Baþvuran kiþinin medeni haklarý kullanma ehliyetine sahip ve Dernekler Yasasý'nýn derneklere üye olma þartlarýný taþýmasý gerekir. Türkiye profesyonel spor liglerinde, takýmlarý; BJK ile ayný kümede bulunan kulüplerin üyeleri kulübe üye olamazlar. Bu statüde olan üyelerin üyelikleri askýya alýnýr.
A fýkrasýndaki nitelikleri taþýyan ve istekli olan kiþinin kulübe üye olabilmesi için on yýlýný doldurmuþ iki asil üye tarafýndan takdimi þarttýr. Üye olmak isteyen, kulüp merkezinden alacaðý basýlý üyelik baþvuru formundaki bilgileri doldurur ve iki asil üye ile birlikte imza eder. ÜYE ADAYI, ÜYELÝK BAÞVURU FORMUNDA BEYAN ETTÝÐÝ BÝLGÝLERÝN DOÐRULUÐUNU ONAYLAR .BU ÜYELÝK BAÞVURU FORMUNA KULÜP GÝRÝÞ ÜCRETÝYLE, YILLIK AÝDATIN KULÜP VEZNESÝNE VEYA KULÜBÜN GÖSTERECEÐÝ BANKADAKÝ HESABA YATIRILDIÐINA DAÝR MAKBUZ ÝLE BAÞVURUDAN EN FAZLA 3 AY ÖNCEKÝ TARÝHÝ TAÞIYAN NOTER TASDÝKLÝ NÜFUS CÜZDAN SURETÝNÝ, ÝKAMETGAH BEYANNAMESÝNÝ VE ADLÝ SÝCÝL BELGESÝNÝ EKLEMEK ZORUNDADIR. BAÞVURU ÜZERÝNE ADAY BAÞVURU NUMARASI VERÝLÝR.
Yönetim Kurulu, bu ÜYELÝK BAÞVURU FORMUNU bir hafta içinde Seçme ve Sicil Kurulu'na alýndý belgesi karþýlýðý verir ve ayný süre içinde kulüp binasýnda askýya çýkarýr. Seçme ve Sicil Kurulu, adý geçen hakkýnda yapacaðý inceleme sonucunu, baþvurusuna karþýlýk olarak bildirilmek üzere on beþ gün içinde Yönetim Kurulu'na verir. Yönetim Kurulu'nun vereceði karar kesindir.
- Üyeliðe kabul edilmeyenlerin giriþ ücreti ve yýllýk aidatlarý iade edilir.
Kulübe büyük yararý, maddi ve manevi yardýmý dokunmuþ veya dokunacak olan kiþilere Yönetim Kurulu'nun önerisi ve Divan Kurulu'nun uygun görmesi ile onur üyeliði verilir. Bu kiþiler Divan Kurulu'nun doðal üyesi olup diledikleri takdirde Divan Kurulu ve Genel Kurul toplantýlarýna katýlabilirler. Ancak, onur üyeliði asli üyeliðe dönüþmedikçe seçme seçilme haklarý yoktur.
Kulübe üye olan lisanslý faal sporcular organlara katýlamazlar.
SPORU GEREK KULÜPTE GEREKSE KULÜBÜN ÝZNÝYLE DÝÐER BÝR KULÜPTE BIRAKAN, AÞAÐIDA NÝTELÝKLERÝ YAZILI OLAN KÝÞÝLER, SPORU BIRAKTIKLARI TARÝHTEN ÝTÝBAREN BAÞVURMALARI HALÝNDE KENDÝLERÝNDEN GÝRÝÞ AÝDATI ALINMAKSIZIN KULÜBE ASÝL ÜYE OLARAK ALINABÝLÝRLER. KÝÞÝNÝN LÝSANSLI SPORCU OLARAK KULÜPTE GEÇÝRDÝÐÝ SÜRE, ÜYELÝK SÜRESÝ HESAPLANMASINDA DÝKKATE ALINIR.
Aralýksýz en az 3 yýl kulübün faaliyet gösterdiði spor dallarýnda sporcu olarak resmi veya temsili yarýþmalara katýlmýþ olanlar,
Kulübün sporcularýndan olup, uluslararasý yarýþmalara katýlmýþ olanlar,
Spor dallarýnda, Türkiye veya Ýstanbul birinciliklerinde veya temsili yarýþmalarda ilk üç sýrayý almýþ sporcular, sporu saðlýk durumu nedeniyle kulüpte býrakmýþ olanlar.
Kulübün asli üyelerinin - vefat edenler de dahil - eþleri ile 30 yaþýný aþmamýþ çocuklarý genel kurallar çerçevesinde Kulübe üye olmak istedikleri takdirde bunlardan giriþ ücretinin 1/4'ü alýnýr.
Kulüp üyelerinin ödeyeceði yýllýk aidat tutarý ile üye giriþ ücreti her yýl yapýlan ÝDARÝ VE MALÝ GENEL KURUL'CA belirlenir. Giriþ ücreti 2 milyar TL, yýllýk aidat 50 milyon TL'dir
Yýllýk aidatýný ödemeyen üyeyi Yönetim Kurulu ödemeye çaðýrýr. Bu bildirime raðmen 30 gün içerisinde ödemeyi yapmayan üyenin üyeliði askýya alýnýr. Üyeliði askýya alýnan üyeler, Genel Kurul ve Divan Kurullarýna katýlýp oy kullanamayacaklarý gibi organlara da seçilemez. Seçilmiþ olan varsa bu tür üyenin seçimi geçersiz sayýlýr. Tüzüðün 10. maddesinde belirlenen yýllýk aidatýný son ödeme günü olan 31 Ekim tarihi itibariyle 3 yýl üst üste ödemeyen üyenin kulüp üyeliði Yönetim Kurulunca silinir. Ancak borcu olan üyeler yýllýk aidatýn son ödeme günü olan 31 Ekim tarihine kadar 1. yýlý geçirenler, ÖDEME TARÝHÝNDE GEÇERLÝ OLAN YILLIK AÝDATIN 2 katýný , 2. yýlý geçirenler ÖDEME TARÝHÝNDE GEÇERLÝ OLAN YILLIK AÝDATIN 5 katýný ödemeleri halinde üyelikleri devam eder. ÜYE YILLIK AÝDAT BORÇLARINDA KULÜPTE TUTULAN DEFTER KAYITLARI ESASTIR.
Üyelikten çýkma, yazýlý istekle olur. Bu isteðin Yönetim Kurulu Baþkanlýðý'na yapýlmasý zorunludur.
Üyelikten çýkarýlma, Disiplin Kurulu kararý ile olur. Karar, Yönetim Kurulu tarafýndan ilgiliye yazýlý olarak bildirilir.
Yasal engeli olan veya sonradan ortaya çýkan üyenin üyeliði düþer. Bu kiþinin kaydý, Yönetim Kurulu'nun yazýlý olarak bildirmesi üzerine Seçme ve Sicil Kurulu tarafýndan silinir.
Üye kayýt defterinde yazýlý olan adresini deðiþtiren üyeler, yeni adresini 30 gün içinde Kulübe bildirmek zorundadýr. Aksi halde üyenin kulüpte kayýtlý adresine yapýlan tebligatlar geçerlidir. Üye yýllýk ödenti ve katýlma payý borçlarýna iliþkin gönderilmesi gerekecek bildirimler ile disiplin cezalarý iadeli taahhütlü olarak gönderilir.

Not :Bjk resmi sitesinden alýntýdýr... Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.