Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Konu: Flaş Flaş!!! PKK'nın Mahmur Kampı'na şok baskın

  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Flaş Flaş!!! PKK'nın Mahmur Kampı'na şok baskın

    Mahmur Kaymakamı Abdurrahman Palef, Irak ordusu ve koalisyon güçlerine ait silahlı birliklerin 10 bin mültecinin barındığı Mahmur Kampı'na sabah saatlerinde baskın düzenlediğini açıkladı.

    Irak ve Koalisyon güçleri terör örgütü PKK'ya yönelik Mahmur Kampı'na baskın düzenledi. Koalisyon güçleri baskın sırasında harhangi bir karşı direnişle karşılaşmadı.

    Baskının, ABD'nin Türkiye'ye atfen 'PKK'ya karşı ortak hareket edebiliriz.' açıklamasının hemen ardından gerçekleştirilmesi dikkat çekti.

    Mahmur Kampı Musul ile Erbil arasında bulunuyor. Terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki en önemli noktalarından biri olarak kabul edilen, zaman zaman Amerikalı ve bazı yabancı heyetler tarafından ziyaret edilen Mahmur Kampı'nın kapatılması için Türkiye'nin yaptığı girişimler bugüne kadar sonuç vermedi.

    Can Hasasu'nun haberi

    Operasyonun amacı Mahmur Kampı'ndaki nüfusu saymak, kimlik tespiti yapmak ve kampta "askeri bir unsur"un olup olmadığını görmek olarak açıklandı.

    Mahmur Kaymakamı Abdurrahman Palef, baskın sırasında kampta "bir tek mermi" bile bulunamadığını kaydederek, "olumsuz bir durum söz konusu değil" dedi.

    Irak ve ABD ordusundan operasyonla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

    ABD'ye terör eleştirisi

    Başbakan Erdoğan, 3 Ocak'ta yaptığı açıklamada, Türkiye ve ABD arasında terörle mücadele için oluşturulan koordinatörlük mekanizmasının olumlu sonuç vermediğini söylemişti.

    Erdoğan, terör örgütünün Kuzey Irak'taki varlığının sona erdirilmesi ve mali kaynaklarının kurutulması için hiçbir somut adım atılmadığını, Türkiye'nin beklentilerinin boşa çıktığını belirtmiş ve "Ciddi adımlar bekliyorduk, olmadı" ifadesini kullanmıştı.

    Başbakan, 4 Ocak'ta yaptığı bir başka açıklamada ise sözlerine açıklık getirerek koordinatörlük çalışmasından vazgeçilmediğini belirtmişti.

    Erdoğan, ABD'nin ve Türkiye'nin özel temsilci atamasına ilişkin, "Biz atamamızı yaptık. Ama biz burada soyut neticeden çok, somut neticeler almak istiyoruz. Şu anda da bunun gayreti içindeyiz" demişti.

    NASIL BİR KAMP?

    Kampta kalanların yüzde 60’ını kadın, erkek, yaşlı ve çocuk yaş sınırının üzerindeki yaşlardan oluştuğu, yüzde 40’ının çocuk yaş sınırından olduğu belirtildi. Bu konuda hazırlanan raporda, 37 ‘öğretmenin’ 4 bin 200'ün üzerinde çocuğu ‘eğittiği’, okul olarak topraktan yapılan kerpiç yapıların kullanıldığı, Kürtçe matematik, fen ve sosyal bilgiler dersi verildiği, BM'nin defter, kalem gibi okul malzemelerinin bir bölümünü karşıladığı kaydedildi.


    Türkiye'nin girişimleri ile Barzani'ye bağlı IKDP'nin kampı bir dönem kuşattığı, BM'nin erzak yardımını 4 ay kestiği, daha sonra 1996 yılında BM Mülteciler Yüksek Komiterliği tarafından 4 okul binası yapıldığı, Türkiye'den gelen kadın ve çocukların Türkiye'den 11 yıl önce gelince sırasıyla Ninova, Nehdara ve son olarak Mahmur kampına nakledildiği kaydedildi. Yine BM'nin desteği ile 1999 ve 200 bin yılında 8'er, 2001 yılında 14 derslik olmak üzere 3 okul binası yapıldığı ileri sürüldü. Her yıl 300 kadar çocuğun ‘ilkokul’ eğitimini tamamladığı ifade edildi.

    PKK'NIN KAMPI

    Bölücü örgütün Nevruz başta olmak üzere önemli kabul ettiği her günde bunlarla gösteri ve yürüyüşler yapıldığı görülüyor.Türkiye, kampın PKK'nın siyasi eğitim merkezi haline geldiğini, belli yaşa gelenlerin PKK'nın silahlı kanadına katılarak kanlı eylemlere katıldıklarını bildirirken, ABD'nin burayı kapatmasını istediği kaydedildi.
    süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
    İşte Davet Linkin!!

    http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    BİLGİ İÇİN SAGOL ÜSTADIM baktılar türkiye oparesyon yapmakta kararlı türkiye operesyon yapmadan önce bir formalite arama bence tetbirinizi alın türkiye gelebir

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    arkadaşım sana katılıyorum habersiz baskın yapılır ama bunlar resmen biz geliyoruz tedbirini al diyorlar ondan sonrada hiçbir güçle karşılaşmadık deniyor ama bunun altında başka birşeyde vardır bunlar muhakkak başka şeyler düşünüyorlardır yoksa böyle yapmazlardı hayırlısı herşeyin bize bıraksalar pkk yı tükmüğümüzle boğarız

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Mahmur Kaymakamı Abdurrahman Palef, baskın sırasında kampta "bir tek mermi" bile bulunamadığını kaydederek, "olumsuz bir durum söz konusu değil" dedi.
    ben inanmıyorum önceden haberleri vardı bence

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    baskından önce kuşlar haber vermiştir bu haberi veren diyarbakır bld başkanı mutlaka osman baydemir
    Konu CABBARİ tarafından (19-01-2007 Saat 11:20 ) değiştirilmiştir. Sebep: kullandıgınız uslube dikkat edin!!!

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    paylaşım için sağol

  7. #7

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Baydemir değil gaydemir

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •