Kahvaltıyı atlamak. Sabah kahvaltısını yarım bir tostla geçiştirmek ya da daha kötüsü, tamamen atlamak gün içinde çok daha fazla yemeye neden olur. Oysa kahvaltıda iki dilim kepek ekmeği, meyve, bal veya reçelle tamamlanacak bir mönü metabolizma için yerinde bir başlangıç olur. Böylece, öğle yemeğinde de aşırı yemek yemek önlenir. Yenilenlerin listesini tutmamak. Yenilen her şeyin not edildiği bir defter tutmak zor olabilir ancak hiç olmazsa gün boyunca alınan gıdaların farkında olmakta fayda vardır. Böylece istenmeyen kilolar daha rahat engellenir. “Light” ürünlere saldırmak. Çoğu “light” ürün düşük yağ oranını daha fazla şeker kullanarak dengeler ve çoğu zaman orjinalinden daha fazla kalori içerir. Örneğin diyet kekler 700 kalori içerebilir. Oysa akşamüstü atıştırmak için yenilenlerin kalori 300’ü geçmemelidir. Su içmemek. Su kaybı riski bir yana, yeterli su içmemek açlık hissi verebilir. Günde en az 8-10 bardak su içmek gerekir. Bu miktar fazla gözükse de kalkar kalkmaz ve yatmadan, öğünlerde ve tuvaletten sonra birer bardak su içmek vücudun günlük ihtiyacını karşılayacaktır. Çok fazla meyve suyu içmek. Gazlı içeceklere oranla çok daha faydalı olmakla beraber asıl tercih edilmesi gereken taze meyveler olmalıdır. Taze meyvelerdeki lif kişiyi daha tok tutar. Her zaman sebze tercih etmek. Elbette sebze sağlıklı ve formda bir vücut için harika bir seçimdir. Ancak sebze yemekleri çoğunlukla bol yağla pişirilir, restoranlardaki ise genelde kremalı soslarla tamamlanır. Bunlar boşu boşuna alınmış kilo demektir. Sebzeler ızgara yapılmalı veya buharda pişirilmelidir.
Balıklı sandviçlere “kanmak”. Genellikle mayonezle kombine edilen balıklı sandviçler, özellikle “fast food” mönülerinde kızartılarak ve yanına patates eklenerek sunulur. Bunların yerine ızgara tavuklu, tercihen kepek ekmeğine bir sandviç tercih edilmelidir. Ara öğünleri atlamak. Kalori miktarını azaltmak için ara öğünlerden vazgeçmek, daha fazla acıkmaya ve dolayısıyla bir sonraki öğünde daha fazla yemeye neden olur. Asla tatlı yememek. Tatlıdan ömür boyu uzak durmak çok gerçekçi bir hedef değildir. Tatlı yememek için çabalamak bir noktada direncin kırılmasına ve tatlılara saldırmaya neden olur. Bu yüzden arada bir az miktarda tatlı yenmeli. Hiç yağ almamak. Vücudun yağa ihtiyacı vardır. Yağ alımını tamamen durdurmak yerine gerekli oranda yağ sağlıklı kaynaklardan alınabilir. En yararlı kaynak da ızgara balık olabilir. Açlık diyetlerine başvurmak. Hızlı sonuç almak adına başvurulan açlık diyetleri sağlık için ciddi risk oluşturur. Ayrıca bu yöntem metabolizmayı yavaşlatır ve az miktarda bile olsa yenilen her şey yağ olarak depolanır. İmkansız hedefler koymak. Diyetin ilk haftasında 2-3 kilo birden verilebilir. Ancak bunun böyle devam etmesi çok zordur. Haftada yarım veya bir kilo vereceğiniz bir diyet daha kalıcı olur. Egzersiz bahanesiyle çok yemek. Çoğu kişi yaktığı kaloriyi fazla, aldıklarınıysa az hesaplamaya eğilimlidirler. Yoğun egzersiz yapılan günlerde bile yenilenlere dikkat edilmelidir. Hızlı karın doyurmak. Beynin doyma hissini algılaması 20 dakika sürer. Bu nedenle hızlı yemek fark etmeden fazla yemeye neden olur. Her şeyi yemek. Porsiyon boyutlarının küçük tutulması sağlıklı bir beslenmenin ve kilo kaybının temel şartıdır. Bir restoranda yemek ısmarlarken yalnızca yarısının servis edilmesi, gerisinin paket yapılması istenebilir. Çok fazla kahve içmek. Kahve içmek bir süreliğine metabolizmayı hızlandırsa da bu kilo vermek için bir yöntem değildir. Üstelik çok fazla kafein su kaybına neden olur.
Yer imleri