Þeker için Þifalý Bitkiler
acý bakla
Semen Lupini þeker hastalýðýna karþý kullanýlýr.
ceviz
Yapraklarý ve kabuklarýyla hazýrlanan ilaçlar kaný temizler, kansýzlýðý giderir. Ýshal ve dizanteriyi keser. Verem ve þeker hastalýðýnda hem besleyici, hem de tedavi edicidir. Saç ve elleri boyamakta da kullanýlýr. Bitki bilimcilere göre bol miktarda A, B1, B2, C, E ve K vitaminleri ile Chinon Juglon adlý aktif madde içeren cevizin hem içi, hem aðacýnýn kabuklarý hem de yapraklarý pek çok saðlýk sorununa iyi geliyor. Her sabah kahvaltýda bir miktar ceviz içi yenmesinin zekayý geliþtirdiðini belirten uzmanlar, yeþil ceviz meyvelerinin kabuklarý kaynatýlarak içildiðinde erkeklerde cinsel gücü artýrdýðýný belirtti. Vücudu besleyip güçlendiren cevizin yararlarýndan bazýlarý þöyle sýralanýyor: • Nasýrlar üzerine konulan ceviz yaðý zamanla bunlarýn yok olmasýný saðlar. • Taze dallarýn kabuklarý ve meyvelerinin kabuklarý ile karýþtýrýlýp kaynatýlarak elde edilen sývý mideyi kuvvetlendirir. • Ceviz yapraklarýndan yapýlan çay iþtah açar, mideyi kuvvetlendirir, boðaz hastalýklarýna iyi gelir. • Bir miktar ceviz yapraðý banyo suyuna karýþtýrýlýrsa cilt hastalýklarýna iyi gelir. • Ceviz yapraklarý piþirilerek çýbanlarýn üzerine sarýlýrsa iyileþmesini saðlar. • Ceviz yaðý yüz lekelerinin üzerine sürülüp masaj yapýlýrsa lekeler yok olur.
hünnap
Jujubae Göðüs yumuþatýcý, öksürük kesici, müshil ve kan temizleyicidir. þeker hastalýðýna karþý da kullanýlýr.
kýsa mahmut
Chamaedrys midevi, uyarýcý, þeker hastalýðýna karþý etkilidir.
mahlep
Pruni mahaleb Afrodizyak, balgam söktürücü, nefes darlýðý ve prostat için, ayrýca þeker hastalýðýna karþý kullanýlýr.
mersin yaðý
Oleum Myrti Dahilen bronþit, verem ve belsoðukluðu gibi hastalýklarýn tedavisinde ve þeker hastalýðýna karþý kullanýlmaktadýr.
pancar
Karaciðerin düzenli çalýþmasýný saðlar. Kansýzlýðý giderir. þeker hastalýðý ve vereme karþý korur. Mide ve barsaklarý kuvvetlendirir. Sinirleri yatýþtýrýr.
susam yaðý
Oleum Sesami Dahilen müshil olarak etkilidir. þeker hastalýðýna karþý da kullanýlýr.
taflan
Yapraklardan elde edilen taflan suyu öksürük dindirici olarak kullanýlýr.Taze meyveleriyse meyve olarak yenilmektedir. Kurutulmuþ meyvelerinin tohumlarýysa þeker hastalýðýna karþý kullanýlýr.Tâze meyveleri taþ düþürücü olarak da kullanýlmaktadýr.
üvez
Özellikle bir þeker olan üvez þeker hastalarý rejimi için iyi bir tatlandýrýcýdýr. Meyveleri ve yapraklarý kabýz edicidir. Yine meyveleri idrar söktürücü, kadýnlarda âdetleri kolaylaþtýrýcý etkilere sâhiptir. Meyveler C vitaminince zengindir. Yapraklarýnýn çayý þeker hastalýðýna karþý kan þekerini düþürücü olarak kullanýlmaktadir. Zararsýzdýr.
zahter
Saturejae hortensis þeker hastalýðýna karþý kullanýlýr.


Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri