Salavat-ý Þerife Getirmenin Faziletleri
Efendimiz Aleyhisselam buyurdu:
- Bana en yakýn olanlar, üzerime en çok salavat getirenler olacaktir.
- Üzerime salavat getirirseniz Allah da (c.c) sizin üzerinize salavat getirir.
- Bana salavat getirin. Nerede olursanýz olun salavatýnýz bana ulaþýr.
- Allah Teala (C.C) buyurdu: "Bir defa salavat getirene Ben ve meleklerim on defa salavat getiririz."
- Cuma günü ve geceleri üzerime (100) defa salavat getirenin Allah Teala (c.c) otuzu dünyaya, yetmiþi ahirete ait olmak üzere yüz hacetini kabul eder.
- Dua ile sema arasýnda bir engel vardýr. Üzerime salavat getirilince engel açýlýr, dua yerine ulaþýr.
- Sünnetimi ihya eden, üzerime salavat getiren, darda kalanlara yardýmda bulunanlar kýyamet gününde arþýn gölgesinde olacaklardir.
- Sýrat üzerinde kalmýþ, hurma yapraðý gibi tirtir titreyen bir adam gördüm .O anda üzerime getirdigi salavat-i þerife gelip o durumdan onu kurtardý.
- Dün gece acayip bir þey gördüm. Adamýn biri Sýrat üzerinde düþüp kalkýyordu. O anda üzerime getirdiði salavat geldi. Elinden tuttuðu gibi Sýrat'tan geçirdi.
- Meclislerinizi salavat ile süsleyiniz.,
- Kiyamet günü büyük ecir almak isteyen, üzerime salavat getirsin.
- Cuma günü üzerime (80) kere salavat getirenin ****en senelik günahi affolunur.
- Üzerime salavat getirilmeden yapilan hiçbir dua kabul olunmaz.
- Karsilaþan iki mü 'min salavat getirerek musafaha ederlerse, geçmiþ ve gelecek günahlari bagýþlanir. - Üzerime (100) defa salavat getirene, Allâh (c.c.) bin defa rahmet nazarý ile bakar. Iþtiyakla daha fazla getiren için kiyamet gününde þefaat ve þahitlik ederim.
- Üzerime bir günde (1000) defa salavat getiren kimseye cennetteki makamý gösterilmedikçe ölmez.
- Cuma günü üzerime (100) defa salavat-i serife getiren kimse kýyamette öyle bir nur ile gelecek ki, eðer o nur bütün mahþer ehline taksim edilse hepsine yeterdi.
- Ömrünü boþ yere heba eden kisinin kaybettigi zamani telafi etmesi için salavat-i þerife ile meþgul olmalidir. Eger bütün Ömrünü ibadetle geçirmiþ olsan sonra bir defa salavat-i serife getirsen, getirdigin salavat bütün ibadetlerinden daha aðýr gelirdi. Çünkü sen kendi gücün nispetinde salavat getirmektesin.
Allah Teala da (C.C) Rububiyyeti hesabýyla senin bir salavatýna karþýlýk sana on salavat getirmektedir.Yani Allah Teala(C.C) sana on defa rahmet nazariyla bakmaktadir.
Allah Teala'nin (C.C) kuluna nazar-i rahmeti; insin, cinnin ibadetinden daha hayirlidir. Çünkü Allah(C.C) bir kuluna rahmeti ile nazar edince o kul azaba dûçar olmaz.
- Allah Teala(C.C), perþembe günü ikindi vakti, melekleri salavat-i þerife getirenlerin ismini yazmak için yeryüzüne gönderir. Cuma günü ve gecesi salavat getirmeyi ihmal etmemelidir.
* Salavat-i Þerife dünya ve ahirette insanin derecesini yüceltir. Onu büyük bir nur sahibi kilar. Kazanci en bol bir ticaret kaynaðýdýr

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri