Gül Aðacý
Latincesi Aniba Rosaeodora olup tropikal bölgelerde yetiþen bir aðaçtýr. 19. yüzyýlda Ýngiltere’de mobilya sanayinde kullanýlmaya baþlanmýþtýr. Amozonlar tarafýndan yaralanmalar ve ciltte kullanýlmaktaydý. Günümüzde kürdan yapýmýnda kullanýlan gül aðacý ayný zamanda sabun yapýmýnda ve yiyecek ve içeceklere tat vermek için çiçeði kullanýlmaktadýr. Gül aðacý aromatik yaðý tatlý, çiçek ve aðacý andýran kokuda bir yaðdýr. Yumuþatýcý, iyileþtirici, kaslardaki gevþemeyi saðlayýcý, tonik, sakinleþtirici ve deodorant etkiye sahiptir.
Kozmetikte Kullaným
Bütün cilt problemlerinde, özellikle aknede, yara izlerinde, buruþuk ve solmuþ ciltte, kuru ciltlerde, derinlemesine gevþeme saðlamakta ve tonik olarak kullanýlýr.
Kullaným Þekli
Masaj tarzýnda, banyoda ve buðu tarzýnda uygulanmaktadýr. Yüzün ve cildin temizlenmesi için masaj tarzýnda uygulanýr. Kullanýlmadan önce dilüe edilmelidir.


Teþekkur:
Beðeni: 


Alýntý

Yer imleri