Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
50 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Akdeniz Bölgesi Haber Platformu

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Akdeniz Bölgesi Haber Platformu

Bayan sürücüleri aklayan başarı

Özel Damlataş Sürücü Kursu öğrencilerinden Ceren Kaya, ehliyet sınavında Antalya birincisi oldu

- Mustafa KURT

Antalya'da yapılan ehliyet sınavında 6 bin 356 kişi arasında birinci olan Ceren Kaya, "Bayanlar trafikte zayıftır" sözünü de çürüttü. Özel Damlataş Sürücü Kursu öğrencilerinden olan 22 yaşındaki Ceren Kaya, B sınıfı sürücü ehliyeti için girdiği dört sınavdan aldığı 396 puan ile Antalya bölgesinde birinci oldu. Bu kapsamda Özel Damlataş Sürücü Kursu, Kaya'nın başarılı performansını ödüllendirdi. Ödül töreninde konuşan Ceren, "Bir bayan olarak birinci olmam beni daha da çok sevindirdi. Çünkü erkekler genelde bayanların araç kullanımından şikayetçi" dedi. Kaya, arabasının olmadığını ancak babasının arabasını arada bir kullanabileceğini söyledi. Damlataş Sürücü Kursu Kurucu Başkanı Selahattin Kızılkaya ise, "Alanya eğitim konusunda Antalya'nın çok önünde. Sürücü sınavında Antalya'da en yüksek puanı alan öğrencinin Alanya'dan çıkması bunu bir kez daha gösterdi" dedi.
    Kaya'nın başarısının kendilerini gururlandırdığını söyleyen Kızılkaya, "Ehliyet sınavında başarılı olan öğrencilerimizi geleneksel hale getirdiğimiz televizyon ile ödüllendiriyoruz. Öğrencilerimizden Kaya'ya da televizyonunu gururla sunuyoruz" diye konuştu.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ya muzo bu kadınlar ciddi ciddi iş yapıyor yaw
    ben bile ehliyeti zor aldım maşallah bu kadın 1. olmuş
    selametle..
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

İstisnalar kaideyi bozmaz..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Kuş gribine meydan okudu

Çıplaklı Belediye Başkanı Hasan Uysal, çiftliğinde bulunan kanatlı hayvanlardan belediye çalışanlarına ziyafet çekti. Uysal, "Kuş gribinden bu kadar korkulmamalı" dedi.

- Mustafa KURT

Çıplaklı Belediye Başkanı Hasan Uysal, kuş gribine meydan okudu. Kendisine ait çiftlikte bulunan tavuk, ördek, keklik gibi hayvanları kuş gribi testinden geçiren Başkan Uysal, dün belediye çalışanlarını toplayarak tavuk ziyafeti verdi. Türkiye'de kuş gribi hastalığının yarattığı korku nedeniyle tavukçuluk sektörü darbe yerken sektöre en önemli destek Çıplaklı Belediye Başkanı Hasan Uysal'dan geldi. Uysal, tavukları kontrol ettirdiğini ve tavuklarda kuş gribi virüsünün olmadığını belirterek, gereken önlem alındığı taktirde kuş gribinin bulaşmasının söz konusu olmadığını söyledi. Çıplaklı'da kuş gribinin olmadığını söyleyen Başkan Uysal, yemek sonrası yaptığı açıklamada, "Beyaz eti önce ben yiyorum. Sonra vatandaşıma yediriyorum. Denetim altında bulunan hayvanlarda kuş gribi hastalığı olmaz" dedi. Çiftliğindeki hayvanları kuş gribi testinden de geçirdiğini söyleyen Uysal, hiç bir olumsuzluğa rastlamadığını açıkladı. Uysal, "Devamlı hayvanlarımı ilaçlıyorum. Bu hayvanları açık alana salmıyor ve beslenmelerine dikkat ediyorum" diye konuştu.
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Söylediklerinin tümü doğru..
    Ancak millet ürkmüş bir kere.. ne yapsan çaresiz.. kolay kolay çoğunluk yemez artık. ne derse desin... sektör çok zor durumda şu an..

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Polise yumruk attı Uyuşturucu operasyonunda yakalanan G.Ç, polise yumruk attı

- Eylem BORUÇ

Operasyonla yakalanan G.Ç, bir polis memuruna yumruk attı. Uyuşturucu suçundan serbest kalan zanlı, görevli memura mukavemet suçundan sorgulanıyor. İddiaya göre olay önceki akşam saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, Obagöl Mevkii'nde bir eve baskın düzenledi. Evde bulunan Ö.K. (24), D.U. (23) ve G.Ç'nin (27) üzerlerinden 6'şar gram esrar çıktı. Karakola gitmeyi kabul etmeyen şahıslar polisle tartışarak kavga etti. şahıslardan G.Ç, bir polis memurunun gözüne yumruk attı. Zanlılar dün çıkarıldıkları mahkemede uyuşturucu suçundan serbest bırakıldı. Polise yumruk atan G.Ç'nin sorgusu ise haber servise hazırlandığı saatlerde devam ediyordu.

Users Awaiting Email

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Oh ne ala memleket gerçekten suç olan şeyler cezasıs kalıyor ufak tefek olaylar öne çıkıyor.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Balıkçı Kadir'in şaşırtan yaşamı
    Alanyalılar'ın yakından tanıdığı 204 kilogram ağırlığındaki Kadir Oktay ile 125 kiloluk eşi, ulaşımlarını 1970 model bir motosikletle sağlıyor

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

- Fazıl TUNÇ (AA)

Alanya'nın 'Balıkçı Kadir' olarak tanıdığı 204 kilogram ağırlığındaki Kadir Oktay ile 125 kilo olan eşinin yaşamı, görenleri şaşırtıyor. Geçimini balıkçılık
    yaparak sağlayan Kadir Oktay, eşi Zerrin Oktay ve 15 kilogram ağırlığındaki 2
    yaşındaki çocukları ile 1970 model bir motosikletle ulaşımlarını sağlıyor.
    AA muhabirinin sorularını yanıtlayan 38 yaşındaki Kadir Oktay, 20 yaşındayken
    toptancı halinde hamallık yapmaya başladığını ve o yıllarda 90 kilogram
    olduğunu anlattı. Daha sonra bir tekne satın alarak balıkçılığa başladığını ve
    hızla kilo almaya başladığını ifade eden Oktay, şu anda 204 kilograma
    çıktığını söyledi. Eşinin de 125 kilogram olduğunu anlatan Oktay, aşırı
    kilolarının kendilerini üzdüğünü ancak yaşama küsmediklerini belirtti. İki
    yaşında ve 15 kilogram ağırlığında bir de çocukları bulunduğunu kaydeden
    Oktay, şöyle konuştu:
    BİR MOTOSİKLETTE 344 KİLO AĞIRLIK
    ''Aşırı kiloluyuz diye insanlardan uzaklaşmadık. İşlerimizden hiç vazgeçmedik.
    Halen balıkçılık yapıyorum. Yakaladığım ve diğer balıkçılardan satın aldığım
    balıkları da motosikletimle özel müşterilere servis yapıyorum. Bazen pazarda,
    bazen toptancı halinde satış yapıyorum. İşlerimi yaparken eşim de bana
    yardımcı oluyor. İkimiz, sürekli olarak 1970 model motosikletin üzerindeyiz.
    Görenler biraz şaşırıyor. Aslında ben de şaşırıyorum bu motosikletin bizi
    nasıl taşıdığına ama taşıyor işte. İnsanlar bize trafikte meraklı gözlerle
    bakıyorlar. Bunlar beni çok rahatsız etmiyor. Alıştım artık. Zaten hayatımın
    hiçbir döneminde kilolarımı kompleks yapmadım.''
    Eşiyle birlikte hayata sıkı sıkıya bağlı olduklarını, işlerinden arta kalan
    zamanlarında çocuklarını parka götürdüklerini, yürüyüş yaptıklarını ve dost
    ziyaretlerine gittiklerini ifade eden Kadir Oktay, kilolarını çok problem
    yapmamakla birlikte yine de zayıflamak istediklerini, bunun için de yeni bir
    program uygulamaya başladıklarını söyledi.
    Alanyaspor Kulüp Başkanı'nın, kendisini zayıflatmak için bir hastaneyle
    anlaştığını ve tahlillerinin yapıldığını belirten Kadir Oktay, en kısa zamanda
    150 kilogramın altına düşeceğini bildirdi.
    Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nun da 150 kilogramın altına düşmesi
    halinde kendisine yeni bir motosiklet hediye edeceği konusunda söz verdiğini
    belirten Oktay, otomobil alacak durumu olmadığını, olsa bile ehliyeti
    bulunmadığı için kullanamayacağını kaydetti. Oktay, kendisi açısından
    motosikletin daha kullanışlı bir ulaşım aracı olduğunu sözlerine ekledi.
    Kadir Oktay'ın, eşi Zerrin Oktay da eşiyle mutlu bir yaşamı olduğunu belirterek, ''Aşırı kilolarımıza rağmen normal insanlar gibi yaşayabiliyoruz.
    Ancak yine de biraz zayıflamak istiyoruz. Yürüyüş yapabiliyoruz ama koşamıyoruz, denize giremiyoruz. Hareketlerimiz biraz kısıtlı oluyor. O nedenle ikimiz de zayıflamaya çalışacağız'' diye konuştu.
    Eşiyle birlikte motosiklete binmekten korkmadığını da dile getiren Zerrin Oktay, ancak motosikletin çok eski olmasından dolayı tedirginlik duyduğunu, motosikletin jantlarında eğilme meydana geldiğini vurguladı.
    Oktay, 36 yıllık bir motosikletin, çocuklarıyla birlikte bindiklerinde 344 kilogram ağırlığı taşımasının, herkes gibi kendisini de şaşırttığını sözlerine ekledi.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Atatürk için koştular
    Atletizm Federasyonu ve ADD'nin organize ettiği Atatürk Halk Koşusu ve Yarı Maratonu'nda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden Satılmış Atmaca birinci oldu

Türkiye Atletizm Federasyonu ve Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi (ADD) tarafından düzenlenen Atatürk Halk Koşusu ve Yarı Maratonu dün halkın da katılımıyla yapıldı. Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nun da hazır bulunduğu Yarı Maraton müsabakaları saat 10.30'da start verdi. Başkan Sipahioğlu'nun startıyla başlayan yarı maratona çeşitli il ve ilçelerden toplam 160 sporcu katıldı. Elit erkekler, genç erkekler ve bayanlar olmak üzere 3 ayrı kategoride yapılan yarışmalarda sporcular, dereceye girebilmek için 21 kilometre koştular. Zor ve heyecanlı geçen yarışmalar sonunda elit erkeklerde Kocaeli Büyükşehir Belediyespor'dan Satılmış Atmaca, 21 kilometrelik parkuru 1 saat 6 dakika 39 saniyede koşarak birinci oldu. Bu kategoride Furkan Boyan ikinciliği, Ali Özgür Eriş üçüncülüğü elde etti. Genç erkekler kategorisinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Maksune Demir, 40 yaş üstü erkeklerde Aydın Çeken, 50 yaş üstü erkeklerde Turgay Oğuz birinci oldu. Bayanlar kategorisinde ise Almanya'nın Essen şehrinden yarışmaya ferdi olarak katılan Ute Spicker, 1 saat 22 dakika 53 saniyelik dereceyle birinciliği elde etti. Bu kategoride ikinci Rahime Çotuk, üçüncü ise Nazan Elçin oldu.
    MÜFTÜOĞLU DA KOŞTU
    Alanyalı hakem Kuddusi Müftüoğlu, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Tosmur Belediye Başkanı Musa Özdemir, Türkler Belediye Başkanı Hayri Çavuşoğlu'nun katıldığı halk koşusunda 150 sporcu yarıştı. 5 kilometrelik parkuru başarıyla tamamlayan Hakan Tok ve Emel Yıldırım'a bisiklet, plaket ve başarı belgesi verildi. Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, bu tür etkinliklerin atletizmin sevilmesinde önemli rol oynadığını belirterek, yarışlara her yıl daha fazla kişinin katılmasının, bunu ortaya koyduğunu söyledi.
    ADD Alanya Şube Başkanı Ertuğrul Yeşildal, Atatürk'ün Alanya'yı ziyaretinin 71. Yıldönümü anısına düzenlenen yarışın 7 yıldır yapıldığını, organizasyona ilginin her geçen yıl arttığını bildirdi. Yeşildal, yarışları önümüzdeki yıllarda resmi statüye kavuşturmayı ve uluslararası platforma taşımayı hedeflediklerini kaydetti.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

NASA, Antalya'dan canlı yayında

Dünyada en iyi Antalya'dan izlenebilecek 29 Mart'taki tam güneş tutulması için bütün hazırlıklar yapılırken, Akdeniz bölgesindeki otellerde doluluk oranı arttı.
    Tutulma öncesindeki günlerde uçak rezervasyonları doldu, bazı şirketler, ek seferler koydu. Japon bilimadamları, tutulmayı izlemek için Manavgat'ın Sağırin Köyü'nde çadırkent kurdu. Tutulma için Almanya'dan 500 bin özel gözlük getirtildi. Tutulmayı dünya ülkelerinin televizyonları ve NASA, Antalya'dan canlı yayın yapacak.
    Yüzyılın 29 Mart Çarşamba günü gerçekleşecek ilk tam güneş tutulması, Akdeniz, Orta Anadolu ve Karadeniz'de tutulma hattı içinde kalan 13 ilde tam, hat dışında kalan yerlerde ise parçalı izlenebilecek. Genişliği 190 kilometreye ulaşacak tam tutulma hattı Dünya üzerinde kalabalık yerleşim bölgelerini kat edecek ve milyonlarca kişi tutulmayı izleyecek. Bu tarihte Ay, Dünya ile Güneş arasına girerek Güneş'i tamamen örtecek. Ay'ın gölgesi Türkiye saati ile 11.36'da önce Brezilya kıyılarına düşecek, daha sonra Atlantik Okyanusu'nu katederek saat 12.10'da Afrika kıyılarına ulaşacak. Afrika kıtası üzerinde tam tutulma; Gana, Togo, Benin, Nijerya, Nijer, Libya ve Mısır'dan izlenecek ve 13.54'de Türkiye'ye gelecek. Tutulma Türkiye'de ilk olarak Kaş, Antalya ve çevresinde görülecek. Ardından sırasıyla Karaman, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Tokat ve Amasya ile çevrelerinden izlenecek ve son olarak Ordu ve Giresun'da görülecek. Ay'ın gölgesi saat 14.10'da Karadeniz'e düşecek, gölge Dünya üzerindeki yolculuğunu Moğolistan'da tamamlayacak.

20'nci yüzyılın son tam güneş tutulması 11 Ağustos 1999'da meydana gelmiş, Türkiye'den de görülebilen tutulmayı, yerli ve yabancı milyonlarca kişi izlemişti. Güneş tutulmasının ardından tanıtımının yeteri kadar yapılmadığı gerekçesiyle uzun süre devam eden tartışmalar yaşanmış ve Türkiye'nin mükemmel bir turizm fırsatını kaçırdığı sonucu çıkmıştı.

Ek uçak seferleri
    29 Mart'ta gürelecek tam tutulma için Akdeniz bölgesindeki tüm hazırlıklar tamamlandı. Turizmde yaşanan yüzde 40'lık düşüşe rağmen bölgedeki oteller tutulma haftasında yüzde 80'e varan doluluk yakaladı. Mart ayının son haftasındaki uçak rezervasyonları tamamen doldu, bazı firmalar tutulmaya özel ek seferler koydu. Sky Havayolları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yalım Tilev, şirket olarak rezervasyonların aylar öncesinden tamamlandığını ve Almanya'dan gelen yoğun talep doğrultusunda ek seferler koyduklarını söyledi. Ek seferlerin de rezervasyonlarının tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Tilev, "Ayrıca, şirket olarak tutulma günü özel bir uçuş gerçekleştireceğiz. Bir uçağımız, güneş tutulması esnasında havada olacak ve yolcularımıza tutulmayı havada izlettireceğiz" dedi.

Bentoor'un İsviçre Genel Müdürü Kadir Uğur ise güneş tutulması nedeniyle İsviçrelilerin Antalya'ya büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Uçakların tutulma haftasında tamamen dolduğunu kaydeden Uğur, "Türkiye'ye çok büyük ilgi var. Özellikle Antalya'da rezervasyon patlaması yaşandı. Uçaklar doldu, yer bulamıyoruz" diye konuştu.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, tutulma için 1 milyon turist beklendiğini ama tam rakamı kestirmenin güç olduğunu söyledi. Vali Yüksel, "Net koşullarda en iyi izlenebilecek yer Antalya. Havası itibariyle de en avantajlı yerlerden biri. Şu kadar insan gelecek demek için erken. İskandinav ülkeleri, uzakdoğu ülkeleri, Kore, Japonya'dan büyük talep geliyor. Ama rakam söylemek zor" dedi.

500 bin özel gözlük üretildi
    Antalya'da gözlük firması yetkilisi optisyen Nazif Eken, tutulmanın izlenmesi için 500 bin özel yapım gözlük getirtti. Almanya'dan gelen özel yapım gözlüklerin dağıtımına başladıklarını belirten Eken, "Tutulma anında güneşin yüzde 99'luk bölümü örtülse bile, geri kalan yüzde 1'lik bölüm, 10 bin kat dolunay gücündedir. Tutulma heyecanıyla farkında olmaksızın, gözlerinde kalıcı hasarlara yol açabilirler" dedi. Gözlüğün üzerindeki filtrelerin özelliğinin UV ışınlarını tamamen etkisiz hale getirmesi olduğunu söyleyen Eker, "Bu amaçla üretilmiş özel filtreler kullanılmaksızın güneşe çıplak gözle veya başka yöntemlerle bakmak körlüğe neden olabilir. Şu an bütün ilköğretim ve orta öğretim kurumlarında öğrencilere 1 YTL'ye bu gözlükleri satıyoruz. Yakında mağazalarda da çok uygun fiyatlarda satışı yapılacak" diye konuştu.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri