Kur'an aþýðý HAKK'a yürüdü

Þimdiye kadar 2300 hafýzýn yetiþmesine ve onbinlerce öðrencinin Kuran öðrenmesine vesile olan Þahin Yýlmaz Hocaefendi, kan kanseri hastalýðýna yakalanmýþtý.

Ege Üniversitesi Hastanesi'nde kemoterapi tedavisi uygulanan Þahin Yýlmaz Hocaefendi'nin akciðerleri de tedavi sýrasýnda rahatsýzlandý.

Göðüs Hastalýklarý Hastanesi'ne sevk edilen ve burada yoðun bakýma alýnan Þahin Yýlmaz Hocaefendi, bugün sabah saatlerinde Hakk'ýn rahmetine kavuþtu. Merhumun cenazesi, yarýn Manisa Akhisar'da emekli olduðu Hilaliye Cami'nde öðle namazýný müteakip kýlýnan cenaze namazýnýn ardýndan topraða verilecek.

71 yaþýnda olan Þahin Yýlmaz Hocaefendi, dün 52 hafýzýn mezun olduðu icazet merasimine katýlamamýþ ve sevenlerine hüzünlü bir atmosfer yaþatmýþtý. Törende vakýf adýna konuþan Þahin Yýlmaz Hocaefendi'nin oðlu Abdullah Yýlmaz, Þahin Hocaefendi'nin yoðun bakým öncesi hastanede yatarken 'Ýzin alýp cemiyete katýlalým' dediðini belirterek "Ancak nasip olmadý. Bedeni burada deðil ama ruhen aramýzdadýr. Ýnþallah iyileþip bundan sonraki törenlerde hazýr bulunur." diyerek dua ve helallik istemiþ. yüzlerce seveni ve talebeleri de edilen dualara "Amin" demiþti.

Manisa'nýn Akhisar ilçesinde 45 yýldýr hafýz yetiþtiren Hilaliye Eðitim Vakfý'nýn Baþkaný Þahin Yýlmaz Hocaefendi vefat etti. Lösemi (kan kanseri) ve akciðer enfeksiyonu sebebiyle 30 Nisan'dan bu yana Ege Üniversitesi Týp Fakültesi'nde tedavisi süren Hocaefendi'nin cenazesi 29 Mayýs Salý (yarýn) Akhisar Hilal Camii'nde kýlýnacak cenaze namazýný müteakip Suyolu Mezarlýðý'nda çok sevdiði iþadamý Hacý Hayrettin Eryüksel'in yanýna defnedilecek.

Eðitim faaliyetlerinin en büyük destekçisi Eryüksel, 5 yýl önce geçirdiði trafik kazasýnda 81 yaþýnda vefat etmiþti.

1936 yýlýnda Erzurum'un Ýspir ilçesi Elmalý köyünde dünyaya gelen Þahin Hocaefendi'nin kurucusu olduðu Hilaliye Kur'an Kurslarý, 1962'den bu yana 2 bin 300 hafýz yetiþtirdi, 10 binden fazla öðrenciye de Kur'an-ý Kerim okumayý öðretti. Dün (27 Mayýs Pazar) gerçekleþtirilen 32. mezuniyet töreninde 51 hafýz, Hocaefendi'nin rahatsýzlýðý sebebiyle hüzünlü bir atmosferde icazet almýþtý. Þahin Hocaefendi, varlýklý bir babanýn çocuðu olmasýna raðmen hep baþkalarý için dert çekip, sürekli Kur'an kurslarý, yurtlar ve dinî eðitim müesseseleri açýlmasý için gayret gösterdi.

Ýstanbul'da okurken Konya Ermenekli Safvet Hocaefendi telkinleriyle Ramazan'da vaizlik yapmak üzere Ýzmir'e giderken Akhisar'a uðrayan Hocaefendi, hamiyetli insanlarýn kendisine sahip çýkmasý sebebiyle 3 yýl boyunca Ramazan aylarýnda Akhisar'da fahri vaizlik yapar. 1962'de Akhisar'a göç ederek Hilal Camii'nde imam hatip olarak göreve baþlar. 1982'de 250 kiþilik erkek Kur'an kursu, 1993'te 300 kiþilik kýz Kur'an kursunu bitirir. 45 yýlda 1.700 erkek, 600 kýz öðrenciyi hafýz yapar. 10 binin üzerinde öðrenciye de kendi deyimiyle 'kýldýklarý namazýn sahih olabileceði þekilde' Kur'an-ý Kerim okumayý öðretir.

Fethullah Gülen Hocaefendi ile hemþehri olduðunu belirten Þahin Yýlmaz Hocaefendi, daha önce Ailem Dersi'nde yayýnlanan mülakatýnda þunlarý söylemiþti: "Ben Erzurum'dan Ýstanbul'a gidince, Hocaefendi Erzurum'a gelmiþ. Asýl muarefemiz Ýzmir'de baþladý. Edirne'den Ýzmir'e merkez vaizi olarak geldiðinde ben de Akhisar'daydým. Zaman zaman Akhisar'a gelir ve kalýrdý. Benim bir mobiletim vardý. Mobiletimin arkasýna onu bindirerek, sohbetlere giderdik. Mobiletimle bayaðý yere gittik. Sonra ben Ýzmir'e gittikçe görüþüyordum." Fethullah Gülen Hocaefendi ise Küçük Dünyam adlý hatýratýnda 1972'lerdeki hadiseyi þöyle anlatýyor: "Bir gece Bursa'ya gitmek üzere bilet aldým. Ancak daha sonra arabada kararýmý deðiþtirerek Akhisar'a Þahin Hocaefendi'nin yanýna gittim. Hiç unutamayacaðým; beni çok iyi karþýladý ve bana çok iyi baktý.

Gündüzleri beraber oturup sohbet ediyor, geceleri de o gidiyor, ben de müdür odasýnda kalýyordum. Giderken yanýmda Tirmizi'nin El câmi'us Sahihini de götürmüþtüm. Ve onu orada kaldýðým bir haftalýk süre içinde bitirmiþtim. Þahin Hocaefendi'nin ikliminde çok bereket vardý. Ara-sýra da olsa beraberce dýþarýya çýkýp biraz dolaþýyorduk."