Boca Juniors'ýn internet sitesinde yapýlan ankette Maradona’dan fazla oy toplayan Oscar Cordoba, efsane unvanýný aldý.
Yüz binden fazla oy
Oscar Cordoba... Beþiktaþ’ýn 100. yýldaki þampiyonluðunda baþrolü oynayan Kolombiyalý file bekçisi, Siyah-Beyazlý ekibin Türkiye Kupasý zaferinde de büyük pay sahibiydi. Ancak Galatasaray maçý sonrasýnda Beþiktaþ Yönetimi tecrübeli eldiven ile sözleþme yenilememe kararý almýþtý. Oscar Cordoba’ya talip olan Boca Juniors’un internet sitesinde baþlatýlan ankette yýldýz oyuncuya taraftarlar kucak açtý. Tarihindeki efsaneleri seçen taraftarlar, Oscar Cordoba’ya tam 122 bin 578 oy verdi ve ilk sýraya oturttu.
Batistuta, Riquelme...
Boca’da 2 sezon forma giyen Oscar, dünyanýn gelmiþ geçmiþ en iyi futbolcusu olarak gösterilen Diego Armando Maradona’dan da fazla oy topladý. 92 bin 595 oy alan Maradona, Cordoba’nýn tam 30 bin oy gerisinde kaldý. Sarý-Lacivertli ekibin tarihinde önemli yer tutan Riquelme, Palermo, Benitez ve Batistuta gibi efsane oyuncular da Cordoba’nýn gölgesinde kaldý. Arjantin’in en köklü kulübü olarak gösterilen Boca’dan teklif aldýðýný doðrulayan Kolombiyalý file bekçisi, “Benim için Boca dýþýnda bir seçenek yok. Eðer anlaþamazsak futbolu býrakabilirim'' ifadesini kullanmýþtý.
Taraftarlar unutmadý
Ligin bitimiyle birlikte sabah saatlerinde Türkiye’den ayrýlan Cordoba’ya havaalanýnda Siyah-Beyazlý taraftarlar büyük sevgi gösterisinde bulundu. “Seni hiç bir zaman unutmayacaðýz'' yazýlý bir pankart açan Beþiktaþlý taraftarlarýn gözyaþlarýný tutamadýðý gözlendi. Ýstanbul’da mutlu günler geçirdiðini söyleyen Cordoba, “Benim için Beþiktaþ önemliydi. Fenerbahçe ve Galatasaray’ýn son maçlarýný dahi izlemedim. Beþiktaþ Yönetimi’ne ve taraftarlarýna üzüntülü anlar yaþattýysam özür dilerim. Beþiktaþ’ta beni en çok mutlu eden taraftarlarýn bana ve aileme olan sevgi, saygýsýydý'' dedi.

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri