PKK'lı için cenaze töreni
Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK arasında çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilen Özcan Öztemel'in cenazesi memleketi Mardin'in Derik İlçesi'nde toprağa verildi.

Silvan Devlet Hastanesi morgundan ailesine teslim edilen Özcan Öztemel (33) adlı PKK'lının cenazesi, yoğun güvenlik önlemleri altında Silvan Şoförler Odası ambulansıyla Derik İlçesi'ne getirildi.

Cenazeyi almaya gelenler arasında Öztemel'in İzmir ve Derik'ten gelen ailesi ve yakınlarının yanısıra, Silvan Belediye Başkanı Fikret Kaya, Bayrambaşı Belediye Başkanı Kutbettin Taşkıran, DTP Derik İlçe Teşkilatı, DTP Silvan İlçe Teşkilatı üyeleri katıldı.

Öztemel'in cenazesi Derik İlçesi Cevizpınar Mahallesi'nde aile mezarlığında defnedildi.

Derik'e Mardin ve Kızıltepe'den yaklaşık 300 takviye polis gönderilirken, cenaze defnedildikten sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Mardin'in Derik İlçesi nüfusuna kayıtlı Renas kod adlı Özcan Öztemel, Diyarbakır'ın Silvan kırsalında PKK ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ölü ele geçirilmişti.