REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: kiraz her derde deva

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart kiraz her derde deva

kiraz her derde deva

İdrar söktürücü özelliği ile böbreklerin dostu olan kiraz, vücutta biriken zehirli maddelerin karaciğer ve böbrek yoluyla dışarıya atılmasını sağlıyor. Bu sayede yaş olarak tüketilen kiraz meyvesi, ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasını sağladığı için romatizma ve gut hastalıklarıyla eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde kullanılıyor. Kirazın bir diğer önemli özelliği ise kabızlık giderici olması. Özellikle bayat yenilen yemeklerin, pastırma, sucuk gibi gıdaların zararlarını önleyen kiraz, aynı zamanda kandaki zararlı maddelerin vücuttan atılmasını ve kanın temizlenmesini, yüzde oluşan sivilcelerin gitmesini sağlıyor. Kiraz suyunun yüz ve boyun kısımlarına sürülmesinin derideki bir takım kırışıklıkları önlediği ve giderdiği belirtiliyor. Karaciğerin dostu olan kiraz, hastalıklar sonucunda fazla ilaç tüketimi, nikotinin vücuttan atılması ve zehirlenmeler sonucu zorlanan karaciğerin yükünü hafifleterek iyileşmesine yardım ediyor. Kirazda bulunan levüloz adlı şekerin rahat sindirilmesi nedeniyle, şeker hastaları da rahatlıkla kiraz yiyebiliyor. İçerdiği madensel tuzlar ve vitaminler nedeniyle hastalıklara karşı dayanıklılığı artıran kiraz, yapısındaki bol fosforuyla da sinirleri kuvvetlendirerek sakinlik sağlıyor. A vitamininin önemli bir kaynağı olan karoteni içeren kiraz, göz hastaları için de tavsiye edilen meyve özelliğini taşıyor.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

abi ben kirazı çok severim hele dolaptan çıkmış kiraz gibisi yoktur bir de kiraz memleketi yani amasyada okuduysanız kirazı sevmemeniz mümkün degildir ama ben bu kirazdan tırsıyorum yaw abi ne zaman aldıysam içinden kurtlar çıktı belki de tadı bu yüzden güzeldi ama görünce sogudum bu meyvadan

Kullanıcı Bilgi Menüsü

okinova kardeşim kiraz dalında güzeldir.ben ağacında yemeyi cok severim...

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Her neyse, kiraz mevsimi geldi diyorsunuz...
    Herkes dalında bulamaz yanlız..
    Afiyet olsun... Haftaya biraz daha ucuzlar..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

okinava her kirazı tek tek inceleme at ağzına gitsin kıymalı kiraz bunlar etin kilosu kaç para biliyon mu sen
    bedavadan bulmuşun bi de beğenmiyon

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı umuter Nickli Üyeden Alıntı
    okinava her kirazı tek tek inceleme at ağzına gitsin kıymalı kiraz bunlar etin kilosu kaç para biliyon mu sen
    bedavadan bulmuşun bi de beğenmiyon

umuter kirazdaki lezzet bu kurtlardan ileri geliyor aslında neyse bakmadan yemek daha iyi galiba

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

bu kurtlar yüzünden hiç kirazı incelemeden yiyemiyorumki

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri