Haşir Risalesi



Bir önceki dersimizde yeniden diriliş delilleri üzerinde durmaya çalışmıştık. Bu dersimizde de inşallah ahiretin delilleri üzerinde durmaya çalışacağız.

İslam alimleri, geçmiş dönemlerde ALLAH’ın varlığının delilleri, Kuran’ın ALLAH’ın kelamı olduğunun delilleri ve nübüvvet delilleri üzerinde durmuş, fakat ahretin delillerini ele alamamıştır. İbn-i Sina ve Muhyiddin İbni Arabi Hazretleri gibi dahiler bile “İman ederiz, fakat akıl bu yolda gidemez” demişlerdir.

Fakat her şeyi yapmaya muktedir ve pek lütufkar olan Rabbimiz, dış mihrakların ve küfür savaşçılarının iman kalesine saldırması sebebiyle ahiretin delillerinin yazılmasını da bir seçkin kula nasip etmiştir. Haşir Risalesi ismindeki bu eserin tahliline geçmeden önce, bir eserin anlaşılması ve kıymetinin bilinmesi için gerekli olan “Kim yazmış?”, “Kime yazmış?” “Neden yazmış?” sorularını yanıtlamamız faydalı olacaktır.