Antalya'da, Kýz Bebeðini Dünya Getirdikten Sonra Nafaka Ýstediði Ýþadamý Sevgilisi 45 Yaþýndaki Dr. Nurettin Coþkun Tarafýndan 'Sperm Hýrsýzlýðý Yapmak'la Suçlanan Öðretmen 31 Yaþýndaki R.a, "Spermleri Cüzdanýndan mý Çaldým?" Dedi.
R.A., aralarýndaki düzeyli iliþkiyi bu hale getirdiði ve kendisine karþý nezaket sýnýrlarýný zorladýðý için, eski sevgilisini hiç affetmeyeceðini söyledi.Antalya'da bir týp merkezi ile bazý restoran ve eðlence merkezlerin sahibi olan Dr. Nurettin Coþkun, kendisinden çocuk doðurup nafaka isteyen sevgilisinin, kendi rýzasý dýþýnda hamile kalarak 'sperm hýrsýzlýðý' yaptýðýný öne sürmüþtü. Bu haber gazetelerde yayýnlandýktan sonra eski sevgilisine tepki gösteren R.A., DHA muhabirine açýklamalarda bulundu.Nurettin Coþkun ile 2006 yýlýnýn son aylarýnda tanýþtýðýný söyleyen R.A., þunlarý anlattý:"Son derece düzeyli bir iliþki yaþadýk. Onu sevdim. Ailemle tanýþtý ve yaklaþýk 4 yýla yakýn birlikteliðimiz oldu. Ne zaman hamile kaldýðýmý fark ettim, adam bir anda deðiþti. 10 haftayý geçmiþ bir hamilelikti ve alýnmasý imkansýzdý. Bebeðin, bebeðimizin katili olamazdým. Bunu asla yapamazdým, yapmayý da hiç istemedim. Bebeðimin arkasýndayým. Dünyalar güzeli bebeðimin yanýnda babasý olmasa da hep onun arkasýnda olacaðým. Spermleri cüzdanýndan mý çaldým? Beni böyle garip bir suçlamayla yüzyüze býrakmasý karþýsýnda, ancak 'Tiyatroculuðunu konuþturuyor' diyebilirim."Þu an öðretmenlik yapmadýðýný, Antalya'dan ayrýlýp Isparta'daki annesi Ayþe A. ile birlikte yaþamaya baþladýðýný belirten R.A., üniversite mezunu olduðunu ve para kazanmak gibi bir sorunu olmadýðýný söyledi. Genç kadýn, "Ailem çok köklü bir ailedir. Bunlarý kaldýrmakta zorluk çekiyoruz. Ben yanlýþ bir þey yapmadým. Dava süreci devam ediyor. Bu yüzden fazla bir þey de konuþmak istemiyorum. Haberin gazetelerde yayýnlanmasýndan sonra bazý televizyonlardan teklif geliyor. Ama hiçbir kadýn programýna çýkmak istemiyorum. Sadece bebeðim ile bu günleri atlatmaya çalýþýyorum" dedi.
NE OLMUÞTU?
Sevgilisinden hamile kalan R.A., Antalya 2'nci Aile Mahkemesi'ne 14 Nisan 2009'da doðan bebeðini kabul etmeyen Dr. Nurettin Coþkun hakkýnda babalýk ve tazminat davasý açmýþtý. Coþkun'dan, doðum öncesi ve doðum sonrasý giderleri olarak 30 bin TL ve aylýk 10 bin TL de nafaka isteyen genç kadýn, DNA testi de talep etmiþti. R.A., Coþkun'un kendisiyle evlenme vaadiyle birlikte olduðunu ileri sürmüþtü. Nurettin Coþkun'un avukatý ise mahkemeye verdiði cevap dilekçesinde, þu iddialarda bulunmuþtu:"Biyolojik babanýn açýkça tuzaða düþürülmesi, iðfal edilmesi, spermlerinin maddi kazanç hesaplarý peþindeki kadýn tarafýndan irade dýþý kullanýlmasý çok tartýþýlan 'sperm hýrsýzlýðýný' ortaya çýkartýyor. Sperm hýrsýzlýðý, Avrupa Ýnsan Haklarý Sözleþmesi ve Türkiye Anayasasý'nýn belirli hükümlerine aykýrý olarak þu anki hukuk düzenimizde korunuyor. 'Sperm hýrsýzlýðý' faillerine bir yaptýrým öngörülmediði gibi konunun maðdurlarý ömürleri boyu devam eden sosyal ve hukuki bir yük taþýmak zorunda kalýyorlar.
Bunun dýþýnda spermlerin doðrudan cinsel iliþkide deðil de erkekten gizlice elde edilip, bilgisi dýþýnda hamilelik için kullanýlmasý faraziyesinde dahi medeni yasamýz sperm hýrsýzlýðýný ödüllendirir, maðduru cezalandýrýr mahiyette hükümler içeriyor. Erkeðin iradesi dýþýnda doðacak çocuðu süreç içerisinde evliliðe araç, maddi kazanç vasýtasý ve bir nevi kendisini garantiye alma yöntemi olarak gören pek çok kadýn, sperm hýrsýzlýðý yapabilmektedir. Bir erkeðin, tecavüz edip hamile býraktýðý kadýný doðuma zorlanmasý ile sperm hýrsýzlýðý yapan bir kadýnýn erkeði iradesi dýþýnda babalýða zorlamasý arasýnda etik olarak hiçbir fark yoktur."Rabia Alagöz'ün avukatý Ýbrahim Yýldýz ise bu savunmaya, dilekçe ile itiraz etmiþ, fahiþ nafaka istenmediðini, müvekkilinin doðum kontrol hapý kullanmasýna raðmen hamile kaldýðýný ileri sürmüþtü.Mahkeme heyeti, yapýlan 3 duruþmaya da katýlmayan Dr. Coþkun'un 14 Nisan'da DNA testi için hazýr bulundurulmasýný kararlaþtýrmýþtý.

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri