Fare misin Yoksa Insan mi?
Adamin biri kendini fare zannettigi için akil hastenesine düsmüs. Tedavisibittikten sonra doktor sormus. Simdi sen bir fare misin yoksa insan mi?Deli : Fare olur mu doktor bey ben bir insanim.Doktor : O zaman artik gidebilirsin iyilestinartik demis. Deli kapidan çikmisve imdaaaaaat diye bagirarak tekrar içeri girmis doktor ne oldu demis...Deli : Bir kedi gördüm de ondan korktum demis.Doktor : Sen hani sen artik kendini bir fare zannetmiyordun demis.Deli : Ben fareolmadigimi biliyorum da kedi nerden bilsin demis...
Saglik Bakani
Akil hastenesini gezen saglik bakani bir hastanin yanina yaklasmis. Hasta onabakmis,- Yeni mi düstün?..- Hayir, ben saglik bakaniyim. Buraya sizleri ziyaret etmek için geldim...- Heh heh heh, saglik bakaniymis... Bende Napolyon Bonapart, memnun oldum.
Gökkusagi
Iki deli, yagmurdan sonra, kumasi yirtik, pasli bir semsiyeyi açmislar, yoldagidiyorlardi. Birincisi, gökkusagini gösterdi :- Bak bak...Ikinci bakti ve birden sinirlendi :- Hükümet böyle seyler için para harciyor da, bizim gibi deliler için dogrudürüst bir hastane bile yaptirmiyor...
Sapan
Adamin biri aklini sapanla bozmus. Nerede bir karis lastik bulsa hemen sapanyapip evlerin camina tas atiyormus. Sonunda akil hastanesine kapatmislar. Gelzaman git zaman adam birgün bashekimin odasina gitmis- Ben artik akillandim. Beni çikarin, demis. Bashekim :- Peki seni çikarirsak ne yapacaksin?- Evlenecegim.- Evlenince ne yapacaksin?- Gelini alip gerdek odasina getirecegim.- Sonra?- Önce duvagini sonra gelinligini çikaracagim.Doktor heyecanlanmis :- Sonra, sonra?- Sonra sütyenini çikaracagim.- Eee, sonra?- Sonra kilotunu çikaracagim.Doktor iyice heyecanlanis artik :- Anlat, anlat sonra?- Kilotunun lastigini çikarip sapan yapacagim...
Yer imleri