Öncelikle çanak antenimizin ayarlı olduğu uyduyu ayarlamamız gerekmekte. Bunun için üst kısımda bulunan SETTINGS (Ayarlar) bölümünden DiseqC kısmına geliyoruz.
Resimde de gördüğünüz gibi henüz karta tanıtılmış bir uydu bulunmamakta. LNB ayarlarınıda yapacağımız bu ekran sayesinde eğer DiseqC Switch kullanıyorsak kullandığımız switch tipine göre ve çanaklarımıza göre gerekli ayarlamalarımızı yapıyoruz. Uydu seçebilmek için DVB Card altındaki yeşil renkli top şeklinde çift tıklıyoruz.
Açılır pencere şeklindeki Satellite bölümünden uydumuzu seçiyoruz ve OK diyerek bu ekrandan ayrılıp bir önceki ekrana geri dönüyoruz.
Yukarıda da göreceğiniz gibi kartımız artık hangi uydu ile çalışacağımızı biliyor. OK diyerek bu ekrandan da ayrılıyoruz.
Uyduyu aratmak için yukarıdaki resimde de görebileceğiniz gibi Channel List kısmından az önce ayarladığımız uydu üzerine geliyor ve uydu adına tıklıyoruz..
Uydu taranmaya başlayacaktır.Eğer tek bir TP taratmak istiyorsak bu sefer Channel Search yerine bir altındaki Scan Transponder seçeneğine girmeli ve burada karşımıza çıkan Frekans, Symbolrate vs gibi değerleri girmeliyiz
Uydunun taranması bittiğinde bulunan kanalların bir listesi gözükecektir. Kayıt edebilmek için bu ekranı OK diyerek geçmelisiniz aksi takdirde bulunan kanallar hafızaya alınmayacaktır
![]()


Teşekkur:
Beğeni: 









Yer imleri