Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
9 sonuçtan 1 ile 9 arasý

Konu: Arda Turan: SAracoðlu milli stadýmýz olsun...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Arda Turan: SAracoðlu milli stadýmýz olsun...

Arda Turan, içindeki ‘isyankâr’ kaptaný çýkardý ve Türkiye’deki futbol düzenini eleþtirdi “Maç kaybedince 15 gün sokaða çýkamýyoruz. Sabri henüz 26 yaþýnda, saçýndaki beyazlara bakýn. Bende de aklar oluþmaya baþladý. Çok üstüme geliniyor. Artýk gitmek istiyorum

Futbol ve kýz arkadaþýndan arta kalan zamanlarda sýk sýk play-station’da maç yapan G.Saray Kaptaný Arda Turan, Futbol Federasyonu’nun yayýn organý Tam Saha Dergisi’ne çarpýcý açýklamalar yaptý.

G.SARAY Kaptaný Arda’yý hiç bu kadar ’isyankâr’ görmediniz.. Sahada hýrslý, sosyal hayatýnda ise oldukça sempatik gözüken 23’lük yýldýz, TFF’nin Tam Saha Dergisi’nin yeni sayýsýna Türk futbolunun kara yüzlerinden bahsetti.. Ýþte Arda’nýn kaçýrýlmamasý gereken müthiþ röportajý: “GENÇ futbolcular çok çaresiz.. Çünkü gerekli altyapýyý alamýyorlar. Benim çýkýþýmda Fatih Terim, Hagi ve Ersun Yanal’ýn katkýlarý var. Ayrýca Gerets’in þans vermesi ve o þansý ilk seferinde iyi kullanmam da etken.. O þansý iyi kullanmasam ben de burada olmayacaktým. Bu ülkede çocuklar böyle yok oluyor iþte.

‘4-4-2’YÝ YENÝ ÖÐRENDÝM’
    HANGÝ hoca genç oyuncusunu alýp 4-4-2’de nerede, nasýl durulur, top ceza sahasýna yaklaþtýðýnda defans oyuncusu alandan adama geçer, çünkü golü adam atar diye öðretmiþ? Bana kimse 4-4-2’yi anlatmadý. Ben bunlarý yeni öðreniyorum. Öðretmedilerse benim suçum ne? Ben bunlarý A Milli Takým’da öðrendim. Benzema’lar bunlarý 15 yaþýnda biliyordu, ben þimdi öðreniyorum. Benim kendi ülkemde giydiðim cekete kýzýyorlar.

18 yaþýndaki çocuðun hiçbir þeyine izin vermiyorsun, sadece eleþtiriyorsun. Güzel kýzla gezemiyor, iyi arabaya binemiyor, kaliteli yemek yiyemiyor, psikoloðu tutulmuyor, iyi antrenman vermiyorsun sonra çocuk iyi futbolcu olsun diye bekliyorsun.

50 maça çýkmak dile kolay. Demek ki ben futbola, G.Saray’a çok aþýðým. Birinin bunu anlamamasý için kör olmasý lazým. Annem “Her þeyi G.Saray oðlumun” diyor. Ben böyle bir adamsam, kýyafetimi çek koy ama saatlerce eleþtirme. Bu çocuðun annesine, babasýna, kýz arkadaþýna laf söyleme. O da insan.

‘TAÇTAN GOL YERSENÝZ..’
    Arda Turan Kimdir? týklayýn ADAMLAR taçtan, kornerden gol yemiyor. Siz böyle gol yerseniz elenirsiniz. Ben inanýyorum ki Uður Uçar çok iyi bir defansif oyuncu, Sabri Sarýoðlu, Gökhan Gönül ve Hakan Balta da öyle... Caner’i sol bek oynatamýyoruz. Bu kadar müthiþ bir sol ayaðý sol bek oynatamýyoruz. Neden? Çünkü bilgi eksikliði var. Caner’in nasýl bir kumaþý var, topa nasýl vuruyor biliyor musunuz? Her topa vurduðunda 5 dakika onu seyrediyorum ama nasýl oynayacaðýný bilememek gibi bir sorunu var.

AVRUPA’DA oyuncu bu bilgiyi temelden alýyor. Sen burada maç kaybettiðinde 15 gün sokaða çýkamýyorsun. Oradaki oyuncu kaybettiði maç sonrasý stadýn barýnda bir þeyler içiyor. Bakýn Sabri’nin saçlarýna kaç tane beyaz var. Daha 26 yaþýnda. Benim de saçýmda aklar oluþmaya baþladý. Bunlar hayatýn gerçeði. Kafamýza takmýyoruz diye bir þey yok.

ÞARTLAR oluþunca Avrupa’ya gitmek istiyorum. Yani þampiyon olunca. Burukluk olacaktýr belki ama ben 90 yaþýma da gelsem yine G.Saray taraftarýyým. Gitmek istiyorum çünkü bu ülke þartlarý beni çok zorluyor. Çok üstüme geliyorlar, sýkýyorlar, keyfimi kaçýrýyorlar. Belki Avrupa’da baþaramayacaðým ama denemek istiyorum. Her zaman Liverpool’u istediðimi söylüyorum. G.Saray’a yakýn çünkü. Hayýrlýsý inþallah.

‘SÝNEM BENÝ HÝÇ ÜZMÜYOR’
    “Çok hanýmefendi bir kýz arkadaþým var. Oturmasýný, kalkmasýný bilen, dünya görüþü olan, bir þeyler paylaþabildiðim bir insan, o yüzden çok mutluyum. Sinem Kobal bana çok yardýmcý oluyor. Beni hiç üzmüyor, hep iþime odaklanmamý saðlýyor. Kendisi de þöhretli bir iþ yaptýðý için beni çok iyi anlayabiliyor. Hayatýn ne getireceði belli olmaz. O nedenle evlilik konusunda fikir beyan etmiyorum.” ‘Homurtular çok gücüme gidiyor’ G.SARAY taraftarý bazen bana homurdanýyor. En fazla gücüme giden de bu oluyor. Çünkü iyi de oynasam kötü de oynasam daima mücadele ediyorum. Pazubandý her taktýðýmda, soyunma odasýndan çýkarken aynaya her baktýðýmda, içimden ’Çok þükür’ diyorum. Dünya hayatýnda yaþayabileceðim en büyük onur bu. Kaptanlýðý layýkýyla yaptýðýmdan bir gram þüphem yok.

HERKES forvette kötü oynadýðýmý düþünüyor ama ben çok iyi oynadýðým fikrindeyim. Takýmým için gerekeni yaptým. Savaþtým, topu korudum, takýmýn öne çýkmasýný saðladým, gol de attým. Ben her mevkiide oynadým, ‘otur’ deseler otururum da çünkü G.Saraylýyým.

‘3 kisi okul yaptýracaðýz’ “Ayhan ve Emre abiyle birlikte Doðu’da okul yaptýrmak istiyoruz. Bu ülke hepimize yeter. Terör örgütünü yönetenler de artýk böyle düþünmeli.” “HER gün ana haber bültenlerini izliyorum. Evde pijamalarýmý giyer ’ajans’ dinlerim. Hatta bana gülerler ’Dede’ diye. Belki Emre Aþýk aðabeyle Ayhan aðabey bana kýzacaklar, çünkü özel bir þey ama biz üçümüz okul yaptýrmak istiyoruz. Bu okulu da Doðu’da yaptýralým diyoruz. Oralara gidiyoruz, aslan gibi insanlar var. Bu ülke hepimize yeter. Terör örgütünü yöneten insanlarýn da artýk böyle düþünmesi gerekiyor. Býraksýnlar kiþisel çýkarlarý için savaþý sürdürmeyi. Bir de ’Baþbakan Davos’ta stratejik hata yaptý’ diyorlar. Hayýr yapmadý. Doðrularý, Ýsrail’in çocuklarý öldürdüðünü söyledi. Bunun nesi hata? Benim evde baðýrmak istediklerimi söyledi. ’Ýnsanlar ölmesin’ demek kadar güzel bir þey olabilir mi?
    ‘EN ÇOK BENÝM HADDÝM’
    MÝLLÝ takýmýn hocalýðý için Türk teknik adamdan yana olduðumu söyledim. Hemen ‘Bu Arda’nýn haddine deðil’ dediler. Hayatýnda futbol oynamamýþ insanlar fikir söylüyorsa, bu onlardan çok benim haddimedir. Gerard ile Lampard Ýngiltere’nin hocasýyla ilgili isim söylüyorlar. Ben söyleyince ’Haddine deðil’ oluyor. Benim haddime deðilse, hiç kimsenin haddine deðil.

ALÝ Sami Yen’de kendimi evimdeki yatak odasýndan daha rahat hissediyorum. Oradayken bana dünyanýn en iyi futbolcusuymuþum gibi geliyor.”
    ‘Milli stadýmýz Saracoðlu olsun’
    “FUTBOLDA stadyum çok önemli.. Yapsýnlar bir milli takým stadý her maçýmýzý orada oynayalým. Olimpiyat Stadý’nda rakibinize baský kuramazsýnýz. Futbolcu açýsýndan keyifli bir stat deðil. Mesela, Þükrü Saracoðlu milli takým stadý olarak belirlensin, 50-60 bin seyirciyle rakibe baský kuralým.

HER þehre böyle statlar lazým. Futbolcu iyi statta iyi futbol oynar. Avrupa Þampiyonasý Finalleri’nde 10 kere oynayayým hepsinde iyi oynarým. Top güzel, zemin güzel, atmosfer güzel kendimi de kuvvetli hissediyorsam neden kötü oynayayým?” ‘Ýspanya’ya saldýrdýk da ne oldu? “Türk medyasýnýn maç arasýndaki 3 günlük baskýsý bizi etkiliyor. Avrupa 3.’lüðü baþarý olarak görülmüyor. Her zaman Avrupa 3.’sü oluyoruz ya...”

ARDA, Milli Takým’ýn G.Afrika’ya gidememesine de deðindi: “Ýlk defa gidemedik diye az üzüldüm. Çünkü futbol anlamýnda her þeyi yapmýþtýk. Ali Sami Yen’de Ýspanya’yý mahvettik mesela. 3-0 olabilecek maçý 2-1 kaybettik. Neden? 1-1’i korumayý düþünmedik. Çünkü Türk insanýnýn ve Türk medyasýnýn 3 günlük maç aralarýndaki baskýsý bizi oldukça etkiliyor.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Türkiye böyle biryer ama avrupaya bir bakýn adamlar italyada ligden düþürülüyor puanlarý siliniyor maglubiyet üstüne mahlubiyet alýyor ama takýýmdan tek ayrýlan yok hatta gelmek için can atanda bir o kadar fazla
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    Ýþte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Kullanýcý Bilgi Menüsü

artý Türkiyede futbol yok Türkiyede iddaa var herþeyt ona baglý futbol zevki eskidenmiþ
    Ýþte Davet Linkin!!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

15 gün sokaða çýkamýyormuymuþ

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bizim rüyalarýmýzda bile göremeyeceðimiz rakamlarý alýrken niye sokaða çýkamýyorum demiyor

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bizdeki futbol mantelitesi bu

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bunlar dýþarý cýkamýyo jo parti veri yo yýkýlýnca
    yanýklarda iz býrakmaz

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý ÞRARSKOZ Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    bunlar dýþarý cýkamýyo jo parti veri yo yýkýlýnca
    ecnebi kaný baþka oluyor yaw
    Ýþte Davet Linkin!!

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Saraçoðlu'nun hakkýný vermek lazým ama.
    Elite Stadyumlar kategorisinde çünkü..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri