uro 96 elemeleri için Macaristan ile yapýlan maçta Türkiye Futbol Federasyonu'nun Macar kaleci Zsolt Petry ile 25 bin dolara anlaþtýðý TBMM Þike Komisyonu tutanaklarýnda yer aldý.
TBMM'nin kurduðu þike komisyonuna 2005 yýlýnda açýklamalarda bulunan G.Birliði Baþkaný Ýlhan Cavcav kendi takýmýnýn oyuncusunun Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafýndan satýn alýndýðýný söyledi.
Cavcav, 1995-96 yýlýnda G.Birliði formasý giyen Macar file bekçisi Zsolt Petry'nin Ýstanbul'daki Türkiye-Macaristan 1996 Avrupa Þampiyonasý elemeleri maçý öncesinde 25 bin dolar karþýlýðýnda satýn alýndýðý TBMM'nin belgelerinde yer aldý.
Vatan gazetesinden Lütfü Özel'in haberinde tutanaktaki þu konuþmalara yer verildi;
Ýlhan Cavcav: Hiçbir kulüp yöneticisi, futbolcusuna 'Gel kardeþim sen bu maç ver' demez. Adam almýþ, böyle þerefsiz her cemiyette var. Adam kaleci. Bakýn, bir þey söyleyeyim size, bunu Milli Takým yaptý. Bizde kaleci Petry vardý; ama Allah aþkýna, bunlarý, sakýn, basýna, masýna... Kimse yok deðil mi?
Komisyon Baþkaný Haluk Ýpek (AKP Ankara): Basýn yok.
Selami Uzun (AKP Sivas): Kayda geçiyor ama bunlar.
Ýlhan Cavcav: Yav geçsin. Petry diye kaleci vardý bizde. Macar Milli Takýmý'yla Ýstanbul'da oynuyoruz, Türkiye 3, Macaristan 0. (Maç 2-0 bitmiþti) 25 bin dolar vermiþler Petry'ye Federasyondan, el altýndan vermiþler.
Murat Yýlmazer (AKP Kýrýkkale): Bizimkiler veriyor?
Ýlhan Cavcav: Bizimkiler veriyor. Bunu öðrendim, hemen o sene Petry'yi, mukavelesi de olduðu halde gönderdim ama ilk defa burada size söylüyorum.
Ahmet Çaðlayan (AKP Uþak): Ben soracaktým baþkan Petry'yi ne yaptýn diye? O F.Bahçe'yi kupa þampiyonluðundan etti bir sene deðil mi? Çok güzel bir oyuncuydu.
Ýlhan Cavcav: Tabii, tabii. Ama, iþte, maalesef, milli maç bunlar. Efendim, yabancý oyuncu... Ülkenin insanlarý, orada... Yani, her cemiyette, takdir edersiniz...
Selami Uzun (AKP Sivas): Kendi ülkesini satmýþ.
Ýlhan Cavcav: Kendi ülkesini satmýþ, tabii caným.
Ahmet Çaðlayan (AKP Uþak): Kayseri'de oynanan maçta geçilmez bir adamdý, hep öyle hatýrlýyorduk.
Fatih Terim yönetiminde Euro 96 elemelerinde maçlara çýkan A Milliler, Ýnönü Stadý'ndaki Macaristan karþýlaþmasý öncesinde 10 puanla 2. sýrada yer alýyordu. 7 puanlý Ýsveç'le birlikte 2.'lik mücadelesi veren Ay-yýldýzlýlar, Macaristan'ý Hakan Þükür'ün 2 golüyle yenerek tarihinde ilk kez Avrupa Þampiyonasý'na katýlma hakký kazanmýþtý.

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri