arkadaşım cihazın işlemcisine bak flaşına bak öncelikle jtag deverini yapman gerekli benim hiç elektronik bilgim olmadığı halde araştırarak buldum öğrendim
vestel3001 i 840 çevirdim kolaymış bende çok zorlanmıştım
arkadaşım cihazın işlemcisine bak flaşına bak öncelikle jtag deverini yapman gerekli benim hiç elektronik bilgim olmadığı halde araştırarak buldum öğrendim
vestel3001 i 840 çevirdim kolaymış bende çok zorlanmıştım
yusufcuk kardeş cihazın işlemcisine nerden bakacağız cihaz bilgisindeki veriler yeterlimi? sen entegreli devremi yaptın, yoksa entegresiz devremi.. bu işi gerçekleştirmiş biri olarak bana adım adım izah edebilirsen ben de yapabilirim... Senini hakikaten eletronik bilgin olmamasıan rağmen bu işi yapman çok şaşırtıcı devreyi de kendin mi yaptın. devreye ceryanı verdiğin yer, 100 omluk uçların nerelere lehimleneceği... filan... volkan kardeş entegreyi istanbuldan getirttiğini söyledi... Acaba sen devreyi kendin mi yaptın. bana alacağım malzemeleri ve sırasıyla yapacağım şeyleri tarif edersen yapabilirim..
bir de bu programı gerçekleştirecek leoder verilen linkden alınamıyor. linkler çökmüş herhalde... bir de gm 30300 fta 'ya uyacak boot lazım...
ben bu olayı vestel3001 de yaptım ve de oldu ama çok araştırdım çok okudum ilk önce bilgi edinmelisin bu konuda
programın üzerinde resimde ne olduğu yazıyor zaten internetten arasan bulursun zaten
devreyi cihaza bağladıktan sonra flaşı silip vestel 840 ın flaş dumpunu yükledim hepsi bu
cihaz oldu vestel 840 hepsi bu
bu işlem ıbm işlemcili bordları desteklemez
flaşı sökerek detekleyen bordda da yapabilirsiniz
bununla sadece flaşdump atabilirsiniz
rs232 den attığınız programı atamassınız
eloktronik bilgim yoktu bi zamanlar 2-3 yıl önce sizin gibi dijital uydu yükleyerek başlamıştım merakımdan araştıra söke yaka en çok okuyarak ve uygulayarak
ama ben cihazın işlemcisi nerde flaşı nerde biliyodum sizin ilk önce bunları öğrenmeniz gerekir dijital uydu cihazının donanımını
sizin ilk önce bunları bilmeniz gerekli
jtagı biraz öğrenmeye başladıktan sonra cihazlara yanlış program atardım yada cihz yüklenirken fişi çekerdim jtag la flaş programlamak için bazende flaş kople giderdi hiç çalışmazdı gidip yeni flaş alıp programlayıp takardım
yani öğrenmek için cebimden para harcardım
bu da 2 yıl gibi bi zamanımı aldı tabiki
Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri