Doðan Hýzlan / Türk Edebiyatý / Deneme / Yapý Kredi Yayýnlarý

“Bütün düþündüklerimizi yazabilir, aklýmýzdan her geçeni söyleyebilir miyiz? Kendimize sakladýðýmýz gizli ve özel dünya, gerçeklerin kaçta kaçýnýn örtüsüdür? Dýþýmýzdaki sansürden söz ederiz de kendi kendimizi sansürü bir türlü bilinçaltýndan bilince çýkarmayýz.”

Kitaplar Kitabý ve Saklý Su adlý eserleri ile tanýdýðýmýz gazeteci-yazar Doðaz Hýzlan’ýn “Güncelin Çaðrýsý”na kulak vererek yazdýðý denemeler. Klasik müzikten hayvan haklarýna, özel radyolardan bestseller’lara pek çok konuda, “belleðin ihanetine razý olmayan” bir yaþama kültürü ustasýnýn kaleminden çýkmýþ yazýlar.

Ýçindekiler:

Kitap Çalmak, Sanatçý Kimdir, Sanatta Azýnlýk Haklarý, Þiir Herkestedir, Edebiyat Irkçýlýðý Lanetliyor, Çok Þey Borçluyuz, Deðeri Kalmadý, Sanatýn 70 Yýlý, Ýþte Modern Türk Yargýcý, Antalya’da Kýþ Güneþi, Yaþamak ve Yaþatmak Bir Kültürdür, Bosna Saðcýlara Tunceli Solculara, Kimliklerimiz Lütfen, Ýçimizdeki Sansür, Ana Dilini Kullanmak, Yazdýðýný Yaþatmak, Medyatör, Çamlýca Yolunda, Terk Edilmiþ Bir Kentten Notlar, Desteklemeye Mecburuz, Ýslam’ý Sanata Düþman Etmeyin, Tek Bacakla Yürümeyin Beyler, Ya Sanatçýlar Olmasaydý, Tatil Üzerine Düþünceler, Dolmakalemi Bir Bilene Sorun, Þimdi Ben Bu Ýmzayý Niye Verdim, Yeni Yýl Düþleri, Bir Sürgün Hikayesi, Çöllerden Paris Caddelerine, Dostum Ýlhan Selçuk, Erdal Bey Hep Kendi Kaldý, Onat Kutlar Ýçin, Bende Yaþayacak, Mutlu Olmak Varken, Yarýn Diye Bir Þey, Mutsuzluðun Resmi, Neden Unuturuz, Bir Dostun Yüreði Durdu.