Ý’LAYI KELÝMETULLAH
“ALLAH’ýn dinine yardým ederseniz, ALLAH da size yardým eder.”(Muhammed Suresi-7)
“Þeytan sizi fakirlikle korkutur ve sizin cimri olmanýzý emreder. ALLAH ise size katýndan bir maðfiret ve lütuf vaad eder...”(Bakara Suresi-268)
“Hayýr düþüncesiyle verdiðiniz ne varsa, size tam olarak noksansýz verilir ve siz asla haksýzlýða uðramazsýnýz.”(Bakara Suresi-272)
“O takva sahipleri ki, bollukta da, darlýkta da ALLAH için harcarlar; öfkelerini yutarlar ve insanlarý affederler. ALLAH da güzel davranýþta bulunanlarý sever.”(Al-i Ýmran Suresi-135)
“ALLAH faizin bereketini giderip mahveder. Sadakasý verilen malý ise arttýrýr.”(Bakara-276)
“Verdiðinin kat kat fazlasýný kendisine ödemesi için ALLAH’a güzel bir borç verecek kim var? ALLAH bol verir (dilediðinden de) kýsar. Sadece O’na döndürüleceksiniz.”(Bakara-245)
* * *
* Bu ayet inince Ebu Dahdah (r.a.) Peygamberimiz (s.a.v.)’e: “Ya Rasulallah, Cenab-ý ALLAH bizden ödünç mü istiyor.” dedi. Peygamber Efendmiz (s.a.v.), “Evet ya Ebu Dahdah.” dedi. Ebu Dahdah, “Öyle ise elini uzat.” dedi. Ve Peygamber Efendimiz elini uzatýnca, “Ben Rabb’ime bahçemi ödünç verdim.” dedi. (Bahçesinde 600 hurma aðacý vardý.) Ebu Dahdah sonra bahçeye gitti. O sýrada karýsýyla çocuklarý bahçedeydiler. Karýsýna: “Çocuklarý al bahçeden çýk! Ben bahçeyi ALLAH’a ödünç verdim.” dedi.
* Said b. Amir (r.a.), her ay maaþýný aldýkça çocuklarýna yiyeceklerini aldýktan sonra, gerisini ALLAH yolunda daðýtýrdý. Hanýmý ona: “Hani maaþýndan artan para deyince de, “ALLAH’a ödünç verdim.” derdi.
* Talha’nýn (r.a.) hanýmý Sü’da dedi ki: “Kocam Talha, bir günde akþama kadar yüzbin dirhem daðýttý da elbesinin yýrtýk olmasýndan namaza gidemedi.”
* Rasulallah (s.a.v.) buyuruyor ki: “Ýblis en güçlü ve en kuvvetli adamlarýný, malýný hayýr yolunda sarfedenlere gönderir.”Hz. Ebu Bekir (r.a.) ALLAH yolunda 4 bin dirhem olan bütün malýný vermiþtir.
Hz. Ömer (r.a.) malýný hesaplayarak yarýsýný vermiþtir.
Hz. Osman (r.a.) yüküyle birlikte 100 deve+950 deve, 50 at ve onbin dinar vermiþtir.
Abdurrahman b. Avf (r.a.) yüküyle birlikte 700 deve, 500 at ve 500 deve vermiþtir. (Medine’ye hicret edince de pazarda hamallýk yapmýþtýr.)

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri