REKLAM

Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
8 sonuçtan 1 ile 8 arası

Konu: Başbuğ Sahip Çıktı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Başbuğ Sahip Çıktı

GüLHANE Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) kök hücre nakli için 900 bin lira masraf çıkarılan Afyonkarahisarlı 3 yaşındaki Orhan Kenan Marulcu'ya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ sahip çıktı. Orgeneral Başbuğ, küçük çocuğun tedavisinin ücretsiz yapılması talimatını verdi.

Afyonkarahisar'da 3 yıl önce 6.5 aylık dünyaya gelen Orhan Kenan Marulcu, bağırsaklarının tıkalı olduğu anlaşılınca doğum sonrası yapılan ameliyat sırasında beyin kanaması geçirdi. Beyin hücrelerinin bazıları öldüğü için yürüyemeyen ve hareket edemeyen Orhan'ın tedavisine, babası Raşit Marulcu 3 yılda 224 bin TL harcadı. Ancak Türkiye'de sadece İzmir Ege üniversitesi ile GATA'da yapılabilen özel kök hücre nakli için, GATA'da yaklaşık 900 bin TL masraf çıkarıldı.

Afyonkarahisar Sanayi Sitesi'nde kendine ait işyerinde radyatör tamirciliği yapan Raşit Marulcu, çocuğunun tedavisine tüm mal varlığını harcadığı için yerel basından yardım istedi. Minik Orhan'ın dramının kentteki bir yerel gazetede yayınlanmasının ardından Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay Hüseyin Örmeci, çocuğun ailesi hakkında araştırma yaptırdıktan sonra baba Marulcu'yla görüştü.

KONU GENELKURMAY'A İLETİLDİ

Ailenin zor durumda olduğunu belirleyen Garnizon Komutanlığı yetkilileri, Orhan'ın tedavisiyle ilgili dosya ve belgeleri Genelkurmay Başkanlığı'na göndererek, konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği ile görüştü. Konunun değerlendirilmesinin ardından, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Orhan'ın tedavisinin ücretsiz olarak GATA'da yapılması emrini verdi. Buna çok sevinen Orhan'ın ailesi, GATA'daki tedavi için Ankara'a gitmeye hazırlanıyor.

Oğlu sağlığına kavuşacağı için çok mutlu olduğunu söyleyen Raşit Marulcu, "Tedavinin ne kadar süreceğini henüz bilmiyoruz. Ama ne kadar sürerse sürsün, sonuna kadar devam ettireceğiz. İnşallah benim oğlum da yaşıtları gibi koşacak, oynayacak. Sağolsun İlker Paşam bize bu yardımı yaptı. Yoksa benim 900 bin TL tedavi ücretini karşılamam mümkün değildi" diye konuştu.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

insanlığın paradan daha önemli olduğu bu yaklaşımı için başbuğ paşayı kutluyorum

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Gerçektende İnsanlık için Bir çivi çakan HERKEZDEN Allah Razı olsun....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

helal olsun adama

Kullanıcı Bilgi Menüsü

güzel bir tavır....bir cana sahip çıkmak....

Kullanıcı Bilgi Menüsü

işte türk askeri.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ALLAH razı olsun paşam

Kullanıcı Bilgi Menüsü

insanlık için insanlara insanca yardım eden her insandan ALLAH razı olsun
    İNANDIĞIN GİBİ YAŞAMAZSAN,YAŞADIĞIN GİBİ İNANMAYA BAŞLARSIN.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri