Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/4 1234 SonSon
34 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Türk,anayasayı savunmak utanç verici

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Icon2 Türk,anayasayı savunmak utanç verici

Ahmet Türk: Bu Anayasayı savunmak utanç verici

23:05 | 10 Nisan 2010

Ömer ERDEM/Ozan URAL-İdris TİFTİKÇİ/İSTANBUL,(DHA)
    KAPATILAN Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. ’nin siyasi yasaklı lideri Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. , "Bu Anayasayı savunmak utanç vericidir. Anayasayı savunanları da huzurunuzda kınıyorum. Çünkü bu, sadece Kürtleri, emekçileri, işçileri, sivil toplum kuruluşlarının düşüncelerini bağlayan, düşüncelerini açıkladığı zaman da tehditle karşı karşıya bırakılan bir anlayış ile yazılmıştır. Biz yeni, demokratik bir Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. istiyoruz. İdeolojisi olmayan, resmi ideolojinin doğrultusunda oluşturulmayan bir Anayasa istiyoruz " dedi.
    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. ’deki olaylı Anayasa mitinginde kürsüye çıkan Ahmet Türk, alanı dolduranları önce Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. selamladı. Türk, oluşturulan yeni Anayasa taslağının Kürtleri, emekçileri, işçileri sivil toplum kuruluşlarını düşüncelerini bağlayan, düşüncelerini açıkladığı zaman da tehditle karşı karşıya bırakılan bir anlayış ile yazıldığını belirterek, “21. yüzyılda yazılan bu Anayasaya ’evet’ dememiz, ve bu değişikliği konusunda adresi vesayet rejimine, statükoculara göndermemiz gerçekten siyasi partilerin yapacağı bir davranış biçimi olmamalıdır" dedi.

KÜRT VE TÜRK HALKININ ÖZGÜRLEŞMESİ İÇİN ÇABA GÖSTERİYORUZ
    "Biz yeni, demokratik bir Anayasa istiyoruz" diyen Türk, "Anayasanın özü, mantığı, ruhu tamamen değiştirilmelidir. İşte biz bunun mücadelesini veriyoruz. Biz halkların kardeşliğini istiyoruz. Ama var olan bir kültürü, inancı, farklılığı inkar ederseniz ve bunu Anayasanın ruhuna, içine işlerseniz, bu kardeşliği nasıl sağlayabiliriz. Gerçekleri dile getirdiğimiz zaman da Anayasanın hükümleri ve zindanlar hemen önümüze geliyor. Şimdi sayın hükümet ‘yeni bir Anayasa yapmak istiyoruz ama gücümüz yetmiyor’ diyor. Ve küçük minicik bir paketle bizleri, halkımızı kandırmaya çalışıyor. Yine bu 30 maddelik pakete baktığımız zaman hak ve özgürlüklerle ilgili en ufak bir şey yok. Burada bir güç, yetki kavgası ortada. Sağ eldeki gücü sol ele, sol eldeki gücü sağ ele taşımanın bir mantığı olduğunu görüyoruz. Burada bir eşitlik söz konusu değil. Kürt ve Türk halkının özgürleşmesi için çaba gösteriyoruz. Bugün içeride yatan binlerce Kürt'ü, binlerce demokratı, zindanlardan çıkaracak bir refleks bile göstermiyorsunuz. Bu bir Anayasa işi de değil. Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir. yasasını kaldırın. Kürtçe’yi suç olmaktan çıkarın" şeklinde konuştu

HALKLAR O ANAYASAYI KABUL ETMEYECEKTİR
    Türk, "Siyasiler için dava açmaktan vazgeçin. Demokrasiyi esas alana bir mantıkla olaylara bakınız. Anayasayı değiştirmek çok önemli değil. Önemli olan onun ruhunu, mantığını değiştirmek. Halkın hakları için yapmak, herkesi kucaklayacak bir Anayasa yapmaktır. Yoksa yeni bir Anayasa da olsa halklar onu kabul etmeyecektir. 90 yıl önceki bir Anayasa bile şimdikinden ve getirdiği değişikliklerden daha ilerici daha demokrasiyi pekiştiren bir ruha sahipti. 1921 Anayasasını bugün halklarımız arıyor" dedi.
    Türk, konuşmasında siyasi yasaklı olmasının vatandaşlarla birlikte olmasına engel olamayacağını da söyledi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

senin komuştuğun yetmedimi densiz konuştukca batıyorsun yeter artık suratsız fare

Kullanıcı Bilgi Menüsü

şu adam soy ismini değiştirsin ya aslında toplum olarak öyle bir kampanya başlatalım türke kurşun sıkanın türk soy ismini taşımaması , benim böyle bir fikrim var şu ahmet Türk denen hainin türk soy ismini kulanmaması

Kullanıcı Bilgi Menüsü

haklısın kardeşim soyisim konusunda soyu soyzuz olana soyadı bile gerekmez biz bunun soyadını soysuz olarak değiştirelim bende bir öneri ne mutlu sadece türküm diyene diyebilene

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ahmet türk'ün soy isminin...."türk" olması utanç verici diyelim....
    peki kendi "türk" olan vatandaşların....bu darbe anayasasını savıunması ve bundan utanmaması çok mu onur verici....
    sahi siz bundan utanmıyor musunuz....
    ben bir türk olarak.....bu darbe anayasasından utanıyorum...keşke her onurlu "türk...ahmet türk kadar bu anayasadan utanmayı bilseydi....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı erdal05 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    ahmet türk'ün soy isminin...."türk" olması utanç verici diyelim....
    peki kendi "türk" olan vatandaşların....bu darbe anayasasını savıunması ve bundan utanmaması çok mu onur verici....
    sahi siz bundan utanmıyor musunuz....
    ben bir türk olarak.....bu darbe anayasasından utanıyorum...keşke her onurlu "türk...ahmet türk kadar bu anayasadan utanmayı bilseydi....
    erdal kardeş utancınızı ifade etmeniz bayağı bir zaman almış 28yıl ki maddeleri söylerseniz utandığınız maddeleri size hak verelim kaldıki tartıtığınız anayasa 89 gibi oyla kabul edildi şimdiki 47 le dayadılıyor saygılar

Kullanıcı Bilgi Menüsü

toycan dostum....
    sana darbelerin kötülüğünden bahsetmeyeceğim...son iki darbeye de aslında yaşınız erişmiş...
    bunu yaşayarak görmen lazımdı...görmemişsiniz...ne desem boş....
    darbe sonrası...bir dayatmayla anayasaya evet denilmesi sizce meşru öyle mi...
    ve aslında darbe sizce meşru olmalı ki....darbe anayasasıda doğal olarak meşru...
    biz demokrasiden bahsediyoruz....türk halkının özgür iradesinden ve onun sandığa yansımasından....
    halkı kandırıuyolar diyosanız...aslında darbe anayasasını savunan muhalefet daha fazla....
    iktidar bu konuda yalnız sayılır...yanında bir başka parti ve bazı sivil toplum kuruluşları var...
    demek ki muhalefetin referandumda....halkı ikna etmesi daha kolay....
    korkunuz nedir ki...
    şu özgür ortamda türk halkına güvenmiyor musunuz yoksa...
    buyrun referanduma gidelim.....sen "hayır" de....ben "evet".......

Kullanıcı Bilgi Menüsü

o günleri yaşayan biri olarak konuşuyorum o günlerde neler çektiğimiz ayrı birşey ama benim sorum hangi maddelerden rahatsız olduğun yönündeyi insanları itham etmek kolay hergün kaç kişinin öldürüldüğünü hatırlarsın aclık vb cabası bizimle her dahim oynayanlar ogünlerde galip geldi ben 89 oy almış anayasa tartışılıyorda 47 le sunulan anayasa yerseniz sesiniz çıkmıyor diyorum 3gün süre veriliyor demokrasi deniyor çelişki bu illa siz evet ben hayır diyorum benim dertim dokunulmazlıkları kaldırsalar askerdeki gibi kendi çürüklerini de temizleseler daha samimi olurlar bende durmak yok yola devam derimki benim gibi düşünenlerde aynısını haykırır diyorum

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bence darbeye geç bile kalındı darbe karşıtı arkadaşlar gözünüzdeki at gözlüklerini çıkarın başka ülkelerde bu ikdidarı sekiz yıl yaşatmazlar bana göre bunlar sadece yol yapıyor başka hizmetleride bizleri kürt türk alevi sunni diye böldüler dinciyiz deyip koskoca deniz feneri ile soyguna gittiler soygundan aldığı paraları gemicikler ve taraflarına oy karşılığı para olarak verdiler bu iktidar döneminde sadece yolsuzlukları hırsızlıkları yol yaparak yolsuzlukları örttüler bence darbeye geç kalındı ne demişler küçük hırsız el feneri büyük hırsız deniz feneri kullanırmış saygılarımla ne mutlu türküm diyene diyebilene

Kullanıcı Bilgi Menüsü

yakupkadri arkadaşıma cevap vermeye gerek yok...o hala "nerde o eski darbeler" türküsünü çığırıyoo....sen, kendin çal kendin oyna arkadaşım....
    o devirler bitti...kendin çalıp kendin oynadıktan sona da....oturup bol bol ağlayabilirsin...
    ....
    toycan arkadaşım....hangi maddeler diyosun....ben anayasanın ruhundan bahsediyorum...anayasaya askerin hakimliğinden...sivil olmayışından...bireyin değil,devletin ilk önce baz alınmasından...
    bak artık demokrasiye geçtik...bu yeni dönemde....bir partinin kaç alması önemli değil ki....zaten bir parti için % 47 çok büyük bir rakamdır...ve bir çok partinin rüyasında bile göremeyeceği halk kitlesidir...
    dolayısı ile sivil bir ortamda % 47 oy almış bir parti ki bu hangi parti olursa olsun....anayasayı değiştirmeyecekte....kim değiştirecek allahını seversen...
    tabi şu var...anayasayıo değiştirecek irade...bu darbe anayasasından utanç duymalıdır...yoksa birt anlamı yok...utanç duyanlar değiştirmek istiyor....duymayanlar canını dişine takarak savunuyor...olay bu...
    dert birey olmak...özgür olmak......başka bir şey değil...
    ve bu anayasayı değiştirdiğimiz gün ....ülkemin önü açılacak...ekonomi de dahil...yol alacağız...yoksa on yıllardır eşelendiğimiz gibi...oynı yerde otlanacağız....

Sayfa 1/4 1234 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri