Dolmabahçe Sarayý’nýn 150. Yýldönümü etkinlikleri çerçevesinde Milli Saraylar Daire Baþkanlýðý’nca düzenlenen Saray Konserleri’nden biri, 25 Mayýs 2006 tarihinde gerçekleþecek.
ÝSTANBUL - Saray Konserleri çerçevesinde Dolmabahçe Sarayý’nda yapýlacak “Duygu Pýnarý Saz Eserleri Konseri”nde iki önemli sanatçý Göksel Baktagir ve Devlet Operasý tenorlarýndan Hakan Aysev, bestekar Pýnar Köksal’ýn eserlerinde buluþarak ayný sahneyi paylaþacaklar.
Dolmabahçe Sarayý’nýn 150. yýlý þerefine Milli Saraylar Dairesi Baþkanlýðý tarafýndan düzenlenecek konserde Göksel Baktagir’in yönetmenliðinde “Ýstanbul Sazendeleri” tarafýndan bestekar Pýnar Köksal’ýn enstrümantal eserleri seslendirilecek.

Bu özel gecede, Pýnar Köksal, Hakan Aysev ve Göksel Baktagir, dinleyicilere Saray’ýn büyülü atmosferinde Türk kültürünü yansýtýrken bazý batýya dönük eserlerle de farklýlaþarak, bir Doðu-Batý sentezi yaþatacaklar. Pýnar Köksal, bestelerinde duygularýný enstrümanlarýn diliyle anlatýrken, tenor Hakan Aysev, Pýnar Köksal’ýn aþk þarkýlarýný seslendirecek ve Türkiye’de belki de ilk defa bir opera sanatçýsý Türk Müziði yorumluyor olacak.

Daha önce de Pýnar Köksal’ýn “Duygu Pýnarý” isimli albümünde buluþan üçlü albümde, 10 enstrümantal parça ve iki sözlü eseri seslendirmiþlerdi. Göksel Baktagir’in, sanat yönetmenliðini yaptýðý bu albümde Hakan Aysev de bu iki þarkýyý yorumlamýþtý.

71’i TRT repertuarýna girmiþ, 100’ün üzerinde beste sahibi olan Pýnar Köksal, halen Pet Holding Yönetim Kurulu’nda Onursal Baþkan Yardýmcýlýðý, Köksal Eðitim Vakfý Yönetim Kurulu Baþkanlýðý ve Adalet Bakanlýðý Ceza Ýnfaz Kurumlarý ve Tutukevleri Ýzleme Kurulu Üyesi olarak görevlerini sürdürmekte.