýslami kitaplarýný yazýyor. Ahmet Hakan bile onun için en yiðit Ýslamcý diyor. On yedi yaþýndan beri kitaplarý yayýnlanýyor, tartýþma çýkarmayan bir kitabý olmadý henüz. "Yýlgýn Türkler" ile Ulusalcýlara, "Ýçinizdeki öküze oha deyin" kitabýyla kiþisel geliþimcilere savaþ açtý. "Kadýnlar üstüne Ahmet abinin gözünden kaçanlar" tüm modern kadýnlarý çýldýrttý. Son kitabý "öðlen namazýna nasýl kalkýlýr?" bir ayda 15 bin baskýya ulaþtý. Gençliðinde sayýsýz dergi çýkarýp batýrdý. Bülent Akyürek okur deðil alim yetiþtirdiðini iddia ediyor.

Hiçbir televizyon, gazete ve medyada çalýþmadý. Yazdýklarýyla geçiniyor... Batý düþmaný, antimodernist ve anarþist tavrýndan dolayý sivri insanlarýn gözdesi. Ayda en az yirmi il gezip ücretsiz söyleþiler yapýyor. Gittiði yerlerde otel kullanmýyor, okuyucularýyla çay içip sabahlýyor ve yeniden yollara düþüyor.

Kitaplarý Fincan Yayýnlarý tarafýndan yayýnlanýyor. Mutlu insanlardan nefret ediyor. “Huzur Ýslam’da” sözüne inat “Otuz beþ yýl ateist yaþadým mutluydum, Ýslam’a geçtikten sonra huzur kalmadý.” Sözünün sahibi. Ve tüm bunlarý protez bacaklarý olduðu halde yapýyor. O, insanlarý huzursuz ediyor, kýþkýrtýyor, gerçekleri haykýrdýkça nefret topluyor.

Miskinler için kaleme aldýðýný söylediði "Öðlen namazýna nasýl kalkýlýr"ýn ön sözünde, bu kitabý, Cemil Tokpýnar'ýn milyonlar satan "Sabah namazýna nasýl kalkýlýr" kitabýna cevap mahiyetinde kaleme almadýðýnýn altýný çizen Akyürek, ayrýca Cemil Tokpýnar'a destek olacaðý görüþünde.

Kapatalist dünyanýn Müslümanlarýn namazlarýný huþu içinde tam idrak ederek kýlmasýna müsade etmediðini savunan Akyürek'e göre "dosdoðru" namaz için þunlar yapýlmalý:

"Namazýn hayatýmýzý düzene koyabilmesi için onu aksatmadan, býkmadan sürekliliðini saðlamamýz gerekiyor. Abdest alýp bekleyeceðiz, bir müddet seccadede dualarla bekleyeceðiz, içimizi þeytanýn vesveselerinden arýndýracaðýz, Allah’ýn dýþýndaki tüm þeylerden uzaklaþacaðýz, bu dünyadan kopacaðýz yani. Namaz surelerinin anlamlarýný idrak ede ede okuyup anladýkça, namazdan sonra nasýl bir duruþ ve bekleyiþe sahip olacaðýmýz anlaþýlacaktýr."

"KENDÝMÝZÝ BAÐIÞLIYORUZ"

Namazý huþu içinde kýlmayanlarýn için tavsiyelerde bulunan Akyürek'in haftadan haftaya sadece cumaya gidenler ya da hiç namaz kýlmayanlar için kullandýðý sözler ise çok aðýr...

Bülent Akyürek'ten namaz kýlmayanlara;
    "Namaz kýlmayan birçok insan “Allah affetsin kýlmýyorum ama…” diyor. Aman Allah’ým! Bu ne merhamet, bu ne alçak gönüllülük. “Allah affetsin” diyerek kendisini anýnda baðýþlayan insan üç kuruþ alacaðý için borçlusunu baðýþlýyor mu acaba? Bunu söyleyen insanýn kalabalýk bir otobüste ayaðýna basýn, anýnda kýyameti koparacaktýr. Cüretimiz, terbiyesizliðimiz, utanmazlýðýmýz öyle bir aþamaya geldi ki artýk Allah’ýn yerine de kendimizi baðýþlýyoruz."

"TÝCARET ÝÇÝN CUMA'YA GÝDÝYORLAR"

Namaz kýlmayanlar için "terbiyesiz" ifadesini kullanan yazar, sadece Cuma, bayra m, cenaze ve travih namazlarýný kýlanlar için de aðýr ithamlarda bulunuyor...

Beþ vakit namaz kýlmayýp, yalnýzca Cuma namazlarýný kýlanlara “Bizim Hýristiyanlarýmýz” diyen Akyürek iþin ticari boyutu olduðunu da öne sürüyor;

"Kimse kusura bakmasýn, ben beþ vakit namaz kýlmayýp yalnýzca Cuma namazlarýný kýlan bu adamlara “Bizim Hýristiyanlarýmýz” diyorum ve yapýlan eylemin masum bir þey olmadýðýný iddia ediyorum. Beþ vakit namaz kýlmayýp Cuma’yý, Bayram namazýný, teravih namazýný kaçýrmayýþýmýz bana biraz ticari geliyor. Çünkü saydýðýmýz namaz türleri cemaatle oluyor. Mahallenin esnafý en azýndan Cuma günleri camide görünerek diðer Müslümanlarý kendisine müþteri o larak tutabiliyor. Allah’tan, cehennem azabýndan korkmayýp namazlarýný kýlmayan ama kullardan utanýp cemaat namazlarýný kaçýrmayan insanýmýzýn durumu içler acýsýdýr."

DÜÞÜNENLERE DE "DÝKKAT" DÝYOR!

Cinnetim Cennetimdir, Yaðmur Getiren Fýrtýna, Yýlgýn Türkler, Ýçinizdeki Öküze “Oha” Deyin ve Ýtin Biri kitaplarýnýn da yazarý olan Bülent Akyürek, Fincan Yayýnlarý'ndan çýkan "Öðlen Namazýna Nasýl Kalkýlýr"la namaz kýlan ve kýlmayanlarýn tepkisini çekeceðe benzerken, kýlmayý düþünenlere de bir anlamda "dikkat" diyor...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

''Beþ vakit namaz kýlmayýp Cuma’yý, Bayram namazýný, teravih namazýný kaçýrmayýþýmýz bana biraz ticari geliyor. Çünkü saydýðýmýz namaz türleri cemaatle oluyor. Mahallenin esnafý en azýndan Cuma günleri camide görünerek diðer Müslümanlarý kendisine müþteri o larak tutabiliyor.''

Bu diðer müslümanlar bu esnafý pazar, salý ,çarþamba, perþembede görmüyormu.O zaman ayni þeyi demiyolarmýdýr ulen bu esnaf bizi yiyor galiba diye.Din olayýnýn ticari anlamda kullanýldýðýna katýlýrým ama bu çok saçma, bu adam oranýn esnafýysa derdi ticaretse (çok para kazanmak da diyebiliriz) ki eðer böyle satabiliyosa malýný bence deðil 5 rekat hergun 10 rekat namaz kýlardý. Kaldýki zaten kendi de demiþ bu namazlar cemaatle kýlýnýyor diye; diðerlerini dükkanýnda kýlýyodur belki, belki kaza ediyordur.Çok eskidenmiþ o namaz vakti dukkaný býrak git gel þimdi ne o rahatlýk var ne o emniyet.
    Ben küçük heryerde büyüdüm bu yaþýma kadar bizim köyde hiçkimse hakkýnda '' ulen gordunmu çok sigara satsýn dukkanda diye cumaya gelmiþ yada sen yat yat sonra bayram namazýna gel uyanýk seni '' lafýný duymadým

selametle hayýrlý cumalar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri