Star gazetesi köþe yazarý Yaðmur Atsýz, dün 'Atatürk'ü Atatürk'ten korumak' baþlýðýyla Atatürk'ün Nutuk kitabýnýn bazý bölümlerinin kitaptan çýkartýldýðýný ileri sürdü.
Ünlü Türk milliyetçisi Nihal Atsýz'ýn oðlu olan Yaðmur Atsýz, Fethi Naci'nin 1970'lerde '100 Soruda...' isimli kitap dizisi yayýnlandýðýný, burada 100 sual sorulduðunu ve bunlardan birinin de '100 Soruda Atatürk' yazýsýnýn bulunduðunu yazdý. Fethi Naci'nin kaleme aldýðý kitap için Yaðmur Atsýz þöyle yazdý:
"Evrak sahtekârlýðý Kemalistlerin pek sevdiði bir meþgaledir. Onun içindir ki Yüce Önder Atatürk'le ilgili metinleri sýk sýk 'inceleyerek' içlerindeki 'lüzumsuz' pasajlarý atmayý görev addederler. Böylece Yüce Önder'i yücelttiklerini sanýrlar ama bu davranýþlarýyla aslýnda ona hakaret ettiklerini idrak edemeyecek kadar da ferâset fukarâsýdýrlar. Ben onun için müteaddid vesîlelerle Atatürk'ü bu tâife 'sayesinde' deðil onlara 'raðmen' sevip saydýðýmý belirtme gereði duymuþumdur. Ben onu okurken öðrendim ki meðer o hani bazý 'Nöbetçi Kemalislerin' sözüm ona baþucu kitabý olan ve aslýnda bir ideolojik metin deðil bir tür faaliyet raporu olmasý hasebiyle zaten açýp okumadýklarý bundan belli 'Nutuk' da kaç yerinden makaslanmýþ. Makaslayan da kim, biliyor musunuz? Kemalistin önde gideni Behçet Kemal Çaðlar! Bay Behçet üþenmemiþ, oturup o metnin içinden 'halka zararlý' olabilecek kýsýmlarý bir bir ayýklamýþ. Çünkü malum, halk odun kafalý olduðu için öyle her þeyi bilmesi doðru deðildir. Atatürk'ün 'Nutuk' unu makaslamýþtýr, be! Ýnsanýn nutku tutulur! Atatürk'ü o kadar seviyorlar ki onu bizzat Atatürk'ten esirgiyorlar! Bunlar gerçek Atatürk'le yüz yüze gelseler muhtemelen onu da 'Atatürk'ü Koruma Kaanûnu'ndan içeri atarlardý."

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri